به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری هفتمین جشنواره موسیقی نواحی کشور صبح امروز( 13 اردیبهشت) در تالار وحدت با حضور علی ترابی، رییس هفتمین جشنواره موسیقی نواحی و رییس دفتر موسیقی، جهانگیر نصراشرفی، دبیر جشنواره و مجید لطفیسرشت، مدیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.
علی ترابی، رییس دفتر موسیقی در این نشست گفت: در شش سال گذشته جشنواره موسیقی نواحی برگزار شد و در طول این مدت این جشنواره در کنار جشنواره موسیقی فجر به اجرا درآمد که تجربه بدی نبود، مخاطبان جشنواره فجر در کنار کارهای متداول با موسیقی نواحی نیز آشنا شدند.
ترابی افزود: البته این نکته را نباید فراموش کنیم که این موضوع به لحاظ فنی و حرفهای به موسیقی نواحی ضربه زد و در ثانی برای جشنواره موسیقی فجر هم این اتفاق امری حرفهای نبود.
وی تصریح کرد: جشنواره موسیقی نواحی غنیترین جشنواره موسیقی کشور است. تمام اجزایش از فرهنگ دینی و هویت ملی ما سرچشمه میگیرد.
رییس دفتر موسیقی خاطرنشان کرد: همیشه فرهنگیترین جشنوارهها از فرهنگ فرهنگ مردم سرچشمه میگیرد، اما یک اتفاقی که برای موسیقی نواحی و مردمی در سراسر دنیا افتاده است، رشد موسیقی پاپ و تحتالشعاع قرار گرفتن موسیقی نواحی در سایه آن است.
ترابی خاطرنشان کرد: قرار است هشت پایگاه موسیقی نواحی در هشت استان کشور راهاندازی شود که دو پایگاه آن امسال در استانهای سیستان و بلوچستان و منطقه ترکمن شروع به کار خواهند کرد.
سرپرست دفتر موسیقی ،همچنین درباره دلایل میزبانی کرمان در کنار استان تهران توضیح داد: استان کرمان از همان شروع راه اندازی جشنواره موسیقی نواحی خواستگاه این جشنواره بود و از همان گام نخست با آن شکل گرفت، اما احتمال دارد برای سالهای آینده روند برگزاری را معکوس کنیم، به طوری که بخش اصلی را به کرمان برده و بخشهای جنبی را در تهران برگزار کنیم. در واقع کرمان همواره به عنوان پایگاه اصلی جشنواره موسیقی نواحی پابرجا خواهد بود.
وی درباره عدم انتخاب این استان برای یکی از دو پایگاه موسیقی نواحی که به زودی راه اندازی خواهند شد، توضیح داد: استان کرمان استعدادهای بسیاری در عرصه موسیقی نواحی دارد، اما به واسطه میزبانی این جشنواره طی سالهای گذشته، شناسایی بهتری از موسیقی نواحی خود و نوابغ آن پیدا کرده است، در حالی که استانهای محرومی همچون سیستان و بلوچستان نیاز به توجه بیشتری دارند و در قیاس با سایر استانها در معرض خطر بیشتری برای فراموشی موسیقی نواحی و اسطورههای آن هستند.
علی ترابی در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد: وقتی بعد از شش سال وقفه جشنوارهای را مجددا راهاندازی میکنیم، یعنی به این موسیقی اهمیت میدهیم، از سوی دیگر پایگاههای موسیقی نواحی را برای سرمایه گذاری جدی روی این موسیقی شکل خواهیم داد و این پایگاهها قرار است استان های همجوار خود را نیز پوشش دهند، اما فراموش نکنید که امروزه تمامی موسیقیهای فولک دنیا تحت تاثیر موسیقیهای روز هستند و ایجاد علاقه و انگیزه برای مخاطبان در حد توان دفتر موسیقی به تنهایی نیست، بلکه باید برای آن یک همت ملی به خرج داد.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره مراحل ارائه مجوز به گروههای موسیقی نواحی و ممیزی اشعار آنها توضیح داد: با توجه به مشکلاتی که در سالهای گذشته وجود داشت از سال گذشته از تمام اقوامی که دارای کلام هستند، درخواست کردیم افراد متخصصی را به ما معرفی کنند که با شعر مناطق آنها آشنایی دارند، از این پس ما شعر این گروهها را به این ستادهای تخصصی میفرستیم تا مورد ارزیابی آنها قرار بگیرند، زیرا روی بحث قومیتها حساسیت داریم و این موضوعی فراتر از موسیقی است و برای اینکه زیبایی شناسی کار دچار آسیب نشود از همین هنرمندان بومی بهره گرفتهایم.
پایان پیام/
نظر شما