فرهنگ و اقتصاد یک رابطه‌ای دوسویه دارند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی رابطه فرهنگ و اقتصاد را رابطه‌ای دوسویه دانست و اظهار داشت: فرهنگ بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد و از اقتصاد تاثیر می پذیرد.

حجت الاسلام زین العابدین روحانی نیا، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بجنورد با اشاره به نامگذاری سال جدید به‌عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: اقتصاد و فرهنگ همزاد یکدیگرند چرا که با شکل‌گیری اقتصاد، فرهنگ هم شکل می‌گیرد و با تغییر اقتصاد، فرهنگ هم تغییر می‌کند.

وی با بیان اینکه تنوع فرهنگ بی ارتباط با تنوع اقتصاد نیست، یادآورشد: رشد و توسعه اقتصاد لزوما به رشد و توسعه فرهنگ نمی‌انجامد.

حجت الاسلام روحانی نیا رابطه فرهنگ و اقتصاد را رابطه‌ای دوسویه دانست و اظهار داشت: فرهنگ بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد و از اقتصاد تاثیر می‌گیرد.

 وی تصریح کرد: بی شک آن‌ها که دغدغه فرهنگ دارند باید به تغییرات اقتصادی نیز توجه داشته باشند و در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر قرار دهند و نسبت به تغییرات فرهنگی بی‌توجه نباشند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی افزود: اقتصاد و  فرهنگ ریشه‌های اجتماعی دارند و هر دو با مردم و جامعه معنا پیدا می‌کنند، پس برای تحقق اهداف باید از ظرفیت‌های مردمی نهایت استفاده را برد.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ مدیریت جهادی با مصرف‌گرایی، اشرافی‌گرایی و برخی شیوه‌های نوین که مولود فرهنگ سرمایه‌داری است مغایرت دارد،  خاطرنشان کرد: فرهنگ جهادی یک مفهوم کلی است که از جمله مصادیق آن دین محوری، ولایت مداری، ایثار، مردم گرایی، خودباوری، نوآوری، ماموریت پذیری است.

حجت الاسلام روحانی نیا مدیریت برای خدا، مدیریت ولایتی، انعطاف پذیری ساختار، تشکیلات مناسب با شرایط، خودباوری، پرکاری، تحول آفرینی، پویایی، سخت‌کوشی، سرعت عمل در کارها، مشارکت‌پذیری، قناعت، نهادینه کردن اخلاق و ارزشهای دینی در محیط کار واهمیت دادن به بیت‌المال را از مهمترین ابعاد مدیریت جهادی برشمرد.

وی گفت: بنا به تعبیر مقام معظم رهبری اگر مدیریت جهادی یا همان کار و تلاش با نیت الهی و مبتنی بر علم و درایت حاکم باشد، مشکلات کشور، در شرایط کنونیِ فشارهای خباثت آمیزِ قدرت‌های جهانی، قابل حل است و کشور حرکت رو به جلو را ادامه خواهد داد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی تاکید داشت: علما و روحانیون با بهره گیری از ظرفیت منبر و وعظ و خطابه نقش بسزایی در تبیین و ترویج ابعاد فرهنگ جهادی دارند.

روحانی نیا تصریح کرد: تشکل‌ها و مراکز دینی، به جهت برخورداری از روحانیون برجسته مانند چراغی زمینه‌ بیداری و رشد فرهنگ جامعه را مهیا ساخته و آن را از نفوذ و تاثیر پذیری از فرهنگ‎های بیگانه حفظ کرده، فرهنگ اسلامی را تولید وبازسازی می‌کنند و بدین ترتیب موجب توسعه فرهنگ و ارتقاء آن در سطح جامعه با ایجاد یک فضای معنوی می شوند.

وی در پایان متذکر شد: امروز شرایط برای فعالیت و کم و کیف آن در مراکز وتشکل‎های دینی بسیار متفاوت است؛ به همین منظور هیئات مذهبی و فعالان فرهنگی در تشکل ها باید نقش مؤثرتری را در شکل گیری ظرفیتشان با محوریت مقابله با آسیب‎های اجتماعی، مهارت اجتماعی و پیاده کردن سبک زندگی اسلامی و ترویج فرهنگ دینی در جامعه ایفا کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 358840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha