به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، نشست خبری معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع چهارمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط 25 فروردین برگزار شد.
حسین نوشآبادی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ارشاد در این نشست طی سخنانی خطاب به رسانهها و نمایندگان آنها گفت: امسال که به عنوان عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است نتیجه رسانهها سنگینتر است. ما در حوزه فرهنگ سهم قابل توجهای را برای مطبوعات قایلایم و معتقدیم آنها بسترساز حرکتهای فرهنگی و زمینهساز توسعه کشور در همه ابعاد محسوب میشوند.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم مطبوعات رکن چهارم دموکراسی محسوب میشوند و برای اینکه به رشد برسیم و در سال 93 منویات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و اقتصاد تحقق یابد نیازمند کار جمعی و مدیریت جهادی هستیم چرا که کارهای بزرگ با کمک آدمهای بزرگ به نتیجه میرسد و شما اصحاب فرهنگ و رسانه سهمی بیبدیل و ارزشمند در این زمینه دارید.
نوشآبادی با اشاره به اینکه مخاطب صحبتهای رهبری تنها وزارت ارشاد نیست، بیان کرد: تمامی نهادها و سازمانهای فرهنگی و اجتماعی همچون وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه، شهرداریها و غیره در این زمینه وظیفه دارند حضور جدیتری در این عرصه داشته باشند تا اعتلای فرهنگی در سال 93 جلوه بیشتری داشته باشد. همچنین ما سعی داریم به سمت ایده سبک زندگی اسلامی- ایرانی حرکت کنیم که با مشارکت و عزم ملی تحقق پیدا میکند و وزارت ارشاد نیز گامهایی در این زمینه خواهد برداشت.
وی خاطرنشان کرد: جامعه رسانه و خبرنگاران میتوانند در معرفی سبک زندگی اسلامی و ارایه الگوهای آن نقش مهمی را ایفا کنند و یکی از ابزارهای انتقال این فرهنگ رسانهها هستند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ارشاد به آزادی عمل مطبوعات اشاره کرد و افزود: اعتقاد داریم مطبوعات باید از آزادی عمل برخوردار باشند اما این آزادی عمل نباید وسیلهای باشد تا حقوق عمومی و جامعه پایمال شود اما به هر حال تنویر افکار عمومی در دستان شماست و باید ارزشهای حاکم بر جامعه را تبلیغ کنیم.
نوشآبادی با اشاره به برگزاری چهارمین همایش مالکیت ادبی و هنری توسط وزارت ارشاد در این مورد توضیح داد: امسال با توجه به اینکه شعار اقتصاد و فرهنگ تعیین شده است ما هم شعارمان را همایش ملی مالکیت ادبی و هنری با رویکرد سازمانهای مدیریت جمعی قرار دادیم و اعتقاد داریم حق ناشناخته مالکیت فکری و ادبی و هنری که در جامعه وجود دارد اگر حفظ شود و توسعه پیدا کند گامی مؤثر در جهت توسعه فرهنگی کشور برداشته میشود.
وی با بیان اینکه مالکیت ادبی و هنری به دنبال گرفتن حق هنرمندان و نویسندگان جامعه است، گفت: هدف ما پشتیبانی از این حق است و در جهت فراهمآوری زمینهها و بسترهای توسعه در این خصوص هستیم. رشد تکنولوژی و صنعت سبب شد تا بیشتر به این حوزه تعرض شود و در این زمینه صیانت از این حق باید به طور جدی دنبال شود و تمامی حوزهها و مسئولان در خصوص تحقق آن وظیفه دارند. در این خصوص ما از همه دستگاهها و نهادها دعوت به همکاری و مشارکت کردیم تا پشتوانهای برای فراهمآوردن بستر رشد در حوزه فرهنگ باشیم.
نوشآبادی با اشاره به اینکه قانون مصوب سال 48 در خصوص مالکیت معنوی تا اندازهای حق ورود دستگاهها برای نظارت را میدهد اما در حال حاضر پاسخگو نیست، گفت: وزارت ارشاد در زمینه مالکیت معنوی قانونهای محکمی دارد و تمام هدفهایش مستند به قانون است و در همین قانون مصوب مجلس حق دفاع و قانونگذاری و متولی حق مؤلف و کپیرایت بر عهده ماست.
وی تاکید کرد: تلاشها در سنوات اخیر منجر به تهیه لایحه جامع حقوق مرتبط در این حوزه شد و این لایحه در دستور کار دولت قرار گرفته و امیدواریم در سال 93 به تصویب مجلس برسد.
نوشآبادی با اشاره به کنوانسیون برن و رم در این زمینه توضیح داد: تلاشهای صورتگرفته به منظور اینکه لایحهای با وجود مخالفان بسیار به تصویب برسد تا از قانون بهروز در جامعه بهرهمند شویم، به همین منظور هفته آینده قرار است برای پیوستن به کنوانسیون برن و رم تلاشهایی صورت گیرد اما هنوز نهایی نشده است، با وجود این پیوستن به کنوانسیون ژنو در دستور کار ما قرار دارد و این موضوع نهایی شده است.
معاون امور حقوقی و مجلس ارشاد درباره اهداف چهارمین همایش مالکیت ادبی نیز گفت: اهداف ما در برگزاری این همایش عبارتند از تقویت حقوق مالکیت معنوی، فراهمآوردن بسترهایی برای دفاع از حقوق مؤلفان، ایجاد دلگرمی میان پدیدآورندگان آثار فرهنگی، ایجاد انگیزه برای خلق آثار بومی، بهرهگیری از بخش خصوصی و غیردولتی و مشارکت همه صنوف در این حرکت.
پایان پیام/
نظر شما