به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی لاریجانی شب گذشته(8 اردیبهشت) در مراسم افتتاح نخستین دریاچه مصنوعی استان قم و مجتمع تفریحی، ورزشی و فرهنگی جوان که در منطقه دو برگزار شد، اظهار داشت: تلاش مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر برای احداث این محیط زیبا در این منطقه محروم قابل تقدیر است.
وی با بیان این که احداث این دریاچه نشان می دهد شهرداری قم سطح توقعات مردم را درک می کند، یادآور شد: قم در دوران ستم شاهی مورد بی توجهی بود، در آن دوران ده ها سال مانع پیشرفت این شهر شدند و به دنبال این بودند که شرایط قم را شرایط عقب افتاده ای تعریف کنند.
لاریجانی بیان داشت: بعد از انقلاب اسلامی نیز شرایط آبادانی قم باید به شکل سریع تری پیگیری می شد اما جنگ و مسائل مختلف موجب شد سرعت پیشرفت قم کمی پایین باشد.
وی با بیان این که در این دوره توجه جهانیان به قم معطوف شده است، خاطرنشان کرد: زمانی که رهبر معظم انقلاب فرمود" قم یک شهر بین المللی است" توقعات از این شهر مقدس بیشتر شد و نگاه ها به سمت قم برگشت.
لاریجانی عنوان داشت: در همان روزهای ابتدایی که بنده به شهر قم آمده بودم، اکثر مراجع از وضع نامطلوب شهری قم گله داشتند، انصافا گله به حقی هم بود، بنابراین به یک حرکت دقیقی احتیاج داشتیم که آبادانی شهر قم محقق شود.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: در فصل جدید توجهات به قم، پیچیدگی هایی هم وجود داشت، مهاجرت به این شهر زیاد شده بود، طبیعتا نیاز به شغل هم با مهاجرت افزایش یافت و این درحالی بود که شرایط کشاورزی در این شهر محدودیت داشت شرایط آب و هوایی نیز خشک بود.
گام های بزرگی در زمینه صنعتی شدن و توریسم مذهبی قم برداشته شده است
وی با بیان این که ما در دو زمینه بزرگ صنعتی شدن و تورسیم مذهبی قم قدم بر داشتیم، ابراز داشت: شوری آب قم و میزان بافت فرسوده از موانع اصلاح و پیشرفت شهر قم بودند که با عنایت خداوند متعال تا حد زیادی برطرف شدند.
لاریجانی افزود: تبدیل و گسترش بخشی از حاشیه 120 کیلو متری جاده قم تهران به شهرک های صنعتی و حل مشکل آب شیرین قم به دستور مقام معظم رهبری اقدامات اولیه بود که توانستیم برای پیشرفت این شهر انجام دهیم.
انتقال آب شیرین به قم 230 میلیون یورو هزینه داشت / دستور رهبری نبود آب قم شیرین نمی شد
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که اگر دستور رهبری نبود مشکل آب شیرین قم حل نمی شد، گفت: انتقال آب شیرین از سرشاخه های دز به قم با هزینه ای بالغ بر 230 میلیون یورو صورت گرفت.
وی ضمن تقدیر از تلاش شهرداری قم برای احداث بلوار پیامبر اعظم(ص) اظهار داشت: این طرح زمینه توسعه شهر قم را فراهم و یک ظرفیت جدیدی را برای آبادانی شهر پدید آورد.
قطار سریع و سیر اصفهان_ قم_ تهران وارد مرحله عملیاتی می شود
لاریجانی همچنین به قطار سریع و سیر اصفهان_قم_ تهران اشاره کرد و بیان داشت: در سفر اخیری که به چین داشتیم در خصوص استفاده از فاینانس تعاملاتی صورت گرفت، چند روز قبل طرف چینی قبول کرد و به زودی در این طرح وارد مرحله عملی می شود.
وی ادامه داد: قطار قم_ تهران_ مشهد نیز از طریق همین فاینانس در حال پیگیری است، شهردار قم نیز برای مترو از فاینانس استفاده کرده است، هر چند در کار هنوز موانعی وجود دارد، اما به دلیل اینکه مترو برای قم یک ضرورت است این طرح باید پیگیری شود.
لاریجانی با بیان این که اقدامات نوید بخشی برای توسعه و آبادنی قم در حال انجام است، اظهار داشت: از زمانی که حجت الاسلام والمسلمین صالحی استاندار جدید قم منصوب شدند یک روحیه همدلی خوبی بوجود آمد که به سرعت پروژهای این استان کمک می کند.
رونق اقتصاد در گرو رونق تولید است
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم اقتصاد رونق پیدا کند باید به تولید توجه کنیم، قم از جهات مختلفی یک شهر تولیدی ست، بنده هم از استاندار قم خواهش کردم بخشی از وقتشان را به این مسئله اختصاص دهند.
وی تاکید کرد: برای رونق اقتصادی قم بانک ها باید کمک کنند سرمایه در گردش بیشتر شود، چند سال است که رهبری در خصوص رابطه اقتصاد و تولید صحبت می کند، چون نجات ما در این راه است، تولید به حمایت بانک ها نیاز دارد.
لاریجانی عنوان داشت: در دیداری که با مدیران اتاق بازرگانی قم داشتیم از عدم همکاری بانک ها ناراضی بودند، این می طلبد که مدیران به صورت جدی وارد عمل شوند و از هرگونه تخلفی در زمینه بانک ها جلوگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما