به گزارش خبرنگار شبستان: دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فارابی در نشست خبری بیستمین سمینار سالیانه فارابی گفت: این بیمارستان به عنوان قطب علمی کشور وظیفه ارتقاء دانش چشم پزشکی کشور را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه سمینار چشم پزشکی هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار میشود، گفت: با توجه به دانشهای جدیدی که در جهان عرضه شده، سمینار سال 94 را تحت عنوان تازههای چشم پزشکی در رشتههای فوق تخصصی برگزار میکنیم.
وی در خصوص سلولهای بنیادین گفت: کسانی که بر اثر سوختگیهای چشم و یا هر علت دیگری قرنیه چشم خود را از دست دادهاند، از سلولهای بنیادی اتخراج و کشت داده میشود. پس از آن این سلولها روی چشم آسیب دیده پیونده میشوند تا سلولهای آسیب دیده را ترمیم میکنند.
وی با اشاره به اینکه 70 تا 80 درصد اعمال پیوند سلولهای قرنیه موفقیت آمیز صورت می گیرد،افزود: برای اینکه پیوند موفقی داشته باشیم از سلولها بنیادی سالم استفاده میکنند که این نوع پیوند در بیمارستان فارابی برای ترمیم سلول قدامی قرنیه به کار برده میشود که برای تعدای بالایی نتیجه بخش بوده است.
دکتر جباروند با بیان اینکه برای برطرف کردن آسیبهای عصب بینایی چشم کارهای جدیدی صورت گرفته است، گفت: در این زمینه از فناوری سلولهای بنیادی برای ترمیم عصب بینایی حیوانات انجام شده است که نتایج خوبی داشته و در صورت قطعی شدن روی بیماران انجام میشود.
وی در ادامه به بدهی بیمهها اشاره کرد و گفت: تا کنون بیمهها 10 میلیارد تومان به بیمارستان فارابی بدهی دارند که در حقیقت خدمات درمانی تا آخر دی ماه سال گذشته و تامین اجتماعی تا آخر آذر ماه بدهیهای خود را پرداخت کردهاند.
دکتر جباروند به روشهای نوین پیوند در دنیا اشاره کرد و افزود: طی سالهای اخیر پیوند قرنیه تحولات جدیدی داشته است؛ به طوری که این پیوند بدون بخیه انجام میشود.
وی تصریح کرد: طی چند ماه اخیر تحولات خوبی در فضای سلامت و درمان اتفاق افتاده است؛ به طوری که قیمت تجهیزات پزشکی کاهش یافته و قدرت خرید بیشتر شده است.
پایان پیام/
نظر شما