تیم مذاکره کننده هسته ای به ریاست ظریف تهران را ترک کرد

خبرگزاری شبستان: تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان دقایقی پیش به ریاست محمد جواد ظریف تهران را به مقصد وین اتریش ترک کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به همراه هیات مذاکره کننده هسته ای ایران تهران را به مقصد وین اتریش ترک کرد تا در گفتگوهای دور سوم با گروه 1+5 شرکت کند.

بنابراین گزارش، ظریف و اشتون فردا پس از ورود به وین در ضیافت شام مشترک حضور خواهند یافت و این ضیافت شام در حالی برگزار خواهد شد که در دور قبلی مذاکرات به دلیل برخی نا هماهنگی ها در سفر اشتون به ایران ضیافت شام از سوی وزیر امور خارجه کشورمان لغو شد .

دور قبلی مذاکرات از 26 تا 28 اسفند 92 در وین انجام شد و طرفین در آن مسئله غنی سازی، همکاری های هسته ای ایران و همچنین کارخانه آب سنگین اراک را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در همان دور قرار شد که تیم کارشناسی طرفین سه روز بایکدیگر به مذاکره بنشینند و نتیجه بررسی های کارشناسی خود را به سران سیاسی مذاکره کننده گزارش دهند و در این دور از گفتگوها نتیجه بررسی کارشناسان مورد بحث قرار گیرد.
بر همین اساس مذاکرات کارشناسی بین ایران و کشورهای 1+5 نیز  16 فروردین ماه پس از 3 روز مذاکره فشرده و به ریاست حمید بعیدی نژاد ، مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه به پایان رسید و بعیدی نژاد این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد.
مذکرات ایران و کشورهای 1+5 از سوی ایران به ریاست وزیر امور خارجه است و هیأت مذاکره کننده هسته ای نیز متشکل از سید عباس عراقچی ، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، حمید بعیدی نژاد، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه و امیری و رحیمیان ، از مدیران و کارشناسان انرژی اتمی هستند.
کاترین اشتون ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ریاست تیم مذاکره کننده 1+5 را به عهده دارد و نمایندگان 6 کشور آلمان، فرانسه ، انگلیس، روسیه ، چین وآمریکا نیز در مذاکرات حضور دارند.
به گفته سید عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده کشورمان در این دور از مذاکرات همه مباحث مورد توجه است . بحث هایی که در دور قبل انجام شده و بعضی از قسمت های آن به کارشناسان ارجاع داده شده بود برای بررسی بیشتر دوباره مورد بحث قرار می گیرد. همچنین موضوعات دیگری که در دفعات قبلی مورد بحث نبود در این دوره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
ایران امیدوار است که از اردیبهشت ماه وارد نگارش متن شود و در مذاکرات پیش رو در کلان بحث ها بتواند دیدگاه ها را نزدیک و فاصله ها را کم کند تا بتواند از جلسه بعدی وارد جزئیات شده و نگارش متن را آغاز کنند.
چند روز گذشته یکی از مقامات آمریکایی در خصوص مذاکرات هسته ای 6 قدرت جهانی با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که پیش نویس توافق نهایی طرفین در حال تهیه است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به بحث در خصوص آب سنگین اراک در مذاکرات و تبدیل آن به آب سبک گفته بود که نمی تواند جزئیات گفتگوها را در رسانه های خبری اعلام کند.

پایان پیام/

کد خبر 356317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha