اردوهای جهادی ابزاری مناسبی برای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری شبستان: اردوهای جهادی می تواند ابزار مناسب و محمل خوبی برای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی و تولیدات داخلی باشد.

شهرام صادقی، مسئول بسیج سازندگی استان همدان در گفتگو با خبرگزاری شبستان به سؤالاتی در مورد ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی وعمل به رهنمودهای رهبری پاسخ داده است که اکنون از نظر شما می گذرد.
 

با توجه به تاکیدات مکرر رهبری در خصوص اجرای اصول اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در استان همدان جه اقداماتی را انجام داده است و چه امری را دنبال می کند؟
ترویج و آموزش عرصه های اقتصادی به عموم مردم در راستای مردمی کردن اقتصاد، واگذاری تسهیلات بانکی به متقاضیان، آموزش و ارائه مشاوره به متقاضیان فعالیت در طرح های دهگانه، شناسایی ده عرصه برای فعالیت عملی و شناسایی ظرفیت های پنهان و بالقوه در استان از اهم اقدامات بسیج سازندگی است. ستاد جهاد اقتصادی بسیج سازندگی امر هدایت و برنامه ریزی،پیگیری طرح ها، اعتبارات و هماهنگی با دستگاه ها و نهادهای مرتبط را دنبال می کند که هدف از آن عملی کردن منویات مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد مقاومتی است.
 

آیا بحث اردوهای جهادی می تواند در ترویج اقتصاد مقاومتی موثر باشد حضور جوانان دانشجو و طلبه تا چه میزان است؟
حضور دانشجو و طلبهها در اردوهای جهادی، کمک به اشتغالزایی، آموزش عرصه های اقتصادی و تولیدی، افزایش دانش کشاورزی و دانش تولید است. دانشجویان می توانند در اتاق های فکر موضوع سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را پیگیری کنند و با بررسی بندهای مختلف سیاست های ابلاغی می توان به ایده های بسیار خوبی در جمع نخبگان دانشگاهی رسید.
یکی از مهم ترین عرصه هایی که دانشجویان می توانند در رابطه با این سیاست ها انجام دهند، تبدیل کردن ادبیات و مفاهیم آن به "گفتمان غالب جامعه" است؛ نکته ای که رهبر انقلاب در دیدار با فعالین اقتصادی و رسانه ای آن را از الزامات تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
همچنین طلاب می توانند در منابر، مساجد، محیط های آموزشی اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی را تبیین و ترویج کنند. با استفاده از آیات قرآن، احادیث و روایات می توان فرهنگ قناعت، صرفه جویی و جلوگیری از اسراف، فرهنگ کار و تولید را بیان کرد.
 

معنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی چیست و نقش بسیج در تبیین این مهم را چگونه ارزیابی می کنید؟
اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که پایه و اساس آن فاعلیت مردم باشد نه خارج از کشور یعنی با تلاش، کوشش، صرفه جویی، اصلاح الگوی مصرف و به کارگیری امکانات موجود برای بهره وری و تولید حداکثری اقدام مردمی انجام شود.
نقش بسیج در اقتصاد مقاومتی به عنوان یک عضو فعال، پویا و سازنده می تواند همانند کاتالیزور باشد با ترویج فرهنگ جهاد، مردم یاری، نوع دوستی، کمک به فقرا و سوق دادن آحاد مردم به سمت تولید، کار و همت مضاعف نقش برجسته ای را در پیشرفت و آبادانی کشور اسلامی ایران و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
بهره گیری از نیروی متخصص بزرگترین و اصلی ترین رکن محقق شدن اقتصاد مقاومتی اشت که گروه های جهادی در این مهم نیروهای توانمند و کارآمد دارد که ضمن دارا بودن توانایی در تقویت جبهه اقتصادی کشور می تواند در تحقق این هدف کمک بسزایی کند.
 

آیا حضور جهادگران به شکل ملموس هم می تواند منشأ خدماتی در فضای اقتصادی کشور شود؟
حضور جهادگران می تواند منشأ و اثر خوبی باشد گروه های جهادی باید به جای ماهی دادن ماهیگیری بدهند. جهادگران باید بتوانند تمام ظرفیت های پنهان و بالقوه در مناطق محروم را شناسایی کنند و ضمن ارائه آن به دستگاه های مسئول برای بالفعل کردن آن ظرفیت برنامه ریزی کنند.
 

بسیج برای تقویت کار و تولید که از اصول اقتصاد مقاومتی است چه کاری می تواند انجام دهد؟
شناسایی استعدادهای نیروهای بسیجی نیز از دیگر راهکارهای عملیاتی کردن سریع اقتصاد مقاومتی در جامعه است لذا این نیروهای فعال می توانند بوسیله گروه های جهادی شناسایی شوند تا بتوان با استفاده از استعداد های آنان در راستای اقتصاد مقاومتی گام های بسزایی را برداشت.
گروه های جهادی با استفاده از ظرفیت ها و مدیریت منابع، تقویت و ترویج خودباوری در بین جوانان و بالاتر از همه ترویج فرهنگ تولید و کار ایرانی می توانند سبب بارور شدن اقتصاد مقاومتی و تسریع در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی شوند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 364800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha