قدرت نرم در دنیای امروز، بیشتر از قدرت سخت کارآیی دارد

خبرگزاری شبستان :محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره به این که قدرت نرم در دنیای امروز، بیشتر از قدرت سخت کارآیی دارد دین و فرهنگ را از مهم ترین نقاط قوت کشور در قدرت نرم برشمرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات امروز (11 اردیبهشت) در جشنواره تبلیغ نوین(جنات) که در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد با اشاره به این که فن‌آوری اطلاعات یکی از مهم‌ترین موضوعات روز دنیاست عنوان کرد: موضوع فن‌آوری اطلاعات در دنیای امروز پدیده ای شده است که در همه عرصه ها تحول ایجاد کرده است.


واعظی با بیان این که فن‌آوری اطلاعات فقط در خدمت تبلیغ نیست اظهار داشت: فن‌آوری اطلاعات توانسته است در فرهنگ، اقتصاد و سیاست تأثیرگذار باشد و سبک زندگی انسان‌ها را عوض کند.
 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ابراز داشت: در گذشته همواره عالمان دین و عالمان در دنیا به دنبال کشف حقایق و معرفت‌های مختلفی بودند که این موارد به سختی انجام می‌شد ولی امروزه فناوری اطلاعات، روند سنتی گذشته را آسان‌تر کرده است.


وی افزود: امروزه آن روندهای سنتی یا زبانی که در گذشته بود تغییر کرده و اگر تعامل از طریق صدا و یا نوشته بود امروزه مفاهمه بشری از طریق تصویر و چندرسانه‌ای است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.


واعظی اظهار داشت: فن‌آوری اطلاعات می‌تواند فرصت یا تهدید بزرگی برای بشریت و جوامع ما باشد و نیز این ابزار می‌تواند موجب رشد و تعالی بشر شود یا انسان را از انسانیت دور کند.


وی با اشاره به این که تبلیغ همواره در همه عرصه‌ها موثر بوده است اذعان داشت: در سیاست خارجی و داخلی، تبلیغات و رسانه، یک رکن اصلی است و در گذشته کشورها برای این که مطلبی را به هم منتقل کنند نیاز به هزینه و زمان زیادی بودند ولی امروزه این اقدامات از همین رسانه‌ها انجام می‌شود.


وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ادامه گفت: عرصه و شیوه تبلیغ کاملا متحول شده است و ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که از این ابزار حداکثر استفاده را ببریم.


وی با اشاره به این که در دنیای امروز و ایران، فن‌آوری اطلاعات به عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی مطرح است ادامه داد: اکثر کشورهای دنیا، زیرساخت‌های خود را بر فن‌آوری اطلاعات بنا کرده اند.


واعظی خاطرنشان کرد: با توجه به عنایات مقام معظم رهبری در این عرصه امید است بتوانیم در کشور هم یک فن‌آوری گسترده داشته باشیم و هم از آسیب‌های آن جلوگیری کنیم و تهدیدهای آن را مدیریت کنیم.


وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اظهار داشت: فن‌آوری اطلاعات بخشی از کارهای علمی و حرفه‌ای افراد را به خود اختصاص داده است و با زندگی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردم توأم شده است.


وی با اشاره به این که شبکه‌های اجتماعی زیادی از سوی غرب در فضای مجازی ایجاد شده است تصریح کرد: از آنجا که ایرانی‌های زیادی عضو این شبکه‌های اجتماعی هستند، تمام رفتارهایی که بین این افراد در شبکه می‌شود در جای دیگری به غیر از ایران ثبت می‌شود و یکی از سیاست‌های جدی ما این است که شبکه‌های مختلف اجتماعی بومی در کشور ایجاد کنیم.


واعظی با بیان این که شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی، ابزارهای مختلفی برای تبلیغ دارند اذعان داشت: این شبکه‌های مجازی هم روی افکار و اندیشه‌ها کار می‌کند و هم از نظر اقتصادی درآمدهای زیادی برای صاحبان این شبکه‌ها دارد.


وی با بیان این که قدرت نرم در دنیای امروز، بیشتر از قدرت سخت، کارآیی دارد گفت: کشورهای پیشرفته که در گذشته متکی به قدرت نظامی خود بودند امروز تغییر رویکرد دادند و از فضای مجازی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند که در این راه موفق هم بوده‌اند.


وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اظهار داشت: آنچه که در قدرت نرم مهم است این است که کشورها ببینند چه چیزی برای عرضه دارند که در کشور ما دین و فرهنگ، نقطه قوت ماست و آنچه که می‌توانیم عرضه کنیم اسلام انقلابی است.


وی با بیان این که ما نیاز به ابزارهایی برای تبلیغ خود داریم که بتوانیم به راحتی از امکانات آن استفاده کنیم تصریح کرد: ما نمی‌توانیم نسبت به مسائل زیانباری که در عرصه فضای مجازی به خصوص اینترنت است بی‌توجه باشیم و همزمان که در امر توسعه کار می‌کنیم باید آماده باشیم تا جلوی آسیب‌های فضای مجازی را بگیریم.


واعظی ابراز داشت: در سال جاری وزارت اطلاعات، شبکه ملی اطلاعات را در اولویت قرار داده است و در آینده درصدد است که پهنای باند کشور به 80 درصد و پهنای باند بین‌المللی به کمتر از 20 درصد برسد.


وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پایان گفت: امید است تا پایان سال جاری، پهنای باند در استان قم، از 5 گیگابایت در ثانیه به 48 گیگابایت در ثانیه برسد.


پایان پیام/
 

فاطمه عسگری

کد خبر 363841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha