خبرگزاری شبستان: با توجه به پیام نوروزی رهبر انقلاب در آغاز سال 93 و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی، فرصت را مغتنم شمردیم تا در زمینه اقتصاد مهدوی و ویژگی های اقتصاد در عصر ظهور و حکومت جهانی امام زمان(ع) از منظر روایات با عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به گفت و گو بنشینیم.
حجت الاسلام ناصر جهانیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به وضعیت اقتصادی در عصر ظهور، گفت: عدالت اقتصادی با دو شاخص قطعی کاهش مداوم نابرابریها و حذف فقر مشخص میشود.
وی با بیان اینکه کاهش مداومت نابرابریها در سه سطح مطرح است، خاطرنشان کرد: نابرابری فرصت، نابرابری کارکردی و عملکردی در سطح بازارها و نابرابری نهایی از سطوح این کاهش میباشد، وقتی همه مردم در یک سطح از برخورداریها و همسنگی مصرف نباشند، کاهش مداوم نابرابریها رخ میدهد.
حجتالاسلام جهانیان با بیان اینکه در عصر ظهور این مسئله به نحو کامل حل میشود و کاهش مداوم نابرابریها را خواهیم داشت، اظهارداشت: باید توجه داشت که برابری مطلق یک چیز و یک اندازه نه صحیح است و نه عادلانه و چنین مساله ای هیچ وقت اتفاق نمی افتد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: با توجه به افزایش ثروت در عصر ظهور که تمام منابع از زمین استخراج میشوند، لذا دولت جهانی به توزیع منابع به طور عادلانه میپردازد و فرصتهای برابری ایجاد میشود و زمین و امکانات در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات دولت عصر ظهور کامل و سیطره اطلاعاتی دولت بسیار گسترده است، گفت: این اطلاعات باعث میشود هر کس نیازهای واقعی خود را ابراز کرده و در نتیجه به آن دست پیدا کند، بنابراین کسی نمیتواند دروغ بگوید و امکانات اضافی بدست آورد.
حجتالاسلام جهانیان افزود: با توجه به احاطه دستگاه اطلاعاتی حکومت جهانی این امکانات برای هر کسی که ادعای تخصیص منبعی را داشته باشد، فراهم است و به صورت برابر همه مردم از این فرصتها استفاده میکنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به عدالت کارکردی یا برابری در بازار، گفت: با توجه به اینکه در عصر ظهور عقول انسانها کامل میشود، همه مردم تلاش خود را حداکثری میکنند، همه دنبال کار خیر هستند و اعمال صالح خود را به صورت عنصر عمومی در سطح جامعه در می آورند.
وی با اشاره به اینکه در عصر ظهور بازارها به نحو صحیح کارکرد پیدا میکنند، خاطرنشان کرد: با توجه به ساختارهای صحیح در عصر ظهور بازارها کارکرد درست و دقیق خود را پیدا میکنند و هر کس بنا بر عملکرد خود پاداش خود را در بازار میگیرد.
حجتالاسلام جهانیان با اشاره به سطح برابری نهایی، اظهارداشت: با توجه به اینکه در عصر ظهور منابع مالی فراوانی ایجاد می شود سطح برابری نهایی ایجاد خواهد شد. بنابر روایات اسلامی امام در هر سال دو بار عطایا به مردم میدهند و در هر ماه این عطایا تکرار میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه اخلاق و عقل مردم در عصر ظهور به تکامل میرسد. مردم در زمان بخششهای امام زمان(عج) احساس بینیازی و عزت نفس میکنند؛ به طوری که هر کس به نزد حضرت آمده و تقاضای پول کند، حضرت دست خود را در خرمنی از طلا و نقره داخل کرده و مشت مشت به مردم عطا میکند تا جایی که همه مردم حالت استغناء پیدا میکنند.
وی با اشاره به روایاتی در این زمینه تصریح کرد: در روایات آمده است، مردم برای زکات خود در عصر ظهور دنبال مستمندان میگردند. درحالی که احساس استغناء در میان مردم موج میزند، این بی نیازی باعث میشود آرامش در روحیات مردم ایجاد شود.
حجت الاسلام جهانیان با اشاره به حذف فقر مطلق در عصر ظهور، تصریح کرد: فقر مطلق یعنی اینکه نیازهای اساسی افراد تأمین نشود. لذا حضرت نخستین کاری که میکنند فقر مطلق را از بین میبرند و نیازهای اساسی مردم را تأمین میکنند.
پایان پیام/
نظر شما