به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، ابوالقاسم عیسی مراد امروز در نشست خبری به مناسب هفته مشاغل در ساختمان علاقمندان آموزش و پرورش برگزار شد گفت:امروز هدایت تحصیلی به صورت سازمانی، پیچیده و مدرن اتفاق می افتد و وضعیت مشاوره رنگ و بوی متفاوتی گرفته است.
وی با بیان اینکه دانش اموزان باید مسیر درست را تعیین کنند افزود:هفته مشاغل به صورت نمادین برگزار کرده ایم تا دانش آموزان را با رشتهها و مشاغل مختلف آشنا کنیم رسالت ما این است تا جامعه هدف یعنی دانش آموزان را بشناسیم و با توجه به استعداد، میزان هوش و موقعیت آنان را در مسیر درست هدایت کنیم.
وی تصریح کرد:در گذشته دانش آموزان در سال اول دبیرستان انتخاب رشته میکردند اما با توجه به استقرار نظام 6.3.3 این روش تغییر کرده است و دانش آموز باید در پایان سال سوم راهنمایی یا مقطع متوسطه اول انتخاب رشته کند و دانش آموزان از هفته اول مهر تا آخر سال تحصیلی مشاوره و هدایت را دریافت میکنند.
عیسی مراد با بیان اینکه نقش مشاوران در انتخاب رشته دانش آموز جهت دادن است اظهار کرد: مشاوران به صورت تخصصی و علمی دانش آموزان را هدایت میکنند تا براساس تواناییها، استعدادها و ظرفیت استانی انتخاب رشته درست را انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه یک مشاور به گونه ای برنامه ریزی میکند و بررسی می کند که آیا دانش آموز با انتخاب این رشته میتواند در آینده به موفقیت برسد یا خیر؟ گفت: برای انتخاب رشته صحیح باید استعدادها و توانمندی دانش آموز را به درستی بشناسیم و برای رسیدن به این هدف براساس یک مدل و رویکرد حرکت کنیم که این مدل باید در مفاهیم درسی لحاظ شود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توسعه متوازن در انتخاب رشته تحصیلی مدنظر ماست عنوان کرد:متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره باید افرادی باشند که در این حوزه درس خوانده باشند و که براین اساس زیرنظام جامع مشاوره و هدایت تحصیلی که یکی از زیرنظام های سند تحول بنیادین است تدوین شده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی والدین دانش آموزان دخالتهای نادرستی را در خصوص انتخاب رشته آنها انجام میدهند خاطر نشان کرد: دورههایی را برای آموزش خانواده ها برگزار کرده ایم.
به گفته ی وی بازدید از مراکز شغلی و حرفهای، جلسات آموزشی برای دانش آموزان در طول سال به ویژه دانش آموزان سوم راهنمایی و اول دبیرستان ، برگزاری جلسه برای خانوادهها، انتخاب رشته براساس آزمونها، مصاحبه، مشاهده، و تهیه اطلس مشاغل از محور هایی است که برای هدایت تحصیلی استفاده می شود.
وی با بیان اینکه در حال بازسازی و بازنگری هدایت تحصیلی دانش آموزان هستیم، گفت: براساس زیرنظام مشاوره و هدایت تحصیلی با همکاری سایر مراکز حوزه ستادی وزارتخانه اتاق فکر را تشکیل داده ایم و با توجه به بازخوردهایی که از مدیران مدارس دریافت میکنیم مرتبا هدایت تحصیلی را به روز میکنیم.
عیسی مراد با بیان اینکه اولویت ما در جذب نیروی مشاوره استفاده از افرادی است که در این رشته فارغ التحصیل شده اند و دارای تحصیلات تکمیلی هستند اظهار کرد: هم اکنون 20 درصد از افرادی که به عنوان مشاور در مدارس فعالیت می کنند رشته درسیشان نیمه مرتبط بوده و 5 درصد نیز غیر مرتبط هستند، آنها را رصد کرده و دوره های ضمن خدمت برایشان برگزار میکنیم که اگر توانستیم از تخصص آنها بهره ببریم از حضورشان استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه برای اجرای نظام جامع مشاوره و هدایت تحصیلی حدود 15 هزار مشاور کم داریم تصریح کرد: هم اکنون حدود 18 هزار مشاور در مدارس فعالیت میکنند اما تلاش میکنیم کمبودها را به حداقل رسانده و تخصصی شدن حوزه مشاوره از اولویتهای ماست البته جذب و استخدام نیرو راهی طولانی دارد.
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه هم اکنون اگر دانش آموزی در یک درس تجدید شود به اجبار به سمت رشته فنی و حرفه ای و کارو دانش فرستاده می شود، گفت: هیچ کجای قانون نگفته، دانش آموزی که معدلش پایین است باید به رشته کارودانش برود اکنون ممکن است این اتفاق در برخی از مدارس رخ دهد اما هدف ما مقابله با این مسئله است و سیاست ما این نیست که به طور اجباری به رشته های مختلف هدایت شوند.
به گفته عیسی مراد در رشته کار و دانش کمبود داریم و به استان ها ابلاغ کرده ایم که براساس توسعه متوازن انتخاب رشته دانش آموزان صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما