به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا قزوه از دوستان امیرحسین فردی و شاعر انقلابی کشورمان که هم اکنون مدیریت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری را بر عهده دارد، با بیان این که مرحوم فردی بیش از هر چیز روحیه انقلابی داشته است، عنوان کرد: فردی، انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را از ته دل دوست داشت.
وی ادامه داد: مرحوم فردی انسانی منظم و با برنامه بود و برای لحظه های زندگی اش برنامه ریزی داشت. او در عین حال انسان به آرامش رسیده ای بود و این آرامش محصول انسان بی خیال و دور از اتفاقات روز نبود بلکه از دل تلخ و شیرین روزگار کسب کرده بود.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با تاکید بر این که وجه معلمی مرحوم فردی بسیار مورد توجه است، گفت: او احترام خاصی به تمام هنرمندان و ادیبان جوان و پیشکسوت می گذاشت و از آن جایی که سال ها با قشر کودک و نوجوان به خصوص در کیهان بچه ها کار کرده بود زبان کودکانه سخن گفتن را می دانست و زبان کودکانه مخصوص انسان هایی با فطرت پاک است.
این شاعر کشورمان مرحوم فردی را انسانی با بصیرت توصیف کرد و افزود: در اتفاقات روز کشورمان فردی، با شجاعت و شهامت موضع گیری می کرد. او دغدغه های بزرگی به خصوص در داستان انقلاب داشت و توانست آن را به جریانی زلال و ماندگار تبدیل کند.
قزوه در پایان گفت: فردی نویسنده ای توانا بود که با فرهنگ بومی زادگاهش آشنایی داشت و این موضوع در نوشته هایش هم مشهود است.
امیرحسین فردی در سال 1328 در روستای قرهتپهٔ اردبیل به دنیا آمده است. عضویت در حوزه اندیشه و هنر اسلامی (حوزه هنری)، سردبیری و مدیرمسئولی «کیهان بچهها» (به مدت 31 سال)ـ مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور، مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزۀ هنری از سوابق مسئولیتهای اجرایی وی است.
چندین بار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی از تجربههای دیگر وی است.وی از مؤسسین کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در سال 1353 و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد است که در ادامه به حوزهٔ هنری پیوستند و از ستونهای اولیهٔ این نهاد بودند.
امیرحسین فردی عصر پنجشنبه، پنجم اردیبهشت 1392، دچار مشکل تنفسی شد و در راه انتقال به بیمارستان لقمان درگذشت.از آثار وی می توان به "آشیانه در مه" ، "سیاه چمن" ، "اسماعیل" ، "گرگ سالی" و … اشاره کرد.
شایان ذکر است، اولین سالگرد مرحوم امیر حسین فردی نویسنده متعهد و انقلابی کشورمان، روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه باحضور جمعی از نویسندگان و دوستداران وی در تالار سوره حوزه هنری برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما