رسیدگی به 110 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف گیلان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دادگستری استان گیلان اعلام کرد: سالانه به 110 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف گیلان رسیدگی می‌شود.

احمد سیاوش پور، مدیرکل دادگستری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، شوراهای حل اختلاف را دستاوردهای انقلاب اسلام دانست و گفت: ایجاد و توسعه شوراهای حل اختلاف یکی از تلاش‌های قوه قضائیه‌ برای واگذاری بخشی از امور مردم به مردم و کاهش‌ مراجعات به دادگستری است.


وی با بیان اینکه مردم ایران به جهت پایبندی به اسلام و برخورداری از ملیت و تمدن درخشان اجتماعی، صلح دوست و عدالت خواه هستند، اظهار کرد: فرهنگ آشتی و گذشت از خطاها در رفتار و فرهنگ مردم ایران ریشه دار است.

 

 فرهنگ رجوع به بزرگان برای رفع اختلافات

مدیرکل دادگستری استان گیلان با اشاره به فرهنگ کدخدامنشی و رجوع به بزرگان دینی و اخلاقی برای رفع اختلافات در گذشته، اعلام کرد: طی چند دهه اخیر به صورت ناخواسته برخی از خرده فرهنگ‌های جامعه در حوزه رفتارهای اجتماعی دستکاری شد.


وی یادآور شد: این دستکاری در خرده فرهنگ‌ها با این تصور بود که می‌توانیم اختلافات و درگیری‌های مردم را به سمت ادارات و دستگاه‌های دولتی، قضایی و انتظامی بکشیم و خواسته های مردم را برآورده کنیم.


سیاوش پور تاکید کرد: این نگاه برای ملت ما که پذیرفته بودند اختلافات را از طریق ریش سفیدی بزرگان قوم و روحانیت حل و فصل کرد، توام با خطاهایی بوده است.


وی افزود: فرهنگ رجوع به بزرگان از متن جامعه بیرون کشیده شد و ادارات دولتی جایگزین شدند و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که کار اشتباهی بوده و بسیاری از اختلافات مردم از طریق خود مردم قابل حل و فصل است.


مدیرکل دادگستری استان گیلان با بیان اینکه این تفکر در سال 81 در سطح قوه قضائیه پیاده شد، گفت: نخبگان جامعه و بزرگان هر منطقه به مشارکت قوه قضائیه پرداختند و شورای حل اختلاف تشکیل شد.


وی شورای حل اختلاف را یکی از برکات بعد از انقلاب دانست که جایگزینی خرده فرهنگ‌ها و سنت‌های پسنیده شد و اظهار کرد: هرجایی که حکومت از ظرفیت و پتانسیل مشارکت مردمی استفاده کرده موفق بوده است.

 

یک سوم پرونده های کشور در شوراهای حل ختلاف حل و فصل می‌شود

سیاوش پور با اشاره به توفیق شورای حل اختلاف در کاهش اختلافات جامعه، گفت: چهار‌ میلیون پرونده که یک سوم پرونده های کشور است، در شوراهای حل اختلاف رسیدگی می‎شود.


وی در ادامه اعلام کرد: در گیلان در سال 110 هزار پرونده از طریق هزار و 100 نفر از اعضای شوراهای حل اختلاف گیلان حل و فصل می‌شود.


مدیرکل دادگستری استان گیلان در خصوص تفاوت رسیدگی به پرونده‌های اختلافات در دادگستری‌ها و شوراهای حل اختلاف، خاطرنشان کرد: زمانی که یک مشکل در شورای حل اختلاف به صلح و سازش ختم شود، حواشی پیرامون قضیه هم ختم به خیر می‌شود چون از ظرفیت فرهنگ آشتی و گذشت استفاده شده است.


سیاوش پور، گذشت و فداکاری را عزت آفرین خواند و اظهار کرد: اساس کار شورای حل اختلاف تاکید بر آموزه‌های اسلامی و فرهنگ صلح و سازش است.


پایان پیام/

کد خبر 363231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha