نجات فرهنگ از بی‌برنامگی و کج‌مهری، مطالبه هنرمندان از رییس جمهور

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل خانه ادبیات و کودک با خطاب به رییس جمهور گفت: نجات فرهنگ جامعه از بی‌برنامگی و کج‌مهری جدی‌ترین توقع و مطالبه ما از دولت شما است.

به گزارش خبرنگار شبستان، فرشته طائرپور، نخستین سینماگر ایرانی و مدیرعامل خانه ادبیات و کودک امروز در همایش ملی زنان، نقش‌آفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ گفت: سیاست‌ها عمدتا برای فرهنگ و هنر آغوش گشاده نداشت، آغوشی که با انواع تلنگرها با احساس امنیت جا بگیرد.

 

وی اظهار کرد: حوزه فرهنگ و هنر در حال حاضر دارای منتقد است و در قالب نابرابری اجتماعی با بخش خصوصی صرفا موجب فرسایش جوامع هنری شده است.

 

وی با بیان اینکه رابطه سیاسی و فرهنگی نیازمند بازخواهی هوشمند است اظهار کرد: اما فرهنگ با آمدن شما (رییس‌جمهور) به این بازخوانی، امید بسته است و جامعه ما باید بیاموزد فرهنگ فقط در سینما و کنسرت خلاصه نمی‌شود بلکه باید در وزارتخانه‌های شما مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: آقای رییس جمهور، آیا شما تدبیری دقیق‌تر و شریف‌تر از زنان برای حوزه هنر و فرهنگ سراغ دارید؟ مگر غیر از این است که سختی‌ها در دست زنان دانا حل می‌شود.

 

وی با بیان اینکه حضور زنان در هشت سال دفاع مقدس را فراموش نخواهیم کرد، افزود: با وجود تمام این سختی‌ها ،زنان نسبت به کشور خودشان متقاعد شده و قدم در عرصه جنگ گذاشته بودند که دوام مردانه ما هیچ پشتوانه‌ای جز مرام زنانه نداشت.

 

وی با خطاب به رییس جمهور خاطرنشان کرد: نجات فرهنگ جامعه از بی‌برنامگی و کج‌مهری جدی‌ترین توقع و مطالبه ما از دولت شما است.

 

همچنین، شمس‌السادات زایری، مولف برگزیده امروز در این همایش گفت: میزان حضور زنان جامعه ما در عرصه‌های مدیریتی نه تنها در کل دنیا حتی در میان کشورهای مسلمان هم بسیار اندک است.

 

وی اظهار کرد: واقعیت این است هر جا زنان نیاز به تلاش فردی و کوشش خود داشتند،توانستند موفق باشند ولی هر جا که جامعه لازم داشت زنان جا مانده و موفق نشدند به همین دلیل اکنون زنان می‌خواهند با احراز مشاغل مدیریتی و سیاسی صدایی در حوزه‌های سیاسی و دستی در توسعه کشور داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: افزایش میزان زنان در دانشگاه‌ها موجب تربیت فرزندان صالح و باسواد در جامعه می‌شود، هیچ‌کس بیشتر از زنان دل‌شان به خانواد‌ه‌هایشان نمی‌سوزد.

 

وی تصریح کرد: عملکرد زنان نشان از گذار نقش انفرادی و اشتیاق برای کسب آگاهی، مشارکت و دخالت در تعیین سرنوشت خود هستند، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، زنان ما توانمند شدند و از مصرف‌گرایی به تعالی اجتماعی ارتقا یافتند اما می‌توانیم فرصت‌هایی را ایجاد کنیم که سرمایه‌های زنان به هدر نرود.

 

وی تصریح کرد: نباید شایستگی‌های زنان را نادیده گرفت و مردان را به اعتبار جنسیت به رده‌های بالا رساند. تنها معیار انطباق هرچه بیشتر شرایط، شرایط مقتضیات با شرایط احراز شغلی است.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در قانون اساسی ما از مرزبندی جنسیتی و قومیتی اجتناب شده است. پیشنهاد می‌شود شورای پایش برابری‌های مندرج در قانون اساسی تشکیل شود و همه ساله عملکرد سازمان‌ها و دستگاه‌ها از این زوایا مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه نیز منتشر شود بدون شک این واقعیت در پیشگیری از بسیاری از ناهنجاری‌ها مهم است.

 

وی تصریح کرد: از شما خواهش می‌کنیم عدالت در کشور ما در همه ابعاد به‌ویژه عدالت محاوره‌ای، اطلاعاتی و عدالت جنسیتی رعایت شود.

همچنین، دکتر عزت‌السادات میرخواهی، استادیار دانشگاه گفت: تدبر در قرآن کریم و تأمل در آموزه‌های دینی، ما را به نقطه‌ای رهنمون می سازد که مرز بسیاری از پیچیدگی‌ها در طول تاریخ بوده است.

 

وی افزود: در طول تاریخ به ویژه صبقه اجتماعی ما در سایه نگرش عصمت در کلان‌نگری، وام‌خواهی، ضرورت‌های ژرف‌اندیشی و گره‌گشایی و کشف عدالت‌ها و بررسی حکمت‌ها و رسیدن به غایات همه، در راهبردهای اجتهاد به‌ویژه در مسایل زنان تأثیرگذار است.

 

وی تصریح کرد: به گفته مرحوم علامه حلی ،فقه ما یک نمایشگاه اندیشه‌های کارآمدی است که ما فقط تماشاچی بودیم. با توجه به نگرش فقه اجتماعی و سیاسی و کلام امام که فقه را مصلحت جامعه می‌دانند در حل مسایل اجتماعی بسیار مهم هستند.

 

ورود زنان در عرصه‌های فقهی در حل مشکلات ضروری است

میرخواهی خاطرنشان کرد: پس از گذشت سه دهه و اندی از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات عاجلی در این زمینه صورت گرفته است که تشکیل کمیته تخصصی در فرآیند تحقق اهدافی که رهبری در آن شکل فراگاهی داشتند، است.

 

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات عاجلی که در تعیین سیاست‌گذاری دولت آقای روحانی می‌تواند صورت گیرد. ارتقای اندیشه‌های اسلامی و برطرف‌کردن خلأ و بحران‌های مختلفی که زنان با آن مواجه هستند، می‌باشد.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 360373

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha