غارعلیصدر پدیده شگفت انگیزدرجهان/آماده پذیرای از گردشگران نوروزی است

خبرگزاری شبستان: غار علیصدر همدان به عنوان بهشت خاموش ایران زمین هم اکنون آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است که قصد سفر به همدان را دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، غار علیصدر از بسیاری جهات به علت وجود گذرگاه های ممتد آبی و دریاچه های وسیع یکی از زیباترین جلوه های طبیعی ایران و جهان به شمار می رود.
 

غارعلیصدر همدان پدیده ای منحصر به فرد در نوع خود است که فقط در معدودی از غارهای جهان، مثل غار مولیس در فرانسه و غارهای شوالیه و بوکان در استرالیا، چنین زیبائیهای خیره کننده ای وجود دارد.
 

این غار از کم‌نظیرترین، بزرگترین و در عین حال زیباترین غارهای آبی جهان سال 1342 توسط گروهی از کوهنوردان همدانی کشف شد.
 

این غار بر اساس نظر کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یک از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.
 

بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخش های ورودی غار در دوره صفویان مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.
 

دمای داخل غار حدود 16 درجه و دمای آب 12 درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا 14 متر اندازه گیری شده است.
 

این غارکه در مجاورت روستای علیصدر از توابع شهرستان کبودر آهنگ به فاصله 75 کیلومتری از شهر همدان قرار دارد از سال 1354 با شناسایی مسیرها و ایجاد امکانات لازم و فراهم شدن مقدمات دیدار محققان و علاقه مندان از این پدیده نادر و تکمیل امکانات و تأسیسات جنبی، در زمره یکی از پرجاذبه ترین کانونهای گردشگری در کشور قرار گرفت.
 

به دلیل فقدان نور طبیعی، غار علیصدر فاقد حیات جانوری است و عمق آن در مناطق مختلف از نیم متر تا چهارده متر متغیر است، همچنین ارتفاع غار علیصدر در برخی از تالارها به بیش از شانزده متر می رسد.
 

غارعلیصدر همدان سالانه پذیرای 700 هزار گردشگر است
مسعود ملکی، کارشناس غارعلیصدر همدان به خبرنگار شبستان گفت: سالانه حدود 700 هزار نفر از غار علیصدر دیدن می کنند که در دنیا مقام دهم را دارا است.
 

وی با بیان اینکه دریاچه زیبای غار علیصدر تداعی کننده بهشتی خاموش در استان همدان است، افزود: ساختار طبیعی غار علیصدر باعث شده تا اشکالی به صورت طبیعی و بدون دخالت بشر ساخته شود.
 

وی تصریح کرد: قسمت‌های زیادی از غار به شکل‌های مختلفی اعم از شیر دوسر، کبوتر، قایق وارونه یا قسمت دیگری از سنگ‌های غار که به شکل خوشه انگوردرآمده است.
 

کارشناس غار علیصدر همدان ابراز کرد: تاکنون بیش از 11 کیلومتر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی شده و بیش از سه کیلومتر آن مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
 

غار علیصدر یک پدیده شگفت انگیز از عجایب خلقت خداوند است
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز گفت: غار علیصدر یک پدیده شگفت انگیز از عجایب خلقت باری تعالی یکی از 10 غار مهم دنیا محسوب می شود.
 

وی افزود: در حال حاضر پس از طی مسیر قابل قایقرانی غار نوردی پیاده در قسمت خشکی غار آغاز می شود و گردشگران پس از طی مسافتی نسبتا طولانی مجددا با قایق ادامه مسیر می دهند.
 

وی تصریح کرد: وجود غارعلیصدر به عنوان جذابترین غار آبی جهان در محدوده جغرافیایی شهرستان کبودرآهنگ یک ظرفیت برای استان همدان به شمار می رود.
 

ایزدی خاطرنشان کرد: به اعتقاد گروه های متعدد علمی که همه ساله از اروپا، آمریکا و شرق آسیا برای مطالعات زمین شناسی به این غار می آیند، علیصدر بی نظیرترین، شگفت انگیزترین و بزرگترین غار آبی قابل قایقرانی در جهان است.
 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان، گفت: غار علیصدر از غارهای تحکیم یافته است که در طول پنج میلیون سال گذشته هیچگونه ریزشی در آن صورت نگرفته است زیرا ˈاستالاکمیت هایˈ موجود در غار با عمری به همین میزان دیده می شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 353839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha