به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید تقی نوربخش،مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در "همایش کارگر، سلامت و رفاه اجتماعی"، گفت: امروز که به نام روز کارگر، رفاه و سلامت اجتماعی نامگذاری شده است، مجال و موقعیتی فراهم میشود که خدمات گسترده سازمان تأمیناجتماعی را مرور و آسیبشناسی کنیم و با مشورت و همفکری کاستیها را به حداقل برسانیم و برای افزایش رضایتمندی کارگران تلاش کنیم.
وی هفته کارگر را فرصتی برای تجلیل از مقام کارگر و قدردانی از زحمات آنان دانست و ادامه داد: در فرهنگ اسلامی علاوه بر حقوق مادی به حفظ کرامت و عزت و رعایت حقوق انسانی کارگران و رعایت حقوق مادی و معنوی آنان تأکید شده است و آموزههای دینی ما مشحون از رعایت حرمت و احترام به کار و کارگر است.
دکتر نوربخش با بیان اینکه سازمان تأمیناجتماعی از محل اندوخته کارگران تشکیل شده تا در ایام ازکارافتادگی، بیماری و بازنشستگی یاریرسان آنان باشد، اظهار داشت: این سازمان متعلق به تکتک افراد جامعه کارگری و مستمریبگیران است و سهامداران واقعی سازمان کارگران و کارآفرینان هستند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی سلامت توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: هر دو این سیاستها که عموماً بخش اقتصادی و درمان تأمیناجتماعی را شامل میشود، راه روشنی را فراروی برنامهریزان سازمان قرار داده است. بر این مبنا کمیتههای کارشناسی استقرار یافته و برنامههای استراتژیک بر پایه سیاستهای ابلاغی در هر دو حوزه اقتصادی و سلامت درحال تبیین است.
دکتر نوربخش اظهار داشت: سازمان تأمیناجتماعی از ابعاد فنی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی و درمانی برخوردار است که این ابعاد از یکدیگر تفکیکناپذیر و به صورت یکپارچه معنادار هستند. ازاینرو برش زدن یا قطعهقطعه کردن آن از بعد کارشناسی به صلاح نیست.
وی با بیان اینکه با ابلاغ سیاستهای کلی سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب افق روشنی پیشروی تمامی دستگاهها و نهادهای مرتبط با سلامت گشوده شده است، افزود: سازمان تأمیناجتماعی در اجرای سیاستهای کلی سلامت نقش محوری دارد و با مرور 14 بند سیاستهای ابلاغی متوجه میشویم که تنها نهاد و سازمانی که با تمامی این بندها در ارتباط است، سازمان تأمیناجتماعی است و در اجرای تکتک بندها نقش دارد.
دکتر نوربخش ادامه داد: برای اجرایی شدن سیاستهای کلی سلامت باید گفتمان سازی انجام شود و این برنامههای راهبردی در دبیرخانه مربوطه در سازمان تأمیناجتماعی درحال شکلگیری است.
وی تأکید کرد: باید از فرصت به وجود آمده برای ایجاد تحول در نظام سلامت به نحو مناسب استفاده کنیم و برای اصلاح ساختاری در نظام سلامت کشور و هم در سازمان تأمیناجتماعی اقدام کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید رفاه و سلامت مردم را جزو اولویتهای اصلی خود قرار داده است و در تخصیص منابع نیز این رویکرد کاملاً مشهود است، ادامه داد: سازمان تأمیناجتماعی درحالحاضر نیمی از جمعیت کشور را تحتپوشش دارد و درمورد مستمریبگیران و خانواده آنان که حدود 4 میلیون و 500 هزار نفر هستند، معیشت و درمان آنان را برعهده دارد. تأمیناجتماعی با رویکرد وزارت بهداشت در رشد بودجه بخش درمان همراه و رشد 44 درصدی در بودجه درمان سازمان داده شد تا بتواند بودجه سرانه درمان را تأمین کند.
دکتر نوربخش در ادامه با اشاره به مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد، که در ابتدای کار دولت حدود 10 ماه عقب بود، گفت: در اسفندماه مطالبات بهمنماه را پرداخت کردیم و اعتباربخشی به دفترچهها که از رویکردهای اصلی دولت بود به خوبی محقق شد.
وی افزود: علی رغم کسری بودجه 5 هزار و 500 میلیارد تومانی سال 92سازمان تامین اجتماعی، این کسری بدون فروش دارایی در سازمان جبران شد. علاوه بر اینکه عیدی مستمریبگیران در بهمنماه پرداخت شد و افزایش 25 درصدی مستمری بازنشستگان نیز از فروردینماه به اجرا درآمد.
دکتر نوربخش تأمیناجتماعی را حاصل سرمایه بینالنسلی جامعه کارگری و کارفرمایان دانست و گفت: این سازمان خدمترسان درصورتی میتواند بستر رفاه اجتماعی را فراهم آورد که یکپارچگی ساختاری و اجزای آن در حوزه بیمهای، درمانی و اقتصادی حفظ شود.
پایان پیام/
نظر شما