«مجید صحاف» مدیر کمیته جنبی نمایشگاه کتاب تهران در گفتوگو با خبرنگار ادبیات شبستان درباره برنامههای روزهای آینده نمایشگاه بیان کرد: استقبال خوبی از برنامه سرود دانشآموزی در پنجشنبه و جمعه هفته قبل صورت گرفت و به همین دلیل این هفته نیز این برنامه را ادامه خواهیم داد؛ تئاتر و سیلورمنها نیز که به نوعی نمایشگر مفاهیم حوزه کتاب هستند نیز کار خود را در سطح نمایشگاه ادامه میدهند.
به گفته وی، این برنامهها در این راستا است که وقتی مردم به نمایشگاه کتاب میآیند فرصتشان هدر نرود و با کتاب مأنوس باشند البته ارزیابیهای ما این است که ذائقه مردم در نمایشگاه کتاب را بررسی کنیم.
صحاف با اشاره به اینکه برنامههای جنبی نمایشگاه کتاب رتبه پایینی در بین دیگر کشورها دارد، خاطرنشان کرد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مابین 40 کشور که نمایشگاه کتاب برگزار میکنند و همچنین فعالیتهای جنبی دارند رتبه پایینی دارند که باید درصدد ارتقای آن برآییم، به همین منظور امسال در شکل و فرمی جدید برنامههای جنبی نمایشگاه کتاب را برگزار کردیم.
وی در مورد برنامه جنبی برای میهمان ویژه نمایشگاه گفت: برای افغانستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب برنامه ویژهای نداشتیم اما طی برنامهای موسیقی کشور افغانستان را اجرا کردیم.
مدیر کمیته جنبی نمایشگاه کتاب مخاطبان نمایشگاه کتاب را در دو سطح آماتور و حرفهای تعریف کرد و توضیح داد: ما در نمایشگاه کتاب چند نوع مخاطب داریم که یک نوع از آنها برای گذران وقت به این مکان میآیند و معتقدم که باید در فضای باز بیرون و همچنین در سطح شهر نیز برنامههای جنبی مربوط به کتاب داشته باشیم تا مردم عادی نیز با کتاب آشنا شوند، برای مثال در نمایشگاه کتاب فرانکفورت وضعیت به همین منوال بود که تمام شهر تحتالشعاع نمایشگاه کتاب فرانکفورت قرار گرفت.
وی تاکید کرد: اگر روح نمایشگاه کتاب به بیرون از فضای آن کشیده شود تأثیرگذار خواهد بود و ما نیز قطعا در سالهای آینده روی این موضوع کار خواهیم کرد.
صحاف با بیان اینکه امسال نیز نظرسنجی از نمایشگاه کتاب را در چندین سطح انجام میدهیم، خاطرنشان کرد: در حوزه برنامههای جنبی و برنامهریزی برای آن در نظرسنجیهای سال گذشته درصد بالایی از مردم با برنامهریزی به نمایشگاه کتاب آمده بودند که ما نیز باید برای این نوع مخاطبان برنامههای خاصی اجرایی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما