فعالیت 7 انجمن شعر و ادب در ایلام

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، از فعالیت 7 انجمن شعر و ادب در مرکز و شهرستان های تابعه این استان خبر داد.

علی گهرسودی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، صبح امروز(25 اسفند) با بیان این مطلب، به خبرنگار شبستان در ایلام، گفت: جایگاه شعر و ادبیات در استان ایلام جایگاه بسیار بالایی است و به تناسب آن در کشور اگر اغراق نشود جزو استان های رده های پنجم و یا ششم کشور محسوب می شویم.


وی، با بیان اینکه شعرا، ادیبان و اساتید گرانقدر که در استان زندگی می کنند مایه افتخار ادبیات فارسی و کردی هستند، افزود: در استان ایلام 7 انجمن شعر و ادبیات فارسی فعالیت کرده و هر کدام از شهرستان های استان دارای یک انجمن بوده که همکاری خوبی با شعر و ادبا و بزرگان این رشته دارند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، یادآور شد: آثار بسیار زیاد در این زمینه در دهه اخیر چاپ شده که شاید به مرز 200 تا 300 اثر خوب و مناسب برسد و بخشی از آنها می تواند در زمره آثار فاخر قرار بگیرد.


گهرسودی، ابراز کرد: از جمله کارهایی که شعر در این زمینه انجام داده اند، پرداختن به فرهنگ و ادبیات کردی و توسعه و گسترش ادبیات کردی از طریق برگزاری دوره های آموزشی،کلاس های نقد و بررسی و چاپ آثار خوبی در این زمینه که همه اینها به تقویت زبانی و ادبیات کردی ایلامی کمک کرده است.


وی، تصریح کرد: همه ما به خصوص ایلامی ها تعهد و وظیفه داریم که در این زمینه کار کنیم و برای حفظ داشته های خودمان و فرهنگ و زبان مادری این منطقه که متمایز از همه مناطق دیگر بوده و دارای فاکتورها و ویژگی های خاص خود است، تلاش کنیم.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه در سال های آینده برنامه هایی در زمینه ادبیات در استان برگزار می شود، گفت: در سال گذشته چند جشنواره شعر فارسی، کردی و حتی موضوعی هم برگزار شده که تاثیر به سزایی در راستای تقویت زبان کردی در استان داشته است.


گهرسودی، اظهار کرد: در سال 93 بنا داریم جشنواره داستان نویسی را در شهرستان دهلران برگزار کنیم، جمع آوری فرهنگ عامه در دستور کار داریم که بخشی از ادبیات را که محفوظ و سینه به سینه است آن هم با همکاری شعرا انجام خواهیم داد.


وی، یادآور شد: در زمینه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامه هایی را اجرا خواهیم کرد و در خصوص برگزاری جشنواره شعر بسیج حتما بسیج هنمرمندان همکاری خواهیم داشت.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: داستان کوتاه و سفرنامه نویسی و خاطره نویسی رضوی که بخشی از ادبیات جامعه است را در دستور کار داریم و برنامه های دیگری که در طول سال آینده در استان برگزار خواهد شد.


گهرسودی، افزود: خواهشی که از عزیزان هنرمند و شعرای گرانقدی داریم این است که هر چه بیشتر به موضوعات اجتماعی بپردازند و کمک کار دولت و نظام در راهبرد بسیار مهم اقتصاد مقاومتی و تقویت باور جمعی، دینی و اخلاقی برای تقویت شاخصه های امنیت ملی باشند که به امید خدا در این زمینه هم موفق باشیم.


وی، با بیان اینکه برای تقویت ادبیات بومی و ادبیات فارسی وزارت فرهنگ و ارشاد و به طبع آن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه های خاصی دارد، ابراز کرد: حمایت از تولید، نشر، چاپ و خرید آثار هنرمندان به ویژه شاعران دردستور کار قرار دارد.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، با اشاره به اینکه امسال به طور قطع اقداماتی در این زمینه خواهد شد، افزود: برگزاری کارگاه های شعر در برنامه های این اداره کل قرار دارد که امروز عینی 25 اسفند کارگاه نقد و بررسی شعر با حضور اساتید مجرب در محل مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد برگزار می شود.


گهرسودی، با بیان اینکه جلسات نقد و بررسی شعد یا جدیت بیشتری دنبال خواهد شد، یادآور شد: با دستگاه های فرهنگی که در این زمینه برنامه هایی اجرا می کنند همکاری لازم را خواهیم داشت و برنامه های مناسبی که در زمینه های ادبیات فارسی هست از جمله عصر شعر، شب شعر محال و همایش های انجمن شعر با همکاری شهرستان های برگزاری خواهیم کرد.


وی، در پایان خاطرنشان کرد: امیداواریم که برگزاری این کارگاه شعر بتواند به توسعه باورهای فرهنگی استان به ویژه ادبیات کمک شایانی کند.


گفتنی است، کارگاه یک روزه نقد و بررسی شعر با حضور بهروز یاسمی و هرمز علیپور شاعران برجسته کشوری برگزار و همچنین بهروز سپیدنامه و جلیل صفربیگی در این کارگاه حضور خواهند داشت.


پایان پیام/
 

کد خبر 353417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha