حضور پررنگ ایران و نمایندگان دولت در اجلاس ان پی تی نیویورک

خبرگزاری شبستان: ایران هسته ای نیز همچون کشورهای دارای فناوری هسته ای نمایندگان خود را در اجلاس ان پی تی شرکت خواهد داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ایران هسته ای نیز همچون کشورهای دارای فناوری هسته ای نمایندگان خود را در اجلاس ان پی تی شرکت خواهد داد.
سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه درباره برگزاری نشست ان پی تی و حضور ایران در این نشست گفت: از ایران رضا نجفی نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی و حمید بعیدی نژاد رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده هسته ای برای شرکت در این اجلاس به نیویورک سفر می کنند.
وی با اشاره به این که اجلاس اصلی ان پی تی هر پنج سال یکبار برگزار می شود بیان کرد: این اجلاس مقدماتی است که تا چند هفته آینده در نیویورک برگزار می شود.
بنابراین گزارش،پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، معاهده عدم اشاعه هسته‌ای یا ان‌پی‌تی در دوران جنگ سرد 1968میلادی برابر با 1347شمسی به صورت محدود بین چند کشور جهان منعقد شد. این پیمان کشورهای جهان را به دو طبقه برخوردار کشورهای دارای سلاح هسته‌ای وغیربرخوردار کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای تقسیم می‌کند.
طبق تعریف کشورهای برخوردار، شامل کشورهایی هستند که تا پیش از اول ژانویه 1967میلادی برابر با 11 دی 1347 سلاح هسته‌ای یا دیگر وسایل منفجره هسته‌ای را تولید و منفجر کرده باشند طبق این تعریف چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکااعضای دائمی شورای امنیت به طور رسمی دارای سلاح هسته‌ای شدند.
تا کنون 188 کشور جهان با امضای آن به پیمان‌نامه پیوسته‌اند. هند و پاکستان، و نیز اسرائیل این پیمان‌نامه را نپذیرفته‌اند. کره شمالی نیز پس از نقض پیمان در نهایت از این پیمان‌نامه خارج شد.
طبق این معاهده کشورهای دارای سلاح هسته‌ای نباید به طور مستقیم یا غیرمستقیم به کشورهای غیربرخوردار در راه تحصیل این سلاح کمک کنند و کشورهای غیربرخوردار متعهد می‌شوند تا در این راه تلاش نکنند، هر چند به موجب ماده 4برخوردارها متعهد شده‌اند که فناوری هسته‌ای صلح آمیز را در اختیار غیربرخوردارها قرار دهند.
لوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و پی گیری مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای یکی از اهداف مهم پیمان مزبور به شمار می‌رود. همچنین یاری‌رسانی به کشورهای غیر هسته‌ای در راه به کارگیری فناوری صلح آمیز هسته‌ای یکی دیگر از اهداف این پیمان بین‌المللی است.
پایان پیام/

 

کد خبر 357639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha