به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، ساسان ناطق، رییس حوزه هنری استان اردبیل، پیش از ظهر امروز (18 فروردین) به مناسبت 21 فروردین روز هنر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: نبض انقلاب اسلامی ایران پس از گذر از پستی بلندیهای زیاد، حالا منظم و محکم میتپد و هنر و ادبیات میتواند لایههای پنهان این انقلاب را بیشتر و بهتر بکاود و در معرض دید و قضاوت عموم قرار دهد.
وی، حرکت جمعی، اتحاد و یک صدایی در جهت ایجاد تغییر را از ویژگیهای بارز یک انقلاب دانست و افزود: انقلاب اسلامی ایران با برخورداری از این خصلتها، با داعیه اصلاح فرهنگی، صبغه دینیِ قوانین و احیاء ارزش هایی چون استقلال، آزادی و حمایت از ستمدیدگان در مقابل استکبار و گسترش عدالت سیاسی و اجتماعی به وقوع پیوست.
این مقام مسئول، اضافه کرد: اعتبار این انقلاب، به مشتهای گره کرده دریچه دوربین عکاسان و فیلمهای کارگردان ها با اقتباس از داستانها و رمانهاست که برای همیشه ثبت شدهاند.
ناطق، با بیان اینکه یکی از راههای افزایش دانایی و دانش مخاطب نسبت به پدیده اجتماعی بزرگی چون انقلاب و عمق و وسعت بخشیدن به این دانش بهرهگیری از قابلیتهای ادبیات و سینماست، گفت: سینما ظرفیتی جهانی است که میتواند چتر فهم و دانش را در آنسوی مرزها گسترش دهد.
این مقام مسئول، ارزشمندترین موجودی هنرمند را هنر وی دانست وافزود: هنر اصیل، ارزشمند و متعهد، حکم آب حیات را برای بشر دارد. هنر برآمده از انقلاب نیز هنری متعهد و در خدمت ارزشهای انسانی و پلهای برای تعالی بشری است.
این نویسنده انقلاب و جنگ با بیان اینکه زیباترین نمود و نیت هنرمند انقلاب اسلامی تلاش در جهت یادآوری حضور خالق و آفریننده و بازگرداندن انسان به فطرت پاک خود در راه رسیدن به تعالی است، گفت: از مهمترین کارهای انقلاب اسلامی، تربیت عناصر فرهنگی و هنرمندان متعهد است.
وی، افزود: آثار هنری هنرمندان پس از انقلاب، جسارت ورود به بخشهای مغفول مانده- که بیشتر از آنها به صورت نامناسب و در جهت ابتذال استفاده میشد- را به دست آورد و در این حوزه فیلم، موسیقی و کاریکاتور به رشد مناسب و موثری رسیدند؛ در واقع پیروزی انقلاب اسلامی، فضای هنری پیشروی هنرمندان را وسعت داد. هر چند در ابتدای راه اغلب آثار شعاری بودند ولی رفتهرفته این آثار از سطحینگری و شعارزدگی فاصله گرفت تا در قالب و فرمی نو، اندیشهای را عمق بخشد که نیاز مخاطب و جامعه است.
رییس حوزه هنری استان اردبیل، تاکید کرد: هنر انقلاب اسلامی و آثار هنرمندان آن فقط بیان ایدئولوژی خاص انقلاب نیست بلکه آثار هنرمندان انقلاب اسلامی نماد حضور مردم در ابعاد گوناگون را به تصویر میکشد. ناطق با اشاره به اینکه کشف و تبیین هنر انقلاب اسلامی، وظیفه هنرمندی است که در فضای انقلاب نفس کشیده است، گفت: کلام وحی رسالت انبیا را هدایت و رستگاری بشریت اعلام میکند. به همین سیاق، رسالت هنرمند انقلاب هم سیر از ظاهر به باطن برای دریافت و درک زیبایی نهفته در دل آثار است.
وی، با اشاره به تاریخ تشکیل حوزه هنری افزود: همزمان با رشد ساقه نورس انقلاب، حوزه هنری نیز متولد شد و به سرعت به پایگاهی قابل اعتماد و مورد اطمینان برای هنر انقلاب تبدیل شد؛ حوزهای که در حال حاضر به بزرگترین پایگاه آموزشی هنرمندان و بزرگترین تولیدکننده آثار هنری و ادبی متعهد تبدیل شده است.
ناطق، جهتگیری و سیاستگذاری مسئولان و هنرمندان حوزه هنری را ارتقای کیفی آثار تولیدی در جهت تعمیق بینش، فرهنگ و اهداف عالیه نظام دانست وافزود: آنگونه که باید از این نهاد انقلابی حمایت صورت نگرفته است در حالیکه تولیدات این نهاد در خط مقدم انقلاب قرار دارد و در داخل و آن سوی مرزها با موفقیتهای زیادی روبرو شده است.
رییس حوزه هنری استان اردبیل، گفت: افق نگاه هنر انقلاب اسلامی و حوزه هنری فقط قله هنر ایران نیست؛ ظرفیت گسترش این توانایی برای تاثیرگذاری بیشتر و بهتر در منطقه و جهان، نیازمند حمایت و همراهی بیشتر مسئولان است که برای دست یافتن به این مهم، باید برنامههای فرهنگیهنری در کانون توجه و اولویت اول بودجه مسئولان قرار گیرد؛ با اینحال، افق پیشروی هنر انقلاب اسلامی، چشماندازی روشن و امیدوارکننده می باشد.
ناطق، با یادآوری 21 فروردین سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی، افزود: روز هنر انقلاب اسلامی تلنگری است به مدیران فرهنگی و هنرمندان. این روز، وظیفهای را یادآور میشود که مختص یک روز و یک هفته نیست. روز هنر انقلاب اسلامی به وظیفه و رسالت هنر و هنرمندان در قابل مخاطبان تاکید میکند.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان اردبیل، وی، اضافه کرد: کار کردن در حوزه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی آسان نیست و هوشیاری و درایت مدیران فرهنگی را میطلبد چراکه باید از پس این سالها، از شعار به شعور، از ظاهر به باطن و از تبلیغ به تعقل برسیم. بلوغ کارگزاران و ضریب هوش فرهنگی مدیران فرهنگی در مواجه با ازدحام روزمرگی و تکرارها، میتواند کارگشا باشد.
ناطق، با تاکید به اینکه مدیران یکی از اهرمهای فرهنگی جامعه هستند اضافه کرد: تصمیمات به موقع و آیندهنگریهای مدیران فرهنگی میتواند چراغ هنر و ادبیات انقلاب را برای آینده پرفروغتر سازد.
پایان پیام/
نظر شما