حسین عباس نژاد کارسیدانی، رییس سازمان اسناد ملی گیلان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، انجام مشاوره و نظارت، هدایت و ارایه خدمات فنی و برنامه ریزی و سازماندهی کتابخانههای کشور را جزو وظایف سازمان اسناد ملی دانست و اظهار کرد: پس از برنامه ریزی و شناسایی کلیه کتابخانههای استان و کمبودها و نیازهای آنها، کد بین المللی شابکا به همه آنها اعطا شد.
وی مزیت این کد بین المللی را ارتباط همه کتابخانهها حتی دورترین کتابخانههای استان با کتابخانههای سایر دنیا دانست.
عباس نژاد کارسیدانی در ادامه از ایجاد تالار مطالعه و همچنین از ایجاد تالار دیجیتال برای نخستین بار در گیلان خبر داد و گفت: زیر ساخت این تالار محقق شده که پس از اتصال به سایت رسمی کتابخانه ملی در تهران، پژوهشگران میتوانند به هر کتاب و سند مورد نیاز خود توسط این تالار از تهران دسترسی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اسنادی را که این سازمان تحویل میگیرد بر سه نوع اسناد امانتی، اهدایی و خریداری شده است، تصریح کرد: اسناد امانتی اسنادی هستند که خانوادههای بزرگ گیلانی این اسناد را به صورت امانت در اختیار سازمان قرار میدهند که پس از انجام سیر تخصصی کار از قبیل ضد عفونی، مرمت، گندزدایی و اسکن، این اسناد در حافظه ملی استان ثبت و اسناد در اختیار خانوادهها قرار خواهد گرفت.
رییس سازمان اسناد ملی گیلان در خصوص اسناد اهدایی نیز گفت: این اسناد مهمترین و با ارزشترین حرکت جهت کمک به اعتلای فرهنگ غنی گیلان است چون ما معتقدیم تنها مرجع قانونی و حقوقی و تخصصی اسناد در گیلان این سازمان است.
وی اضافه کرد: پس از اینکه کارهای تخصصی بر روی اسناد اهدایی انجام شد در حافظه ملی گیلان به نام خود اهدا کننده ثبت و در مخزن نگهداری میشود.
عباس نژاد کارسیدانی در ادامه در خصوص اسناد خریداری شده نیز اذعان کرد: با توجه به فرهنگ غنی مردم استان تا کنون اسناد ارایه شده به این سازمان یا اهدایی بوده و یا امانتی ولی با این حال این سازمان این آمادگی را دارد که اسناد با ارزش حداقل از دوران صفویه را در شورای خرید مطرح و از صاحبانشان خریداری کند.
وی اظهار کرد: کلیه شرایط ایمنی و امنیتی برای نگهداری سند در این سازمان مهیا شده و برخی موارد در حال انجام است.
رییس سازمان اسناد ملی گیلان نیاز این مجموعه و نیار مردم فرهنگ دوست را که در طول یکصد سال اخیر در همه جنبشهای انقلابی و فرهنگی نقش فعالی داشتهاند، با توجه به منحصر بودن این سازمان در سطح شمال کشور، داشتن یک مخزن استاندارد دانست، که بتواند کلیه اسناد موجود در خصوص گیلان را از سراسر ایران در این منطقه جمع کند.
پایان پیام/
نظر شما