فاطمه راکعی: هر کس عاشق تر باشد، شعر را بهتر می خواند

فاطمه راکعی گفت:برخی فکر می کنند صرفاً برای لذت بردن است که شعر می خوانیم اما گاهی دردناک ترین موضوعات بشری در صورت شعری زیبا نوشته می شود و انسان لذت درونی از آن می برد که این لذت عمیق، با لذت سطحی متفاوت است.

به گزارش خبرنگار شبستان، فاطمه راکعی زبان شناس، در نشست تخصصی قرائت صحیح متون کلاسیک و شعر جدید فارسی در سرای اهل قلم نمایشگاه بیست و چهارم کتاب تهران، عنوان کرد: برخی فکر می کنند صرفاً برای لذت بردن است که شعر می خوانیم و این در حالی است که گاهی دردناک ترین مسایل اجتماعی و انتقادی بشر به صورت شعری زیبا نوشته می شود و انسان لذت درونی و روحی از آن می برد که این لذت عمیق، با لذت سطحی متفاوت است.

 

وی افزود: از آن جایی که کشور ما، کشور شعر است، درست خوانی شعر از اهمیت بسیاری برخوردار است اما متأسفانه گاه مشاهده می شود که یک استاد ادبیات شعر را به خوبی نمی خواند و به نظر من هر کس عاشق تر باشد شعر را بهتر می فهمد و برای درست خوانی شعر اصلا نیاز نیست دوره های آکادمیک و دانشگاهی دیده باشیم.

 

وی خاطرنشان کرد: درباره شعر کتابی از لارنس پری در دو جلد ترجمه کرده ام که یک بخش از این کتاب مربوط به این است که چگونه شعر را درست بخوانیم و نویسنده بیان می کند که برای فهم شعر حتماً لازم است بیش از یک بار شعر را از رو بخوانیم چرا که شعر مثل روزنامه نیست و معنی شعر خوب را با یک بار خواندن نمی شود فهمید.

 

وی اظهار کرد: ما می خواهیم شعر کلاسیک و امروزی را به شیوه صحیح بخوانیم، بنابراین باید شناخت نسبی از آرایه های ادبی، صنعات شعری داشته باشیم و در فهم لغات دشوار به فرهنگ لغات مراجعه نماییم.

 

راکعی همچنین عنوان کرد: نکته قابل توجه در خوانش شعر این است که واژه ها را در ذهن خود بشنویم و شعر را تا آنجایی که ممکن است بلند بخوانیم و لب خوانی کنیم و توجه داشته باشیم به اینکه شعر چه می گوید.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 36454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha