طرح ترسیب کربن در بیابان های 15 استان کشور اجرا می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اجرای طرح ترسیب کربن در بیابان های 15 استان کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مهندس عباس کارگر، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عصر امروز (24فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح ترسیب کربن در 15 استان کشور، از این پروژه به عنوان یک پروژه بین المللی یاد کرد که ابتکار مشترکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و برنامه عمران سازمان ملل متحد است.


نیازهای توسعه ای، مسائل زیست محیطی و مسائل اجتماعی و اقتصادی اصول تاثیرگذار در اجرای طرح


وی، نیازهای توسعه ای، مسائل زیست محیطی و مسائل اجتماعی و اقتصادی را سه اصل تاثیرگذار و راهبرد اجرایی این طرح دانست و تصریح کرد: برنامه ریزی این طرح از بالا به پایین با واگذاری مسئولیت و مدیریت محلی به سطح عامه مردم انجام شده است.
 

وی به حضور کارشناسان مربوطه در عرصه و تلفیق دانش علمی و بومی با توجه به نیازهای مردم منطقه در اجرای این طرح نیز اشاره کرد و گفت: استراتژی این پروژه صرفا عمرانی نیست بلکه بیشتر اهداف حول سازماندهی و ایجاد تشکل های روستایی و بسیج جوامع محلی است.
 

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور آموزش و ارتقاء ظرفیت های انسانی، احیاء منابع طبیعی تخریب یافته برای کمک به مردم و انجام کار شبکه ای با دستگاه های محلی در جهت توسعه زیرساخت های مورد نیاز و استفاده از همکاری توأمان زنان و مردان و تدبیر پروژه نهالکاری صرف برای بهره گیری مردم از منافع آن را از جمله مزایای این طرح برشمرد.
 

ایجاد مشاغل جایگزین و پایدار از مهمترین اهداف امسال

وی ایجاد مشاغل جایگزین و پایدار را با توجه به قرار گرفتن در سال اقتصاد و فرهنگ از جمله اهداف امسال دانست و گفت: بازاریابی و ارتقاء کمی و کیفی محصولات و فرآورده های روستایی با بسته بندی مناسب و ارائه خدمات در جهت ارتقاء وضعیت بهداشت و آموزش منطقه نیز از دیگر اهداف است.
 

کارگر، متذکر شد: در همین راستا یک سری گروه های توسعه روستایی و صندوق های خرد اعتباری با هدف تسهیل مشارکت روستائیان در فعالیت های اجرایی و مالی برای مدیدیت پایدار منابع طبیعی تشکیل شد که در صورت موفقیت می تواند به عنوان پشتوانه محکم، ضامن توسعه طرح باشد.
 

اجرای طرح ترسیب کربن در 37 روستای منطقه حسین آباد سربیشه

وی از تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین و بیابان زایی به عنوان چالش بزرگ قرن یاد کرد و اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک جهان این پروژه در سال 2005 در سطح 225 هکتار در 37 روستای هدف منطقه حسین آباد سربیشه به منظور مقابله با بیابان زایی و تخریب سرزمین آغاز شده است.
 

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به موفقیت این طرح در این منطقه اشاره کرد و بیان داشت: با اجرای این طرح تعداد 63 گروه توسعه روستایی تشکیل و با اجرای طرح های پس انداز و اعطای وام های سهل الوصول هزار و 444 وام بین مردم رد و بدل شد.
 

کاهش 81 درصدی بوته کنی برای تولید هیزم با معرفی منابع جدید انرژی

وی کاهش 81 درصدی بوته کنی برای تولید هیزم با معرفی منابع جدید انرژی، اجرای 23 هزار هکتار عملیات احیای منابع طبیعی و 54 هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری را از دیگر موفقیت ها در این منطقه ذکر کرد.
 

کارگر، تصریح کرد: با توجه به شناخته شدن کشور ما به عنوان یکی ار موفق ترین کشور ها در اجرای طرح ترسیب کربن از طرف وزارت امور خارجه، تعداد 230 بازدید کننده از کشورهای مختلف از این طرح در منطقه حسین آباد بازدید کردند.

 

اجرای طرح در سطح 110 هکتار از بیابان های منطقه گوریان اسفراین
 

وی متذکر شد: در خراسان شمالی نیز با پیگیری های جدی استاندار این طرح در منطقه گوریان اسفراین به مساحت 110 هزار هکتار در حال انجام است.
 

وی با اشاره به تحت پوشش قرار دادن 6 روستای این استان با 2 هزار و 517 نفر به عنوان هدف اجرای این طرح، تصریح کرد: مقرر است مبلغ 2 میلیارد تومان اعتبار توسط استاندار و 8 میلیارد تومان اعتبار ملی به این طرح در خراسان شمالی اختصاص یابد.
 

موسی صابری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در این جلسه طرح ترسیب کربن را به معنای توسعه روستا با محوریت منابع طبیعی دانست و گفت: با توجه به شعار امسال منابع طبیعی که "منابع طبیعی با مردم و برای مردم" است بیشترین فعالیت در این پروژه با مشارکت مردم صورت می گیرد.
 

وی مساحت اجرای این طرح در اسفراین را 110 هکتار اعلام کرد که با مشارکت کلیه بخش ها در راستای فرهنگ سازی و بهره برداری صحیح از منابع به وسیله خود مردم انجام می شود.
 

اختصاص 100 میلیون تومان برای اجرای مقدماتی این طرح در خراسان شمالی

وی از اختصاص 100 میلیون تومان در روز درختکاری سال گذشته توسط استانداری برای اجرای مقدماتی این طرح خبر داد و اظهار داشت: طی 7 سال آینده نیز اعتبارات به تناسب اختصاص می یابد.
 

وی در پایان وسعت بیابان های استان را 183 هزار و 636 هکتار اعلام کرد که در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین پراکنده شده است و 9 درصد وسعت منابع طبیعی استان را به خود اختصاص داده است.
 

پایان پیام/ 

 

کد خبر 358231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha