نگاهی به کلان پروژه "فلسفه مهدویت پژوهی"

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام الهی نژاد، عضو هیات علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی از آخرین وضعیت پروژه "فلسفه مهدویت پژوهی" خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام الهی نژاد، عضو هیات علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی بااشاره به اینکه پروژه بدیع و نو "فلسفه مهدویت پژوهی" در سال 1388 در پژوهشکده مهدویت ارائه و تصویب شد، افزود: این پروژه تحت عنوان "فلسفه مهدویت پژوهی" ریز پروژه هایی دارد، که عبارتند از:

1. درآمدی بر فلسفه مهدویت پژوهی: که در این پروژه دورنمای بحث مهدویت پژوهی را ترسیم کردیم و ماهیت حوزه مهدویت پژوهی از نظر اینکه آیا مهدویت پژوهی یک حوزه علمی،رشته ای، میان رشته ای یا .... است را بررسی کرده ایم. این پروژه در سال 1390 آغاز شده و در سال 1391 به چاپ رسید.

2. تطور و تحول مهدویت پژوهی: که این پروژه در حین انجام کار است و فرایند تحقیق و پژوهش را سپری می کند. در این پروژه فراز و فرود مهدویت پژوهی به بحث گذاشته می شود و تحلیل و بررسی می شود که سیر تاریخی مهدویت پژوهی و اشاعه آن به چه صورت بوده است؟ این پروژه اکنون در حال نگارش است.

3. مسئله شناسی مهدویت پژوهی: در این بخش به مسائل مهدویت پژوهی پرداخته می شود. مسائل مهدویت پژوهی از لحاظ تبار به چه گونه هستند و همچنین رابطه آن با مهدویت بررسی می شود. ماهیت این مسائل در این ریز پروژه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

4. معرفت شناسی مهدویت پژوهی: که در اینجا به کیفیت معرفت بخشی مهدویت پرداخته می شود و مسائل آن از نظر واقع نمایی و صادق بودن مورد توجه قرار می گیرد و منابع روایی مهدویت و مسائل آن و نیز معرفت بخشی روایت مهدویت مورد بررسی قرار می گیرد.

5. مبانی شناسی مهدویت پژوهی: در این پروژه به مبانی و پیش فرض های مهدویت پژوهی خواهیم پرداخت و به گونه های مختلف مبانی، نظیر مبانی هستی شناختی مهدویت پژوهی، مبانی دین شناختی مهدویت پژوهی، مبانی جامعه شناختی و مبانی روان شناختی مهدویت پژوهی خواهیم پرداخت.

عضو هیات علمی پژوهشگاه افزود: سه پروژه مسئله شناسی، معرفت شناسی و مبانی شناسی مهدویت پژوهی اواخر سال 92 به اتمام رسید و الان در فرایند ارزیابی است.

وی ابرازداشت: یکی دیگر از ریز پروژه های فلسفه مهدویت پژوهی، "آسیب شناسی مهدویت پژوهی" است که در این ریز پروژه می خواهیم حوزه مهدویت پژوهی را از تکون و شکل گیری تا فرایند ترویج و اشاعه و تا فرجام مصرف رسانی مورد آسیب شناسی قرار دهیم.

وی افزود: آسیب شناسی با دو رویکرد اکتشافی و هنجاری مورد بررسی قرار می گیرد. اکتشافی به معنای شناسایی آفت ها و آسیب های حوزه مهدویت پژوهی، و هنجاری به معنای معرفی آسیب هایی که در آینده حوزه مهدویت پژوهی به آن دچار می شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

 

پایان پیام/

کد خبر 363462

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha