نشست‌های تخصصی ادبیات دفاع مقدس، جنگ نرم و ... در نمایشگاه کتاب

نشست‌های تخصصی ادبیات دفاع مقدس، انقلاب، جنگ نرم و غزالی پژوهشی در سرای اهل قلم بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب بخش جنبی دارای سه سالن در سرای اهل قلم، با عنوان سرای اصلی دائمی اهل قلم، کارنامه نشر و کودک و نوجوان در نظر گرفته شده است.
 

رونمایی برخی آثار مهمی که تازه به چاپ رسیده‌اند ونقد و بررسی آثار با موضوع غزالی پژوهی نیز در این دوره برگزار می‌شود.
 

برگزاری نشست‌های ادبیات دفاع مقدس، ادبیات انقلاب و جنگ نرم، از دیگر اقداماتی است که در این دوره از نمایشگاه انجام خواهد شد.

 

هر روز در این سالن‌ها چهار نشست برگزار می‌شود که در آنها کتاب‌هایی که در جشنواره‌های کتاب حائز رتبه شده است مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

برگزاری کارگاه فهرست‌نویسی نسخ خطی در نمایشگاه کتاب


نمایشگاه کتاب تهران در بیست و چهارمین دوره خود شاهد برگزاری کارگاه‌هایی از جمله فهرست‌نویسی نسخ خطی خواهد بود.
 

کارگاه فهرست‌نویسی، ویراستاری و ترجمه و آشنایی با فعالیت‌ کتابخانه‌های بزرگ کشور که از آن جمله می‌توان به کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی اشاره کرد از برنامه‌های این دوره نمایشگاه کتاب است.


آثار اول تا سوم برگزیده جشنواره‌های کتاب در سال 89 نیز طی این دوره در یک مکان گردآوری و به معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته می‌شود. همچنین آثاری نیز از حوره علمیه قم نیز که به مقام اول تا سوم دست پیدا کردند، در این نمایشگاه به معرض دید گذاشته می‌شود.


حضور 500 مهمان خارجی در بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران


بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با حضور فعال کشورهای جهان برگزار می‌شود که طی این ایام 500 مهمان خارجی نیز در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند.


امسال کشور مصر علیرغم مشکلاتی که در کشور خود دارد، حضور فعالی در نمایشگاه کتاب خواهد داشت. همچنین بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران میزبان 500 مهمان از کشورهای مختلف خواهد بود که این موضوع رونق خاصی به بخش بین‌الملل نمایشگاه می‌بخشد. در بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران 67 کشور حضور دارند که 37 کشوربه صورت مستقل و 30 کشوربا در اختیار گرفتن نمایندگی، در نمایشگاه حضور می‌یابند.

 

208 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود


208 هزار عنوان کتاب با حضور ناشران مختلف بخش داخلی در بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران ارائه می‌شود.
 

در این دوره از نمایشگاه کتاب، 2هزار و 338 ناشر داخلی حضور فعال خواهند داشت که به ارائه آثار در حوزه‌های مختلف علمی، ادبی، دینی و ... می‌پردازند.

 

در بخش ناشران داخلی 208 هزار عنوان کتاب در بخش‌های دانشگاهی، کودک و نوجوان، ناشران عمومی و ناشران آموزشی به معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته می‌شود.


بخش بین‌الملل نیز مانند هر سال با حضور ناشران متعدد و ارائه 196 هزار و 200 عنوان کتاب و با حضور 1 هزار و 614 ناشر به ارائه آثار می‌پردازد.

 


نمایشگاه کتاب فرصتی برای دیدار نویسندگان و مخاطبان

 

داود امیریان ،نویسنده کودک ونوجوان، بهترین و موفق ترین بخش در نمایشگاه کتاب را بخش جنبی و برگزاری گردهمایی ها و جلسات نقد و بررسی و آشنا شدن مردم با نویسندگان و کتاب های جدید عنوان کرد و گفت: آشنایی با سلیقه ها و نقد و نظرهای مختلف بیشترین تاثیر را در پیشرفت و ارتقای آثار نویسندگان دارد و امیدوارم در نمایشگاه بیست و چهارم نیز این بخش با برنامه ریزی های دقیق تر و جذاب تر تداوم داشته باشد.


وی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران مناسب ترین فرصت برای دیدن تازه های نشرو آشنا شدن با اندیشه ها و سلیقه های جدید تولید شده در عرصه فرهنگ است و ناشران نیز می توانند فرصتی برای رونق اقتصادی و کمک به اقتصاد نشر داشته باشند.

 

یحیی زاده:عده ای همه ساله در نمایشگاه کتاب دنبال حاشیه سازی هستند

 

سیدجلال یحیی زاده، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی بر لزوم ارتباط پژوهشگران و نخبه‌گان با نمایشگاه کتاب و تلاش در راستای ایجاد این ارتباط از سوی مسئولان برگزارکننده نمایشگاه کتاب تاکید کرد و گفت: باید اقداماتی در عرصه فعالیت نخبگان و پژوهشگران انجام شود تا آنان با آخرین دستاوردهای علمی مکتوب آشنا شوند و بتوانند دراین حوزه معلومات خود را افزایش دهند و مبانی علمی خود را دنبال کنند.


به گفته یحیی زاده، با فعالیت و اقدامات خاص می‌توان دسترسی نخبگان به منابع و متون روزآمد را تقویت کرد و گسترش داد تا عرصه‌ای برای حضور پژوهشگران و بهره‌برداری کامل آنان از کتاب و نمایشگاه کتاب فراهم شود.


این نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس، در ادامه این مطلب پیشنهاد کرد که نمایشگاه در ابعاد کوچکتر و به انحاء دیگر در استان‌های بزرگ کشورمان نیز برگزار شود و نمایشگاه بین‌المللی کتاب به استان تهران منحصر نشود.


وی همچنین به صبغه فرهنگی شهرهای اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز اشاره کرد و گفت: می‌توان بخش‌هایی از این نمایشگاه را به صورت بین‌المللی در این استان‌ها برگزار کرد.


یحیی‌ زاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در مراکز برخی استان‌ها از جمله باغستان یزد، اظهار کرد: متاسفانه این نمایشگاه‌ ها جنبه بین‌المللی ندارند و اگر تلاش شود که به آنان جنبه جهانی ولو در سطح کوچک بخشیده شود، تاثیرگذاری بیشتری خواهند داشت.


وی با اظهار امیدواری از این که چنین امکاناتی در استان‌ها فراهم شود، افزود: متاسفانه هر ساله عده ای در نمایشگاه کتاب به دنبال حاشیه سازی بودند، ولی موفق به این کار نشدند و این موضوع جای خرسندی دارد.


یحیی‌زاده از برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت متقدرانه در زمان و مکان مشخص یاد کرد و با اشاره به این که نمایندگان کمیسیون فرهنگی تصور نمی‌کردند نمایشگاه در زمان مقتضی برگزار شود، گفت: گزارش مسئولان برگزارکننده و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان داد که اقدامات در سطح مطلوب انجام می‌شود و نمایشگاه این دوره در سطح کیفی مطلوبی برگزار خواهد شد.


وی با اشاره به شمار فراوان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب، برگزاری نمایشگاه کتاب در بهار کتاب و ایام شهادت شهید مطهری را فرصت مناسبی دانست تا اهالی اندیشه آثار مورد نظر خود را تهیه کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 35693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha