خبرگزاری شبستان//مازندران
با ورق زدن تاریخ هشت ساله دفاع مقدس ایران اسلامی به روزهایی برمی خوریم که مزین شده به نام مردان راست قامتی که با خلوص نیت، ندای "هل من ناصر ینصرنی" را لبیک گفتند و قدم در عرصههای جبهه حق علیه باطل گذاشتند و شربت شیرین شهادت را عاشقانه نوشیدند و همنشین بهشتیان شدند نه حتی بالاتر به درجه عند ربهم یرزقون رسیدند.
مردان و زنان مازندران، دیار علویان نیز از این قافله جا نماندند و با تقدیم بیش از 10 هزار شهید، تاریخ پرسابقه و باشکوه این مرز و بوم را در همیشه اعصار ماندگار کردند.
هنگامی که فیلم سیمرغ را به یاد می آوریم در آن دو شهید تیزپرواز در اذهان زنده می شود یکی خلبان شهید احمد کشوری و دیگری خلبان شهید علی اکبر شیرودی که تاریخ این دو فرزند از خطه شمال را با هم آشنا می سازد و با هم همنوا می شوند و اثری شگفت در تاریخ مخصوصا تیزپروازان به یادگار می گذارند.
هشتم اردیبهشت، سالروز شهادت عقاب تیز پرواز آسمان ایران، حماسه نامه ای است که باید بارها آن را خواند چراکه حماسه ای بی بدیل در تاریخ از خود به یادگار گذاشت و نامش در صفحه پر افتخار تاریخ دفاع مقدس همیشه درخشان است.
امیر سرافراز ارتش اسلامی، سرتیپ خلبان شهید علی اکبر شیرودی در دی ماه 1334 در شیرود تنکابن به دنیا آمد. وی دوران ابتدایی و دبیرستان را در تنکابن پشت سر گذاشت؛ سپس به تهران رفت و پس از طی مراحل جذب در هوا نیروز و آموزش خلبانی به اصفهان اعزام شد.
شهید شیرودی در طول دوران قبل از انقلاب در زمینه های مذهبی فعالیت می کرد و علیه رژیم شاه فعالیت هایی را انجام می داد این شهید بزرگوار با سختی و مصائب بسیار تا سوم متوسطه در زادگاهش به تحصیل پرداخت؛ سپس راهی تهران شد و همراه با کار، به تحصیل خود ادامه داد.
شهید شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند؛ سپس دوره هلی کوپتری کبرا را در پادگان اصفهان دید و با درجه ستوان یاری فارغ التحصیل شد.
وی پس ازسه سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با شهید کشوری و چند نفر دیگرآشنا شد؛ به طوری که بیشترین اوقات را با آنان می گذراند و با اوج گرفتن جریانات انقلاب اسلامی شهید شیرودی از ارتشیانی بود که به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور حضرت امام (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان ها او نیز خارج شد.
پس ازخروج از پادگان، درصدد تشکیل گروهی چریکی برآمد و با تعدادی از دوستانش در کرمانشاه در این زمینه اقدام کرد تا اینکه امام خمینی(ره) به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.
شهید شیرودی پس از جریانات پیروزی انقلاب با پیش مرگان کرد مسلمان همکاری کرد و سپس با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ،به سپاه غرب کشور پیوست.
سخن شهید تیمسار فلاحی درباره شهید شیرودی
شهید تیمسار فلاحی بعد از شهادت وی گفت: وقتی خبر شهادت شیرودی را به امام خمینی(ره) دادم. یک ربع به فکر فرو رفتند و حضرت امام (ره) در مورد همه شهدا می گفت خدا آنها را بیامرزد، ولی در مورد شیرودی گفت او آمرزیده است.
وی عاشق انقلاب و ولایت بود و همواره سعی می کرد پیوند مستحکم بین ارتش و روحانیت برقرارکند و در این راستا از هیچ تلاشی فرو گذار نمی کرد. شیرودی عاشق پرواز بود. او برای پیروزی و نبرد علیه دشمن، زمان را نمی شناخت و شبانه روز برای پیشبرد اهداف جنگی تلاش می کرد.
شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله بر هلیکوپترش باز هم سرسختانه جنگید.
شهید شیرودی با نجات یافتن از 360 خطر مرگ؛ سرانجام در آخرین پرواز خود در هشتم اردبیهشت 1360 در منطقه بازی دراز هنگامی که عراق لشکر 250 تانک و پشتیبانی توپخانه و خمپارهانداز و چند فروند جنگده روسی و فرانسوی را برای باز پسگیری ذهاب گسیل داشت به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلولههای تانک قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نایل و پیکر مطهرش در گلزارشهدای شیرود به خاک سپرده شد و روح ملکوتیش به آسمان ها پرواز کرد.
در سایه شهادت طلبی، انقلاب اسلامی بیمه شد
آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: ارزش هایی در تمام جوامع بشری، وجود دارد که بنیان اصلی فرهنگ آن جامعه را شکل می دهند و جایگاه این ارزش ها به گونه ای است که هـر ملتی، هـویت و حیات اجتماعی و سیاسی خـود را در پایبندی و احترام به آنها و انتقال کامل آن به نسل های آینده می داند.
وی افزود: سرزمین پاک ایران نیز بیش از هر جای دیگر، مفتخر به داشتن ارزش های والا و اصیلی است که نمونه آن را در کمتر جایی می توان یافت و فرهنگ ایثار و شهادت یکی از ارزش ها به شمار می آید که هم زمان با تاریخ این سرزمین شکل گرفته و همیشه از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.
ارزش فرهنگ شهادت پس از عاشورا، نزد ایرانیان دو چندان شد
آیت الله طبرسی اظهار کرد: اعتبار و ارزش این فرهنگ پس از واقعه عظیم عاشورا، نزد ایرانیان دو چندان شده و جنبه تقدس و الهی نیز به خود گرفته است که باید به یادگار سرخ علوی، اهمیت بیش از پیش داد و در اشاعه آن کوشید.
نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: در سایه ایمان به خدا به عنوان یکی از ارزش های بنیادین انقلاب اسلامی پیوند امام و امت به یک پیوند عاطفی عمیق تبدیل شد و در سایه ایمان، هدایت و رهبری انقلاب محقق شد و در پرتو ایثار و گذشت و فداکاری، پیروزی انقلاب اسلامی پیروزی به معنی اصلی و کامل آن بدست آمد و در سایه شهادت طلبی و جهاد فی سبیل الله به عنوان عنصر سازنده و رهایی بخش، انقلاب اسلامی بیمه شد و توانست در مقابل هجوم و توطئه ها و فشارهای بیرونی و درونی مقاومت نموده و با سرافرازی نقشه های دشمنان را نقش بر آب نماید.
وی اذعان کرد: ملت فهیم و شجاع ایران که تمام سربلندی ها و افتخارات خویش را مرهون اسلام و معارف متعالی آن می داند همواره اقتدار و عزت خود را در مسیر تدین به اسلام و تمسک به پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت مطهرش حفظ نموده و با ایمان، ایثار و شهادت و رشادت منادیان آزادی و آزادگی در جهان بوده اند.
آیت الله طبرسی تصریح کرد: مازندران به خود می بالد که در آن شهدایی پرورش یافتند که نه تنها برای این استان بلکه طی دوران و اعصار بسیاری مایه فخر و آرامش گشتند که در این بین شهید همیشه سرافراز شهید علی اکبر شیرودی به کاروان شهدا پیوست و برای حفظ ولایت فقیه و کشور از جانش گذشت.
وی خواستار توجه بیشتر به شهیدان به ویژه شهدای مازندران شد و اظهار امیدواری کرد که برنامه هایی در خور شان والای آنها با همت تمام مسئولان برگزار شود.
حفظ حجاب مهمترین خواسته مادر شهید شیرودی
هنگامی که کلاس آموزشی در سال 1385 برای خبرنگاران شبستان سراسر کشور در رامسر گذاشته شد در یکی از برنامه های جانبی برای صفا و عطرافشانی قلب به مزار شهید علی اکبرشیرودی در شیرود تنکابن رفتیم.
قبری ساده اما در درون آن شیرمردی آرام گرفته بود که برای حفظ کیان کشور از جان خود گذشت و به ملکوتیان پیوست.
بر سر آن مزار با مادر شهید شیرودی آشنا شدیم و به گفتگو پرداختیم و جالب آنکه آن مادر شجاع و فداکار فقط یک حرف داشت و آن نه ساختن قبری بزرگ و باشکوه برای پسرش بود نه بلکه سخنی که با عمل به آن جامعه از سقوط و به تباهی کشیدن مصون می ماند و آن جمله فقط "حفظ حجاب بود".
پایان پیام/
گزارش؛ معصومه علیزاده
نظر شما