روابط نزدیک و برادرانه دو کشور باید روز به روز گسترش یابد

خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با بیان اینکه ایران برای روابط با کشور آذربایجان اهمیت فراوانی قائل است، گفت: روابط نزدیک و برادرانه دو کشور باید روز به روز گسترش یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روسای جمهور ایران و آذربایجان در دیدار با یکدیگر ضمن تشریح اشتراکات و ظرفیت‌های موجود میان دو کشور در راستای توسعه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بر ضرورت تلاش مسئولان ایران و آذربایجان برای تحکیم و ارتقای روابط دو کشور تأکید کردند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای روابط با کشور آذربایجان اهمیت فراوانی قائل است و می‌خواهیم همواره روابط خوبی میان دو کشور برقرار باشد، گفت: سفر رییس جمهور آذربایجان به تهران قدم بسیار مهمی در راستای توسعه روابط دو کشور می‌باشد.
رییس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از لحاظ فرهنگی، تاریخی، دینی و مذهبی احساس قرابت زیادی با جمهوری آذربایجان دارد، خاطر نشان کرد: ما می‌خواهیم رابطه نزدیک و برادرانه دو کشور روز به روز توسعه و دوام بیشتری پیدا کند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در دولت جدید هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشور دوست و برادر آذربایجان وجود ندارد و می‌خواهیم در همه زمینه‌ها روابط را توسعه دهیم، تصریح کرد: ظرفیت‌های بسیار زیادی در بخش‌های مختلف اقتصادی، گسترش صنایع، بویژه نفت و گاز، احداث سد و نیروگاه، خدمات فنی و مهندسی و نیروی انسانی متخصص در دو کشور وجود دارد که می‌توان از آنها به عنوان زیربنای مهم برای توسعه همکاری‌ها و مناسبات دو کشور استفاده کرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه افزون بر فعالیت‌های دو دولت باید زمینه‌ها را برای حضور و فعالیت بخش خصوصی فراهم کنیم، به تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور اشاره و اظهار امیدواری کرد: این کمیسیون مشترک بتواند زمینه‌های مناسب برای توسعه روابط را فراهم کند.
دکتر روحانی اراده روسای جمهور ایران و آذربایجان برای گسترش مناسبات میان دو کشور را پشتوانه‌ای برای حرکت در زمینه های گوناگون برشمرد و خاطر نشان کرد: آمادگی داریم در زمینه مسائل اقتصادی و سرمایه‌گذاری بخش دولتی و خصوصی آذربایجان در پروژه‌های مختلف در زمینه انرژی در دو کشور همکاری کرده و نیز در زمینه ساخت نیروگاه‌های برق و مسائل علمی و فناوری‌های نو همکاری‌های مشترکی میان دو کشور را توسعه داده و بخش خصوصی دو کشور را به سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها تشویق کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به ضرورت ایجاد تسهیلات لازم از سوی دو دولت برای برقراری ارتباط میان دو ملت و توسعه توریسم گفت: ایران و آذربایجان دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی هستند که می‌توان با توسعه گردشگری میان دو ملت از آنها به بهترین شکل استفاده کرد.
دکتر روحانی با بیان اینکه برخی فعالیت‌های تروریستی در منطقه از افراطی‌گری‌ها سرچشمه گرفته تصریح کرد: ما با تفکر افراطی به هر شکل و نامی مخالف هستیم و در این راستا ایران و آذربایجان و دیگر کشورهای منطقه باید همکاری‌های خود در این زمینه را توسعه دهند و منطقه را به سمت ثبات و علاقه بیشتر کشورها نسبت به هم سوق دهیم.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و آذربایجان باید در کنار هم باشند به موضوع دریای خزر اشاره و تصریح کرد: در زمینه دریای خزر باید مسائل را در کنار هم حل و فصل کنیم؛ ما می‌خواهیم خزر دریای صلح و دوستی و موجب توسعه کشورهای ساحلی این دریا باشد.
دکتر روحانی ادامه داد: دریای خزر متعلق به همه ما بوده و باید بتوانیم در چارچوب عقل، انصاف و سوابق امر از آن استفاده کنیم.
رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد تا با فعالیت‌های بیشتر در صحنه‌های جهانی و منطقه‌ای شاهد همکاری‌های بیشتر دو کشور باشیم.

رییس جمهور آذربایجان: ما خواهان روابط نزدیک و صمیمانه با ایران هستیم
الهام علی اف، رییس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار ضمن تشکر از دعوت دکتر روحانی از وی برای سفر به تهران این سفر را برای توسعه روابط همه جانبه میان دو کشور تأثیرگذار توصیف و گفت: جمهوری آذربایجان برای روابط خود با ایران احترام و اهمیت زیادی قائل است و ما خواستار آن هستیم که در همه زمینه‌ها روابط تنگاتنگ میان دو کشور برقرار باشد.
رییس جمهور آذربایجان با تأکید بر گسترش همکاری‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و همکاری در حوزه انرژی میان ایران و آذربایجان گفت: ملاقات روسای جمهور ایران و آذربایجان در داووس بسیار مثبت بود و می‌تواند مبنای توسعه روابط میان دو کشور باشد.
علی اف با بیان اینکه دو ملت ایران و آذربایجان به واسطه مذهب، تاریخ و فرهنگ به یکدیگر متصل هستند و سالها در کنار هم زندگی کرده‌اند، گفت: قصد ما این است که روابط دوستانه دو کشور را تحکیم کرده و ارتقا دهیم و همه ارگان های دو کشور نیز باید در این راستا حرکت کنند.
رییس جمهوری آذربایجان با بیان اینکه زمینه‌های زیادی برای همکاری میان دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی وجود دارد، گفت: بسیاری از قدرت‌ها دوستی ایران و آذربایجان را نمی‌خواهند و بدنبال برهم زدن مناسبات دو کشور هستند و در این راستا باید مسئولان دو کشور در جهت مقابله با این اقدامات تلاش کنند.
علی اف با تأکید بر اینکه ما امید زیادی به کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور داریم، گفت: امکانات زیادی برای همکاری میان دو کشور وجود دارد و بر این باوریم که تمام مسائل درجهت توسعه همکاری‌ها می‌تواند در قالب کمیسیون مشترک مطرح شده و پیگیری شود.
وی با بیان اینکه معتقدم دیدگاه دکتر روحانی در مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی غرور و افتخاری را نصیب ملت ایران خواهد کرد، گفت: خوشحالیم که دیدگاه‌های جدیدی در روابط دو کشور بوجود آمده است.
رییس جمهور آذربایجان با بیان اینکه امروز تلاش‌های زیادی برای جدا کردن کشورهای اسلامی در منطقه صورت می‌گیرد، گفت: معتقدم همکاری‌های فیمابین ایران و آذربایجان و گسترش مناسبات میان دو کشور به تقویت اسلام کمک شایانی خواهد کرد.
علی اف با بیان اینکه در زمینه مقابله با تروریسم دیدگاه ایران و آذربایجان به یکدیگر نزدیک است، گفت: برای مبارزه با تروریسم باید کشورهای اسلامی در کنار هم قرار داشته باشند.
وی همچنین با بیان اینکه جمهوری آذربایجان همواره از حقانیت ایران برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته‌ای حمایت کرده گفت: آنهایی که با دستیابی ایران به انرژی هسته‌ای مخالف بودند شاهدند که فعالیت‌های این کشور صلح آمیز بوده و در چارچوب قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.
رییس جمهوری آذربایجان همچنین با تأکید بر ضرورت حل مسائل دریای خزر با گفت و گو و رسیدن به تفاهم مشترک گفت: معتقدیم که مسائل مربوط به دریای خزر به راحتی قابل حل و فصل است.
علی اف همچنین از توسعه همکاری بخش خصوصی دو کشور در زمینه‌های گوناگون استقبال و حمایت کرد.

پایان پیام/

کد خبر 357271

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha