به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، محمدجواد لاریجانی، رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در نشست خبری اصحاب رسانه در مورد بحث حقوق بشر در مذاکره هستهای گفت: میز مذاکره میز مذاکره است نه محاکمه، ما معتقد به مذاکره در مورد حقوق بشر هستیم اما محاکمه خیر.
وی افزود: مذاکره با کشورهای اروپایی میتواند جهات معنیداری را داشته باشد و کشیدن مذاکرات هستهای به سمت مذاکرات حقوق بشر توطئه است، وقتی غربیها دیدند در مذاکرات هستهای ایران به خوبی پاسخ داده است به همین جهت در اثر شکستی که در مذاکرات صادقانه هستهای خوردند این موضوع را به حقوق بشر ربط دادند.
لاریجانی گفت: آمادگی جمهوری اسلامی برای تعامل در موضوع حقوق بشر به معنای جهانشمولی حقوق بشر است، ما با این ایده آماده مذاکره هستیم، از بحث حقوق بشر فرار نمیکنیم اما غربیها تحمل نوع حقوق بشر ما را ندارند.
وی گفت: پیشبرد امر دیپلماسی حقوق بشر با امور خارجه است، وزارت خارجه بازوان دیپلماسی حقوق بشر هستند، وزارت خارجه مورد حمایت قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر است. امر حقوق بشر فقط در مورد دیپلماسی نیست بلکه موضوعی ملی است.
وی در مورد توصیههای رییس قوه قضاییه به قضات در مورد احکام قضایی گفت: خوشبختانه حکم قضات ما در شهرهای کوچک نیز در مورد پروندهها اکوی بینالمللی دارد و این موضوع توفیق ما است. قضات ما مسئولیت سنگینی بر عهده دارند اما باید حکم آنها ناظر بر معرفی چهره خوب از اسلام باشد. باید تلاش کنیم احکام صادره از ادبیات قوی به همراه ارایه چهره زیبا از اسلام برخوردار باشد.
وی افزود: یکی از نکاتی که قضات باید به آن توجه کنند آبروی نظام است و نباید در برخی موارد اجازه سوءاستفاده را بدهند، آبروی نظام بخشی از منافع ملی است.
وی در مورد نحوه برخورد جمهوری اسلامی با پرونده سکینه محمدی اظهار کرد: اتهام این فرد زنای محسنه بود که به همراه قتل و سایر موارد در پرونده او درج شده بود اما با تلاشهای قضات ما و همچنین به علت رفتار خوب متهم در زندان مشمول عفو شد. ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی برخوردی غیر از کشورهای غربی با این موضوع کرد و نتیجه نشاندهنده تصمیمات جمهوری اسلامی بود.
وی ادامه داد: برای اولین بار گزارشی در مورد میثاق مدنی و سیاسی و اقتصادی به تفسیر به سازمان ملل دادیم و در این گزارش اسناد و مدارکی در پاسخ به ادعاهای مطرحشده علیه نظام اسلامی به سازمان ملل ارسال کردیم.
وی با اشاره به برگزاری گفتوگوهای دوجانبه حقوق بشری با 30 کشور افزود: ظهور و حضور ما در صحنه حقوق بشر مانند حضور در عرصه هستهای است.
وی در مورد حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد تصریح کرد: در مورد حصر هر یک از شهروندان این امر کاری اضطراری است و در نگاه اول همه دوست دارند تا آزاد باشند و زندگی عادی خود را داشته باشند.
وی با بیان اینکه موسوی و کروبی از همکاران قدیمی اینجانب هستند، افزود: پرونده این افراد با ابعاد قضایی و امنیتی همراه است و باید مسیر خود را طی کند. موضوع ما در ستاد حقوق بشر باید تسهیل شود و برای نهاییشدن تصمیمات پرونده باید مسیر خود را طی کند، دخالتهای خارجی بیمورد است اما طرح انتظارات داخلی بیمورد نیست.
لاریجانی اظهار کرد: ای کاش فتنه 88 اتفاق نمیافتاد و این سیاستمداران را در کنار خود داشتیم، آزادی بیان حبه الهی است اما باید در چهارچوب قانون باشد، این موضوع با پارامتر غربی غلط است.
وی گفت: یاد بگیریم چگونه در چهارچوب قانون از هم انتقاد کنیم، افراد میتوانند از یکدیگر انتقاد کنند اما در کنار یکدیگر در مورد منافع ملی به نتیجه خوبی برسند، اعتدال حرف قشنگی است، اعتدال یعنی در عالم نظر بر مدار حق باشیم نه اینکه در عالم نظر همیشه وسط را بگیریم تا نه اینکه نه سیخ بسوزد نه کباب، این امر فرصتطلبی است؛ عقل در ادبیات اهل بیت یعنی تشخیص نفع و ضرر که به جهات مختلف در مقابل آن قیام میکنیم، این علامت اعتدال است.
وی در مورد نقش احزاب در کشور اظهار کرد: نقش احزاب بسیار ضروری است اینکه جزء هیچ حزبی نباشیم افراط است، تقویت نقش احزاب کمک به پا گرفتن تفکر احزاب است. افرادی که در احزاب مختلف به شکل خوبی تربیت میشوند میتوانند مدیران برجسته و موفق آینده کشور باشند.
پایان پیام/
نظر شما