به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، نویسنده در کتاب "سر مسلک باب در مهدویت" با شرح چگونگی شکلگیری مذهب باب و بها و ارائه یادداشتهایی از گینیاز داگلورکی ـ تربیت کننده مؤسس بابیت ـ ، تلاش دارد تا چگونگی مقابله این فِرق را با مهدویت و ظهور حضرت مهدی(عج) تبیین کند.
در توضیح کوتاهی از موضوع مورد بحث باید گفت در دوره قاجار استعمار سلطهگر برای حذف مجتهدان از عرصه سیاست با حمایت امپراتوری عثمانی و ورود شخصی با نام احمد احسایی به مقابله با اصل مرجعیت نوّاب امام زمان(عج) میپردازد. آنها برای نفوذ در میان مردم به نیابتسازی میپردازند و تا جایی پیش میروند که حسینعلی نوری برادر علی محمد بزاززادة شیراز ـ از رؤسای بابیت ـ ادعای مهدویت میکند، ادعائی که علی محمد باب وعده آمدنش را در بیش از دو هزار سال بعد از مرگ خود داده بود. لازم به ذکر است در این کتاب، سبک دینسازی مقابله کنندة با مهدویت نیز مورد توجه قرار گرفته است.
در این کتاب می خوانید: در هجدهم ماه مهر 1323 درست ابتدای 99 سال بعد از اینکه کینیاز دالگورکی به سفیر کبیری روس تزار در ایران انتخاب شد، رساله ای پیرامون فتنه ای که در دوره منشیگری سفارت آغاز کرده و به بابیت انجامید، به نام "اسلام و مهدویت و سرّ مذهب باب" که به گفتة مولف آن بخشی از "آیین راستی" تألیف آقای سید محمد باقر حجازی بود، به طور مستقل در رد مسلک بابیه و بهاییه به چاپ رسید. چون اصلاح اشتباه اطلاق مذهب به دست ساخته های استعمار از جمله ضروریات است، به لحاظ قداست واژه مذهب که مخصوص ادیان آسمانی است، درتجدید چاپ، عنوان "سرّ مسلک باب در مهدویت" انتخاب شد."
مسلمان مسئول زندگی فردی، اجتماعی است، با مسلک های ساخته استعمار، سبک دین سازی مقابله کننده با مهدویت، آغاز رساله سر مسلک باب در مهدویت، دیباچه حدّ کمال در ادیان، اسلام و انتظار فرج، مذهب تشیع یا طریقه امامیه و اثنی عشریه، متمهدی ها (مدعیان دروغین مهدوی)، فتنه باب و باب و یادداشت گینیاز دالگورکی از موضوعات مورد بررسی در این کتاب است.
شایان ذکر است، "سرّ مسلک باب در مهدویت" نوشته سیدمحمدباقر حجازی در 168 صفحه توسط انتشارات راه نیکان در با شمارگان 2 هزار نسخه با قیمت 30 هزار ریال منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما