صومعه‌سرا؛ شهر ابریشم و پایتخت میرزا

خبرگزاری شبستان: شهر بی نقطه گیلان یکی ازمناطق توریستی استان به خاطر داشتن جاذبه های گردشگری، تاریخی و مذهبی هر ساله شاهد حضور بی شمار گردشگران داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان صومعه سرا با و سعت 633 کیلومتر مربع در 18 دقیقه و 49 درجه طول شرقی و 18 دقیقه و 37 درجه عرض شمالی واقع شده و دارای زمین های مسطح و جلگه ای است و آب و هوایی مطبوع و سالم دارد.


این شهرستان از شمال به انزلی و از جنوب شهرستان فومن و از شرق به شهرستان‌های رشت و شفت و از غرب به شهرستانهای ماسال و رضوانشهر محدود است و جمعیت آن طبق آخرین سرشماری 130 هزار و 802 نفر می باشد.


نام صومعه سرا را برگرفته از اسم عارف بزرگ قرن چهارم و پنجم هجری شیخ عبدالله صومعی می دانند که مریدان بسیاری داشته و صومعه های متعددی به برکت وجود او در گوشه و کنار این شهر برپا شده بود.


زبان اصلی مردم صومعه سرا گیلکی است و تالشی و ترکی نیز کمک و بیش در بین گیلک زبانان این شهرستان مورد استفاده و مرسوم است.


از مهم ترین محصولات کشاورزی این منطقه برنج ، توتون، حبوبات و محصولات جالیزی را می توان نام برد و پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل نیز در این شهرستان دارای موقعیت ممتازی در کشور بوده و رونق اقتصادی منطقه را در پی داشته است.

 

در بخش منابع طبیعی و از نظر کاشت صنوبر و تولید چوب مقام اول را داراست ولی در زمینه دامداری به دلیل کم بودن وسعت رشد چندانی نداشته است.


نقاط مختلف این شهرستان به سبب ویژگی های خاص آب و هوایی و سرسبزی گستره خاکش و با رودخانه های فراوان کوچک و بزرگ که در مناطق مختلف آن از جنوب به شمال جریان دارد و جشنواره رنگینی که در پاییز هر سال، در مناطق گسکر و تولم بر پا می کنند، در کنار برنجزاران زیبا و چشم نواز و سبزینگی همیشگی مناطق چایکاری، آنچنان جاذبه ای در دل خود نهفته دارد که هر مسافری را دامنگیر می کند و به تماشا و تفکر وا می دارد.


جاذبه‌های گردشگری


تالاب هند خاله، نرگستان و سیاه درویشان، باغات چای و مزارع توتون، دهکده ییلاقی تنیان و پارک جنگلی سیاه کوه.


جاذبه های تاریخی


خرابه های قدیمی گسکر هفت دغنان، مناره آجری گسکر، پل گاز روبار، پل خشتی گوراب تولم، حمام کسماء، پل خشتی پردسر یا خشت پل، اثر باستانی مناره بازار و سید خروسه و خانه آیت الله ضیابری.


زیارتگاه ها و اماکن مذهبی


مزار بی بی فاطمه(خیر النسا)، بقعه پیر ولی خان، بقاع متبرکه سید جعفر، سید مهدی، سید زکی، سید سلطان، سید جلال الدین.


صنایع دستی


بامبوبافی، مرواریدبافی (سبدبافی) قلاب دوزی، نازک کاری چوب، چموش دوزی، تولیدات دست بافت، معرق و مینیاتور، فرش بافی و سفال سنتی روستای لارسر.

 

غذاهای محلی


جوزن تره، ترش کباب، پیاز خورشت، شیش انداز، میرزا قاسمی، کدو فسنجان، آلو مسما، سیرواویج، باقالی قاتوق، حلوا علی و حلوا ضیابر.

 

پایان پیام/

کد خبر 354588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha