ماماها نقش کلیدی در سلامت مادر و کودک دارند

خبرگزاری شبستان: کارشناس آموزش بالینی مامایی دانشگاه آزاد خوراسگان، بابیان اینکه ماماها نقش کلیدی درسلامت مادر وکودک دارند، گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت جامعه است و این مهم با تعیین جایگاه ماماها محقق می شود.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

پنجم ماه می میلادی از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین المللی مامایی، "روز جهانی ماما" نامگذاری شده است.

 

این روز بهانه ‌ای است برای گرامی داشت تلاش ‌های خداپسندانه جامعه تلاشگر، مهربان و از خود گذشته ای که دانش و مهارت حرفه‌ ای را به زیور اخلاص، ایثار و معنویت آراسته و توفیقات چشمگیری در زمینه ارتقای سلامت مادر و کودک در جامعه کسب کرده اند.

 

نامگذاری روز جانی ماما بهانه ای است که باید توجه هر چه بیشتر مسئولان و سیاست گذاران نظام سلامت به دغدغه‌ ها، مشکلات و خواسته‌ های به حق این گروه خدوم و تاثیرگذار خانواده بزرگ پزشکی کشور را جلب کند چرا که ماماها نقش کلیدی در سلامت مادر و کودک دارند.

 

ماماها نقش ارزنده و بسیار مهمی در حفظ سلامت خانواده‌ها دارند

 

فتانه سادات خدائی، کارشناس آموزش بالینی مامایی دانشگاه آزاد خوراسگان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، ماماها را از اعضای جامعه پزشکی با وظیفه محوری و اصلی حفظ و ارتقای سلامت مادر و کودک برشمرد و گفت: ماماها نقش ارزنده و بسیار مهمی در حفظ سلامت خانواده‌ها دارند.

 

وی افزود: ماماها یکی از گروه‌های پرتلاش جامعه پزشکی هستند که نقش کلیدی را در سلامت مادر و کودک دارند.

 

خدائی، با بیان اینکه زایمان فقط بخش کوچکی از خدمات مامایی است، گفت:ب اید زایمان طبیعی را به جای سزارین در جامعه فرهنگسازی کنیم تا نوزادانی سالم و بدون مخاطره داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: حیطه کار ماماها در سطح مشاوره و مراقبت های دوران بلوغ، بارداری و یائسگی، بیماریابی و غربالگری بسیار وسیع بوده و می طلبد که ماما به وضعیت سلامت زنان به طور خاص رسیدگی کرده و گام به گام در سلامت آنها نقش داشته باشد.

 

یک هزار و 500 ماما در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند

 

کارشناس آموزش بالینی مامایی دانشگاه آزاد خوراسگان، تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 500 ماما در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند که با توجه به سیاست های تشویق به فرزندآوری و زایمان رایگان می طلبد که کارشناسان مامایی بیشتری دربیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول به فعالیت شوند.

 

وی گفت: اکنون که سیاست افزایش جمعیت در کشور برقرار است و باید جمعیت جوان افزایش یابد، لازم است توجه مسئولان بهداشتی کشور بیشتر بر حرفه مامایی و ترویج زایمان طبیعی استوار باشد.

 

وی افزود: بار بزرگی از سلامت مادر و نوزاد بر دوش ماماهاست و مسئولان نظام سلامت و بهداشت کشور با توجه به اهمیت جایگاه و نقش ماما در نظام خانواده و سلامت کشور همچون سایر رشته های پزشکی نه تنها باید برای ارتقای شغلی ماماها تدابیر موثری بیندیشند بلکه باید اهتمام ویژه ای برای حل مشکلات این قشر داشته باشند.

 

در پایان می گوییم روزت مبارک! ای سراپا سبزی که اولین نگاه، اولین نفس، اولین لبخند، اولین فریاد، اولین شوق و اولین عشق را نظاره گری.

 

گفتنی است، پنج ماه می مصادف با "15 اردیبهشت" روز جهانی "ماما"نامگذاری شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 364506

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha