امروز؛ بزرگداشت شهید املاکی در لنگرود

خبرگزاری شبستان: جانشین فرماندهی سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه رشادت و مجاهدت شهید املاکی بزرگترین سرمایه استان است، گفت: بیست و ششمین بزرگداشت شهید املاکی، فروردین ماه ۹۳ در لنگرود برگزار می‌شود.

 محمد عبدالله‌پور، جانشین فرماندهی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه رشادت و مجاهدت شهید املاکی بزرگترین سرمایه استان است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، گفت: شهید املاکی ظرفیتی گسترده و مردی شجاع و دلاور در هشت سال دفاع مقدس بود و ایثارگری این فرمانده شهید هرگز از یاد رزمندگان نمی‌رود.

وی با اشاره به اینکه همه مردم و مسئولین باید پایبند به آرمان‎های امام و شهدا باشند، اظهار کرد: شهید املاکی کسی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در شأن و منزلت ایشان سخنانی را بیان کرده‌اند.

عبدالله پور تصریح کرد: بیست و ششمین بزرگداشت شهید املاکی، امروز(9 فروردین)ساعت 16 عصر در لنگرود برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه شهید املاکی در احیای لشکر گیلان در دفاع مقدس نقش بسزای داشت، افزود: برگزاری شب شعر، برگزاری صبحگاه مشترک تیپ 2 میرزا کوچک سپاه پاسداران و نصب تندیس شهید املاکی در ورودی شهر لنگرود از اقدامات ستاد بزرگداشت شهید املاکی است.

جانشین فرماندهی سپاه قدس گیلان به برگزاری همایش پیاده‌روی توسط دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: محل زادگاه شهید همزمان با سالگرد شهادتش گلباران می‌شود.

گفتنی است، شهید املاکی شما ؛ (جانشین لشکر قدس گیلان) ، که توی میدان جنگ شیمیایی زدند و خودش هم آنجا در معرض شیمیایی بود. بسیجی بغلدستش ماسک نداشت، شهید املاکی ماسک خودش را برداشت بست به صورت بسیجی همراهش! ، قهرمان یعنی این ! ، البته هر دو شهید شدند. هم املاکی شهید شد و هم آن بسیجی شهید شد اما این قهرمانی مانند اینها که از بین نمی روند. زنده اند ، هم پیش خدا زنده اند ، هم دردل ما زنده اند و هم در فضای زندگی و ذهنیت ما زنده اند.(( بیانات رهبر معظم در بین جوانان استان گیلان ))
 

فرمانده شهید حسین املاکی خوشتمی، فرزند رحمت الله، در روستای «کولاک محله» از توابع شهرستان لنگرود در استان گیلان به دنیا آمد. تولد او با ایام عاشورای حسینی مصادف بود پس نامش را «حسین» نهادند. حسین چهارمین فرزند خانواده بود. در کودکی جهت فراگیری قرآن کریم به مکتب خانه رفت و خواندن قرآن را فراگرفت.

 

بعد از اخذ دیپلم در شهریور 59 به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لنگرود درآمد و به عنوان مسئول اکیپ مشغول خدمت شد. مدتی مسئول تربیت بدنی سپاه لنگرود بود. چند روز پس از آغاز جنگ تحمیلی در شهریور 1359 به همراه اولین نیروهای اعزامی استان گیلان به سوی جبهه شتافت و در سرحدات مرزی قصر شیرین و سر پل ذهاب مستقر گردید. از 28 خرداد 1360 لغایت 18 شهریور 1360 نیز به عنوان مامور رسمی سپاه در تیپ کربلا مشغول به خدمت شد. در سال 1361 در عملیات رمضان حضور یافت و بعد از آن عملیات به همراه هفت نفر از همرزمان لنگرودی خود وارد اطلاعات-عملیات تیپ کربلا شد و بعد از یک دوره آموزش فشرده مقدماتی جهت شناسایی به خط مقدم اعزام شدند.


املاکی با توجّه به شایستگی‌هایی که از خود نشان داده بود به عنوان فرمانده تیپ یکم لشکر قدس و پس از مدت کوتاهی با حفظ سمت، به قائم مقامی فرماندهی لشکر قدس گیلان منصوب شد. او ماموریت‍‌های آفندی را دنبال می‌کرد و مستقیماً به همراه گردان‌های رزمی فرماندهی عملیات را به عهده داشت.

 

با انجام موفقیّت آمیز عملیّات «نصر4» ارتفاع زازیله و شهر ماووت عراق را آزاد کردند. در این عملیّات بر اثر اصابت ترکش از ناحیه دست راست مجروح شد ولی با همان حال در خطوط مقدّم باقی ماند. در اواسط سال 1366 به هنگام انجام ماموریتی به اتفاق سردار شهید فرهاد لاهوتی –فرمانده گردان سلمان- دچار سانحه رانندگی شد. در این سانحه فرهاد لاهوتی به شهادت رسید و او در حالی که به شدت مجروح شده بود با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل شد و بعد از بهبودی نسبی بار دیگر به سوی جبهه‌ها رهسپار شد. 

 

درکسوت فرماندهی لشکر در عملیّات «بیت المقّدس6» شرکت کرد و بعد از آن در عملیات «والفجر10» در منطقه عمومی سید صادق- شانه دری حضور داشت. با شکستن مقاومت نیروهای عراقی در 9 فروردین 1367 دشمن بعثی ، برای پیشگیری از تداوم عملیات رزمندگان اسلام، با انواع سلاح‌های شیمیایی منطقه را مورد حمله قرار داد که بر اثر آن تعدادی از رزمندگان به شهادت رسیدند. در این هنگام، حسین متوجه رزمنده‌ای شد که ماسک ضدّ شیمیایی نداشت به سرعت ماسک خود را به او داد. اما خود به همراه دیگر یاران، همچون محمّد اصغری خواه -فرمانده گردان کمیل- دکتر محمّد جیبی پور و سیّد عباس موسوی و ... پس از حدود هفتاد و پنج ماه حضور در جبهه به شهادت رسید. پیکر شهید املاکی به زادگاهش انتقال یافت و در آنجا به خاک سپرده شد. از وی به هنگام شهادت دو دختر به نام های مرضیه -پنج ساله- و راضیه -سه ساله- ویک پسر به نام سلمان –دوساله- به یادگار مانده است.

 


پایان پیام/

کد خبر 354900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha