به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، وقف سنتی اسلامی و کاملترین مصداق صدقه است که به واسطه آن، اصل مال ثابت مانده و منافع آن نیز با دوام و ثباتِ آن اصل جریان دارد.
وقف در اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و شخص رسول خدا(ص) به عنوان اولین حاکم اسلامی در این امر برهمگان سبقت داشته و پیروان آن حضرت نیز از همان آغاز در این سنت حسنه به ایشان اقتدا کردهاند، ائمه معصومین(ع) همواره این اقدام خداپسندانه را مورد ترغیب و حمایت قرار میدادند و در مقام عمل نیز به فراخور توانایی مالی و مصلحتی که تشخیص میدادند اقدام به وقف اموال خود میکردند.
یکی از خصوصیات انسان مومن تخصیص دادن قسمتی از مالش برای نیازمندان است و یکی از بهترین نوع تخصیص مال، وقف است که انسان مومن قسمتی از مالش را در جهت رفع مشکل موسسههای خدمات رسانی به اجتماع و نیازمندان وقف میکند که دائماً صرف آن شود.
4 وقف نوروزی در گیلان
حجت الاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان از ثبت نخستین وقف سال 93 در شهرستان لاهیجان خبر داد و بیان کرد: واقف خیراندیش لاهیجانی(اکبر غلام دوست شاده سری و همسرش)، یک باب منزل مسکونی و محوطه آن را به مساحت 200 متر مربع به ارزش هفتصد میلیون ریال و به نیت کمک و برای مصارف و هزینه های طلاب و حوزه علمیه جامع لاهیجان وقف کردند.
وی با اشاره به ثبت دومین وقف امسال به نام آقای رحیم الله فتحی در تالش افزود: این واقف تالشی500 متر مربع زمین در روستای جوکندان شهرستان تالش را به نیت احداث مسجد وقف کردند.
حجت الاسلام عادلی، ارزش این وقف را دویست و پنجاه میلیون ریال معادل بیست و پنج میلیون تومان برآورد کرد.
وی سومین وقف را مربوط به خانم افسر جوادی در ماسال و با نیت هزینههای جاری بقعه متبرکه سید ابوجعفر و هزینههای برپایی محفلهای ختم قرآن کریم اعلام کرد و بیان داشت: این وقف(ششدانگ یک باب خانه و محوطه آن) به ارزش 50 میلیون تومان منفعتی بوده و از محل درآمد های موقوفه صرف هزینههای نیات واقف میشود.
حجت الاسلام عادلی از ثبت چهارمین وقف سال 93 در شهرستان صومعه سرا خبر داد و اذعان کرد: این وقف به نام آقای شکرالله سیرتی کلنگستانی به ثبت رسید که یک باب مغازه و 130 متر زمین با نیت هزینههای جاری بقعه متبرکه سید حسین (ع) صومعه سرا را وقف کرد.
وی، ارزش این وقف را دویست میلیون ریال معادل بیست میلیون تومان دانست.
سرمایه گذاری، راهکاری برای افزایش بهره وری موقوفات
حسن راستاد، کارشناس ارشد بهره وری اقتصادی اوقاف گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان اظهار کرد: گیلان 16 هزار و 869 رقبه دارد که 14 هزار و 490 رقبه متصرفی است و از طرف اوقاف اداره میشود و2 هزار و 49 رقبه غیرمتصرفی است و توسط متولیان اداره میشود.
وی خاطرنشان کرد: 30 رقبه نیز در گیلان به صورت اشتراک التولیه اداره میشود.
کارشناس ارشد بهره وری اقتصادی اوقاف گیلان، شناسایی رقبات مستعد سرمایه گذاری را دیگر کارکردهای معاونت بهره وری اقتصادی اوقاف گیلان برشمرد و گفت: سرمایه گذاری در موقوفه پور رجبعلی در آستانه اشرفیه 883 میلیون تومان آورده مالی برای اوقاف گیلان داشته است.
وی با اشاره به آورده مالی 500 و 225 میلیون تومانی سرمایه گذاری در موقوفات افتخار العلما و علاف در رشت، یادآورشد: از برنامهها و سیاستهای سازمان این است که موقوفات فاقد درآمد را بازسازی کند تا بهره وری موقوفات را افزایش دهد.
راستاد در خصوص برنامههای سال آینده معاون بهره وری اقتصادی اوقاف گیلان، گفت: رقباتی که ارزش سرمایه گذاری در حوزههای خدماتی، ورزشی و مسکونی داشتهاند مانند موقوفه طالب زاده شناسایی شدهاند و عملیات عمرانی آنها در سال 93 آغاز میشود.
صدور سند مالکیت برای موقوفات فاقد سابقه ثبتی
علیرضا میرزایی، معاون حقوقی و ثبتی اداره کل اوقاف گیلان با بیان اینکه معاون حقوقی، ثبتی فعالیتهای مربوط به دعاوی حقوقی و ثبت اسناد موقوفات را دنبال میکند، افزود: ثبت کلیه اسناد و اطلاعات موقوفات در سامانه جامع موقوفات سازمان اوقاف از اقدامات معاونت حقوقی و ثبتی اوقاف گیلان است که اطلاعات 700 موقوفه از 959 موقوفه در سامانه جامع موقوفات ثبت شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای موقوفات فاقد سابقه ثبتی طی فرآیندهای خاص ملکی و حقوقی، سند مالکیت صادر می شود.
میرزایی تصریح کرد: در سال جاری در راستای تفاهم نامه با منابع طبیعی گیلان از هزار و 400 هکتار مورد اختلاف 330 هکتار از بزرگترین موقوفات رشت تحت عنوان موقوفه دانا پیر به نتیجه رسید.
معاون حقوقی و ثبتی اوقاف گیلان اضافه کرد: در این موقوفه 330 هکتار مورد اختلاف بود که 214 هکتار سهم موقوفه شده و اراضی جنگل کاری شده به اداره منابع طبیعی واگذار شد.
معاون حقوقی و ثبتی اوقاف گیلان با بیان اینکه در سال 92 برای 170 موقوفه نقشه الکترونیکی تهیه شده است، گفت: در سال جاری 48 فقره از دعاوی اوقاف گیلان تعیین تکلیف شد.
پایان پیام/
نظر شما