به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(24فروردین) در اولین جلسه ستاد اوقات فراغت تابستان 93 با حضور اعضای این ستاد که در محل دبیرخانه برگزار شد، با بیان اینکه نوع نگاه به اوقات فراغت در سطح جهانی، ملی و استانی استراحت، تجدید قوا، تفریح و سرگرمی است، اظهار داشت: اوقات فراغت تابستان فرصتی مناسب جهت رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیت های نوجوانان و جوانان که یکی از نیازهای اساسی و پایه ای هر فرد می باشد؛ است.
وی با تاکید بر ضرورت برنامه سازی از گروه های سنی نونهالان تا میانسالان، گفت: جوانان علی رغم اینکه بعضی ها این را تهدید می دانند اما به عنوان یک سرمایه محسوب می شوند و باید در برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد زمینه ساز رشد شخصیت و شکل گیری هویت جوانان باشیم.
فوقی مهمترین رویکرد برنامه های اوقات فراغت را ایجاد هویت درونی برای نوجوانان و جوانان دانست و افزود: اوقات فراغت پدیده گسترده ای است که نباید آن را در حیطه هایی محدود کنیم.
وی بر لزوم ایجاد رویکرد ارتقایی در اوقات فراغت تاکید کرد و گفت: باید ببینیم نیاز جوانان چیست و در زمینه های دینی، اخلاقی و خودشکوفایی برنامه داشته باشیم.
فوقی با بیان اینکه روحیه نوگرایی و تنوع باید در برنامه های نوجوانان و جوانان مدنظر باشد، افزود: فعالیت های اوقات فراغت تابستان کانون های مساجد باید مستمر، پویا و پیوسته باشد و رویکرد مقطعی و گذرا باید تعویض شود.
وی با بیان اینکه برنامه های اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید یک استراتژیک دو سویه باشد، تصریح کرد: در فراغت تابستانی باید علاوه بر پاسخ گویی و توجه به انتظارات جوانان، نیازهای جامعه نیز در دستور کار قرار گیرد.
فوقی بر لزوم بهره گیری از توان و خلاقیت نوجوانان و جوانان در بخشی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مانند مدرسه سازی تاکید کرد و گفت: ریشه یابی گذران اوقات فراغت فردی و ترجیح آن بر حضور در فعالیت های گروهی از اولویت های کانون های مساجد در تابستان 93 باشد.
وی با اشاره به جمعیت بیش از 3 میلیون نفری استان مازندران، یادآورشد: حدود 80 هزار مازندرانی در گروه های سنی مختلف در برنامه های اوقات فراغت تابستان گذشته شرکت کردند.
فوقی با بیان اینکه طبق آمار جهانی هر فرد ایرانی به طور متوسط 90روز در سال اوقات فراغت دارد، گفت: فراغت هر ایرانی روزانه 5 ساعت و 23دقیقه است.
وی با ابراز اینکه برنامه های ارائه شده در تابستان با میزان فراغت نوجوانان و جوانان تناسب ندارد، افزود: از طریق رسانه ها و مطبوعات برای سهیم شدن خانواده ها در هزینه های جاری اوقات فراغت تابستان فرزندانشان اطلاع رسانی شود.
فوقی با بیان اینکه هزینه کلاس های فراغت تابستان به مانند کلاس های کمک آموزشی باید در سبد خانوار خانواده ها قرار گیرد، گفت: جایگاه برنامه های اوقات فراغت در مساجد و در جوار آنها کانون های فرهنگی و هنری مورد توجه بیش از پیش باشد.
وی با انتقاد از عرضه محوری برنامه های اوقات فراغت، تاکید کرد: در فراغت تابستان باید متناسب با نیازهای شهرها و روستاها، جنسیت، خرده فرهنگ ها و تنوع فکری نوجوانان و جوانان تقاضا محور باشیم.
فوقی به کمبود فضاهای فراغتی مساجد اشاره کرد و از استاندار و فرمانداران مازندران خواست تا فضاهای فراغتی دستگاه های اجرایی را در اختیار مسجدی ها قرار دهند.
وی با اشاره به افزایش بسترهای لازم جهت دسترسی آسان به امکانات فراغتی برای خانواده ها، گفت: در 2سال اخیر دیده شد که بیشتر نوجوانان و جوانان اوقات فراغت خود را در فضای مجازی می گذرانند که باید با نظارت و برنامه سازی این حضور در فضای مجازی در مساجد و کانون های فرهنگی و هنری صورت گیرد.
فوقی با بیان اینکه سطح آگاهی خانواده ها از گذران اوقات فراغت پائین است، ابراز داشت: تاثیر حضور نوجوانان و جوانان در برنامه های اوقات فراغت مساجد از طریق صدا و سیما برای خانواده ها تبیین شود.
وی با بیان اینکه در برنامه های اوقات فراغت به صورت رسمی و کلاسیک برخورد می شود، گفت: در برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید فضای مردمی و مسجدی حاکم باشد.
فوقی با اشاره به برگزاری 3 هزار و 869 برنامه اوقات فراغت توسط کانون های مساجد مازندران در تابستان92، بیان داشت: 2 هزار و 406 مربی برادر و خواهر در این فعالیت ها شرکت داشتند.
وی با اشاره به 60 هزار و 519 هنرجو خواهر و برادر در برنامه های فراغتی تابستان گذشته در کانون های فرهنگی و هنری، گفت: 15هزار و 270 برادر و خواهر مازندرانی نیز در اردوهای تابستانی کانون های مساجد این استان شرکت کردند.
گفتنی است، محمد فوقی مسئول دبیرخانه کانون های مساجد مازندران به عنوان جانشین رئیس ستاد اوقات فراغت این استان، فرنگیس جعفری نژاد کارشناس فرهنگی و هنری به عنوان دبیر جلسه، حجت الاسلام سید محمود هاشمی مدیر فعال فرهنگی و هنری استان، حجت الاسلام اسماعیل کعبه ای به عنوان مدیر کانون تخصصی نظارت و بازرسی، حسین شکیبا فر مدیر فعال فرهنگی و هنری، فاطمه اکبرپور کارشناس توسعه و ساماندهی، الهام السادات هاشمی مسئول امور بانوان و خبرنگار ثابت خبرگزاری شبستان در مازندران اعضای ستاد اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران هستند.
پایان پیام/
نظر شما