به گزارش خبرگزاری شبستان، مقصود نعیمی ذاکر، مدیر سابق کودک شبکه دو سیما که با موضوع «وضعیت و ظرفیت تبلیغ کتاب کودک و نوجوان» در سرای قلم کودک و نوجوان بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران سخن می گفت، با بیان این مطلب تاکید کرد: وقتی نظام آموزشی ما قدرتمند نیست، بقیه بخش ها زورشان به جایی نمی رسد. حال هرچه بر طبل رسانه ها بکوبیم، معنی ندارد. همین الان مگر شما جای خوبی را به بچه ها در این نمایشگاه اختصاص داده اید؟
مدیر سابق برنامه کودک شبکه دو سیما تصریح کرد: برای تبلیغ کتاب می توان از ظرفتهای موجود مثل استفاده از مجریان باسواد، ساخت برنامه ها براساس پژوهش و ارایه کتابهای مورد استفاده احتمالی در تیتراژ برنامه استفاده کرد. در انتخاب مجریان برنامه ها مدتی است که بر شور بیش از سواد تاکید می شود و این آسیب زننده است.
در ادامه این نشست علی زارعان مدیر گروه خردسال و کودک شبکه دو سیما با اشاره به نامشخص بودن سن نوجوانی در کشور گفت: این آشفتگی نوع عرضه فرهنگی به آنها را با تنش مواجه کرده است و این آشفتگی محصول رفتار فرهنگی ماست. اگر قرار است امسال سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی باشد، باید وضع خود را خوب بررسی کنیم و به صرف تجویز مُسکن قانع نشویم.
مدیر گروه خردسال و کودک شبکه دو سیما تصریح کرد: رسانه ها در کشور ما با هم قهرند و هیچ هم افزایی بینشان صورت نمی گیرد. در ایران هفده نهاد در حوزه کودک و نوجوان فعالند و دو تا از آنها نتوانسته اند دور هم بنشینند و با هم غذا بخورند، چه رسد به همکاری.
وی تاکید کرد: ما امپراطوری هایی هستیم که غیر از خود را قبول نداریم. در حالی که در گذشته کافه نادری بود که سبک خاصی ادبی را خلق کرد، اگر ما به نوعی فرایند هم افزایی فرهنگی برگردیم و از فرایند حکومتی خارج شویم، به سیاست¬گذاری های فرهنگی می¬رسیم که گستره فرهنگ را اداره خواهد کرد.
محمد رضا اسدزاده مدیر عامل خبرگزاری کتاب نیز با حضور در این نشست گفت: بنیان های فلسفی برمبنای جامعه شناسی و روانشناسی در حوزه فرهنگ تبلیغ، برای کودکان در کشور ما وجود ندارد.
مدیر عامل خبرگزاری کتاب تاکید کرد: غفلت از روانشناسی رشد غفلت اول ماست و غفلت دیگر این است که ما نسبت به«جامعه شناسی فرهنگی» بی اطلاع هستیم. پس در شرایطی که فرهنگ و ادبیات کودکانمان عوض شده است در تولیدات فرهنگی همچنان مفاهیم گذشته را تکرار می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما