اقتصاد مبتنی بر جهان بینی توحیدی در سایه رهبری امام عصر(ع)

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام عرفان گفت: با حاکمیت ارزش های معنوی در عصر ظهور، رهبری امام عصر(ع) و فرماندهی کارگزاران صالح، اقتصادی مبتنی بر جهان بینی توحیدی با حکومت امام زمان(ع) شکل می گیرد.

حجت الاسلام امیر محسن عرفان، استاد مرکز تخصصی مهدویت در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسائل اقتصادی ارتباط تنگاتنگی با مبانی و مفاهیم مبنایی جهان بینی ها و ایدئولوژی ها دارد، گفت: اقتصاد دانان سعی دارند مسائل اقتصادی را به عنوان علم اقتصاد مجزا از مبانی فلسفی و جهان بینی ها و ایدئولوژی ها مطرح کنند.
وی ادامه داد: ولی برخلاف نظر اقتصاددانان به تدریج یه این واقعیت پی بردند که جهان بینی و اعتقادات دین نقش اساسی در مسائل اقتصادی دارد. از این رو گفتنی است اقتصاد عصر ظهور سه مشخصه بنیادین دارد که به مبانی و مفاهیم بنیادین اقتصاد عصر ظهور برمی گردد.
حجت الاسلام عرفان بااشاره به این مشخصه ها خاطرنشان کرد: نخستین مشخصه این است که اقتصاد عصر ظهور مبتنی بر جهان بینی توحیدی است، همچنین اقتصاد عصر ظهور بخشی از قلمرو، اختیار و حرکت انسان ها در جامعه و تاریخ است.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه این مساله به این معناست که اقتصاد در روزگار ظهور در خدمت انسان است، نه اینکه انسان در خدمت اقتصاد باشد، تصریح کرد: سومین مشخصه این است که اقتصاد عصر ظهور در عین واقع گرایی برخوردار از ارزش های معنوی و ضوابط اخلاقی است.
وی افزود: به عبارتی اقتصاد عصر ظهور مبتنی بر اصلاح و تغییر باورها و بینش های غلط، عادت ها و منش های ناسازگار با انسانیت، خلقیات و خصلت های ناشایست و آداب و رسوم ناصحیح است. به عبارتی جهان بینی توحیدی بن مایه اقتصاد عصر ظهور است.
حجت الاسلام عرفان با بیان اینکه اعتقادات یک مسلمان نقش فوق العاده ای در مسائل اقتصادی دارد و حیات اقتصادی انسان ها و جامعه اسلامی را تحت تاثیر قرار می دهد، اظهارداشت: براساس جهان بینی توحیدی انسان مسلمان در برابر خداوند متعال و جامعه انسانی مسئولیت دارد. همچنین در عصر ظهور انسان ها در برابر خداوند متعال مسئولند و در تمام فعالیت های اقتصادی، تولیدی، توزیعی و مصرفی خود به این مسئولیت توجه دارند و آنها را براساس مسئولیت خود تنظیم می کنند.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به اینکه در جهان بینی توحیدی یکی از اصول منشعب در تولید ایمان به معاد و حیات اخروی است، گفت: انسان های عصر ظهور با ایمانی که به حیات دیگر دارند، معنای سود، زیان، مطلوبیت، خسارت و تجارت مفهوم دیگر می یابد و مصادیق آن گسترش پیدا می کند. برای چنین انسانی تنها سود و زیان در دنیا مهم نیست چون او معتقد به جهان دیگر است.
وی ادامه دارد: انسان عصر ظهور ایمان دارد که اگر چیزی را در راه خدای متعال انفاق کند، خدا در مقابل 10 برابر آن را به او عطا می کند ولی در جهان بینی مادی انسان فقط به این دنیا می نگرد.
حجت الاسلام عرفان یکی دیگر از تاثیرات جهان بینی توحیدی در اقتصاد عصر ظهور را نفی امتیازات اقتصادی برای کانون های قدرت و ثروت دانست و بیان داشت: نفی هرگونه بندگی برای قدرت ها و نفی مظاهر طاغوت از اصول اعتقادی انسان مومن است که همگی از اصل توحید سرچشمه می گیرد.
این پژوهشگر مهدوی گفت: با حاکمیت ارزش های معنوی در عصر ظهور و حاکمیت رهبری امام معصوم(ع) و کارگزاران صالح اقتصاد مبتنی بر جهان بینی توحیدی بنا می شود، توجه کلان به اصل عدالت و مساوات نیز در همین راستا معنا می یابد.
وی بااشاره به مبانی اقتصاد سوسیالیستی اظهارداشت: در مقابل در اقتصاد سوسیالیستی سعی شده است، مشکل تضاد طبقاتی با القای مالکیت خصوصی و ایجاد اقتصاد عمومی حل شود. آنان پنداشته اند که در سایه فلسفه و جهان بینی مارکسیستی می توانند انسانی را از سود جویی منصرف کرد و سود جمعی را در نظر گرفت.
حجت الاسلام عرفان خاطرنشان کرد: اما در اقتصاد عصر ظهور تلاش می شود که انسان ها بپذیرند که حیاتشان منحصر در دنیای مادی نیست و از این رو ارزش ها، لذت ها، مطلوبیت ها و تقاضاهای او متفاوت می شود.


پایان پیام/

کد خبر 358096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha