پرورش فرزندانی صالح سیره برجسته حضرت زهرا (س)

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت همدان، گفت: پرورش شخصیت الهی و توحیدی در فرزندان و تربیت دینی آنان، مهمترین سیره زندگانی حضرت زهرا (س) است و باید بانوان آئین همسردارى و شیوه تربیت اولاد را در مکتب وى بیاموزند.

حجت الا سلام هاشم موسوی، امام جمعه موقت همدان ضمن عرض تسلیت شهادت دخت نبی اکرم (ص)، در گفتگو با خبرنگارشبستان گفت: زن در اسلام دارای جایگاهی والایی است و بزرگ بانوی اسلام حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای زنان در هر دوره‌ای است.

 

وی با بیان اینکه پرورش شخصیت الهی و توحیدی در فرزندان و تربیت دینی آنان، مهترین سیره زندگان حضرت زهرا (س) است، گفت: وی بانوى نمونه‌، دختر نمونه‌، همسر نمونه‌، مادر نمونه و بالاخره انسان نمونه است که باید همه بانوان فضیلت طلب‌، درس انسانیت‌، و آئین همسردارى و شیوه تربیت اولاد را در مکتب وى بیاموزند.

 

وی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) در دوران کوتاه پس از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت ایشان، ضمن اثبات ولایتمداری خویش در راه ادامه ولایت حضرت علی (ع) جان فشانی کردند، افزود: حضرت فاطمه (س) تنها برای زنان جامعه الگو نیست بلکه الگوی بی‌مانند برای همه اقشار جامعه است و باید زندگی ایشان را سرلوحه همگان قرار گیرد.

 

امام جمعه موقت همدان، با بیان اینکه ایام فاطمیه بهترین زمان برای بصیرت‌افزایی در بین قشر جوان است بالخصوص بانوان و دختران جوان جامعه است، اضافه کرد: جا دارد مردم به احترام حضرت فاطمه زهرا(س) حرمت این ایام را داشته باشند.

 

حجت الا سلام موسوی با اشاره به تقارن ایام فاطمیه با عید نوروز گفت: برنامه‌های فرهنگی به گونه‌ای برگزار شود که حرمت ایام فاطمیه نگاه داشته شود.

 

وی با اشاره به لزوم الگوپذیری بانوان جامعه اسلامی از حضرت فاطمه (س) به عنوان الگوی بشریت، اضافه کرد: اگر شخصیت حضرت فاطمه(س) درست توصیف شود، آن‌طور که زندگی کرده است و سخن می ‌گفت و می ‌اندیشید، نقش او در خانه، شهر و مسجد، در اسلام و تربیت فرزند، در همه ابعاد برای نسل جدید بازگو و تبیین شود هر زن مسلمان و غیر مسلمان او را به عنوان بزرگترین الگو خواهد پذیرفت زیرا که عظمت زن در وجود او آشکار شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: خداوند متعال در سوره مبارکه "کوثر" به پیامبر اکرم (ص) بشارت کوثر و خیرات و برکات فوق از حد و حصر می‌‌دهد و این سوره عظمت کوثر را بیشتر روشن می ‌کند.

 

عزت و افتخار بشریت از وجود صدیقه طاهره (س) نشأت گرفته است

 

امام جمعه موقت همدان گفت: امروز عزت و افتخار انسانیت و بشریت از وجود با برکت صدیقه طاهره حضرت فاطمه (س) نشأت گرفته است و حضرت زهرا (س) جامع فضائل ائمه اطهار (ع) است.

 

حجت الا سلام موسوی اظهار داشت: حضرت زهرا (س) از حلم حسن (ع)، شجاعت حسین (ع)، عبادت سجاد (ع)، افضل علم صادق (ع) و سایر فضائل برجسته ائمه اطهار برخوردار بوده به طوری که همه ائمه معصومین (ع) نیز که خود حجت حق بر روی زمین هستند حجت خود را فاطمه زهرا (س) اعلام کرده‌اند.

 

وی با اشاره به معنی اسم "محدثه" که یکی از القاب حضرت فاطمه (س) است، اضافه کرد: از نظر مبانی معرفتی، محدث الهاماتی از خداوند دریافت می ‌کند و حضرت زهرا (س) به‌عنوان محدثه پیام الهی را دریافت و به بشر می ‌رساند و یکی از شخصیت‌های عالم است که با برخورداری از علم لدنی الهامات و علم دریافت‌شده را ارائه می ‌دهد.

 

وی بزرگترین الگو واقعی برای زنان را کاربرسازی تمام لایه‌های زندگی فردی و اجتماعی حضرت‌ فاطمه (س) دانست، و گفت: الگوبرداری از ایشان در وهله نخست خانواده را خوشبخت و سعادتمند خواهد کرد و دستاورد بزرگتر آن اساس و بدنه اجتماع را بیمه خواهد کرد.

 

امام جمعه موقت همدان، با اشاره به این که حضرت زهرا دردانه هستی و سرآمد همه بانوان عالم هستند، افزود: آن چیزی که حضرت صدیقه(س) را سرآمد کرده، دختر پیامبر خدا بودن نیست و احترام های ویژه رسول خدا (ص) به حضرت زهرا (س) خارج از رابطه پدر و فرزندی بود و راز این همه عظمت در ارزش های وجودی فاطمه مرضیه (س) است.

 

حجت الا سلام موسوی، تصریح کرد: شخصیت بی بدیل فاطمه زهرا (س) حتی با دیگر زنان برگزیده عالم هم قابل مقایسه نیست و راز این همه شکوه و عظمت، در ارزش های وجودی فاطمه زهرا (س) است که جاودانه هستند.

 

وی، روایتی از پیامبر اکرم(ص) قرائت کرد و اضافه کرد: پیامبر (ص) می فرماید"اگر همه خوبی های عالم در یک شخص متصور شود ، آن شخص فاطمه (س) است و بلکه بالاتر است و همانا دخترم فاطمه(س) بهترین مردم روی زمین از نظر اجزا خلقت، شرافت ذاتی و کرامت است".

 

وی اظهار داشت: در آیه تطهیر، مباهله و آیات سوره هل اتی و آیات فراوان دیگر و سوره کوثر به شخصیت حضرت زهرا(س) اشاره شده است.

 

مفاهیم فرهنگ فاطمی به عنوان الگو برای تمامی آحاد جامعه بازگو و تبیین شود

 

امام جمعه موقت همدان، با بیان اینکه مفاهیم فرهنگ فاطمی به عنوان الگو برای تمامی آحاد جامعه بازگو و تبیین شود، گفت: حضرت فاطمه(س) الگوی واقعی یک جامعه کامل است.

 

حجت الاسلام موسوی، افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) در دفاع از حق ولایت از هیچ کوششی فروگزاری نکردند و راهبرد اساسی ایشان تبیین جایگاه ولایت و احیای حق آن در مقابله با مخالفان ولایت بود که در نهایت نیز در این راه به شهادت رسیدند.

 

وی با اشاره به اینکه بزرگ بانوی اسلام به پیروان مکتب خود آموخت که برای دفاع از امام و پیشوای خود باید با روش‌های مختلف مبارزه کرد،خاطر نشان کرد: پیام حضرت فاطمه زهرا (س) در تاریخ طنین‌انداز شد و در سند و روزشمار پرفروغ مکتب شیعه ثمر داد و نخبگان و ایثارگران زیادی را برای اسلام تربیت کرد.

 

وی با اشاره به این که جامعه در هر زمان به الگو نیاز دارد، افزود: الگوهای واقعی سرشتی هماهنگ با فطرت بشر دارند و اگر این الگوها به جامعه معرفی نشوند، دیگران این ظرف خالی را با آلودگی پر می کنند و لذا قرآن پیشاپیش پیامبر را اسوه حسنه برای بشریت معرفی می کند که حضرت فاطمه زهرا(س) هم در طراز ایشان قرار می گیرند.

 

امام جمعه موقت همدان، اظهار داشت: حضرت فاطمه (س) به مرحله‌ای از کمال رسیده بود که خود واسطه فیض الهی بود و جز ذات اقدس الهی به چیز دیگری تکیه نکرد و قلبش با خدا پیوند خورده بود.

 

حجت الا سلام موسوی، با بیان اینکه این بانوی بزرگوار در همه ابعاد دارای ویژگی‌هایی خاص هستند به عنوان مثال ایشان در بعد معرفتی مانند برپا داشتن نماز و اخلاق ویژه و بی‌نظیر بودند، گفت: حضرت زهرا (س) در ولایتمداری نمونه تاریخ است زیرا این بانوی بزرگوار برای حفظ و دفاع از امامت و ولایت تمام وجودش را فدا کرد.

 

وی با اشاره به اینکه بازگشایی صفحات زرین شخصیت حضرت زهرا(س) می تواند زمینه الگوگیری از این تابلوی زیبای هستی را فراهم کند، افزود: آن حضرت مادری نمونه در تربیت فرزندان خود بود و دو دختر ایشان اگر چه معصوم نیستند اما از نظر شخصیتی نزدیک به ایشان هستند و دو پسرانشان را نیز معصوم و امام تربیت کردند.

 

وی با اشاره به برخی از ویژگی‌های بارز حضرت فاطمه زهرا( س)، اظهار داشت: پارسایی و قناعت، انفاق و ایثار، عبادت خالصانه و نیایش، تبلور حیا و عفت، علم و دانش گسترده سیده زنان عالم، برخی از ویژگی های بارز اخلاقی و انسانی حضرت فاطمه‌زهرا (س) است.


حجت الا سلام موسوی با بیان اینکه وظیفه زن مسلمان انتقال پیام فاطمی به نسل‌های آینده است، افزود: برجستگی اخلاق، رفتار و سیره بزرگ بانوی اسلام حضرت زهرا (س) سبب شده تا بسیاری از زنان عالم شیفته مکتب اسلام شوند.

 

وی یکی از وظایف زن امروز را درس گرفتن از حضرت زهرا (س) دانست، و گفت: در بعد خانواده حضرت فاطمه (س) بهترین مادر و بهترین همسر هستند.

 

وی همچنین با بیان اینکه زهرای اطهر (س) دارای مقامی است که برای احدی غیر از حضرات معصومین (ع) قابل درک نیست، خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا (س ) سرور زنان و دریای بیکران دانش، آینة کمال، نمونه عینی خلوص در بندگی، جلوة تمام و کمال اسماء اللّه و تجلی لطف بیکران خداوند است.

 

امام جمعه موقت همدان با بیان اینکه عشق و علاقه به حضرت زهرا(س) را باید در عمل و نه با شعار نشان دهیم، اضافه کرد: بزرگداشت مقام فاطمه زهرا(س) و ایام فاطمیه بهترین روش برای ترویج فرهنگ فاطمی است و باید شیوه و منش حضرت فاطمه(س) برای نسل جوان به‌ویژه بانوان تبیین شود.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 353231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha