به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، عباس جوارشکیان، دبیر علمی همایش ملی سیره و معارف رضوی، صبح امروز(24 اردیبهشت) در دومین همایش ملی سیره و معارف رضوی از سلسله برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اظهار داشت: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) شجره مبارکی است که در بیش از یک دهه منجر به حرکتی فرهنگی در بخش های علمی و فرهنگی کشور شده و به صورت بالنده وسعت بین المللی پیدا کرده است.
وی افزود: بخش دانشگاهی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) از سه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است و دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این راستا پیشگام بر سایر دانشگاه وارد این جریان علمی شده است.
وی تصریح کرد: همایش ملی سیره و معارف رضوی به صورت دوسالانه برگزار می شود و اولین دوره آن در دو سال گذشته برگزار شده بود که این امر برای افزایش دو ساله بعد غناء علمی همایش امری ضروری است.
دبیر علمی دومین همایش ملی سیره و معارف رضوی تاکید کرد: ورود به مبانی اسلامی در عصری که عرفان های نوظهور در جامعه ما و در جامعه جهانی رو به گسترش است امری ضروری است بنابراین هر اندازه که در جهت فهم مبانی اسلامی این حقیقت ناب تلاش کنیم برای فهمیدن دیانت و تعالیم اسلامی تلاش کرده ایم.
وی با بیان اینکه 150 مقاله به دبیرخانه همایش ملی سیره و معارف رضوی رسیده است، گفت: از این تعداد 36مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب شده است.
جوارشکیان با بیان اینکه بخشی از مقالات در سطح علمی پژوهشی پذیرفته شده در مجلات علمی پژوهشی به چاپ برسد، افزود: از میان مقالات برگزیده شده 8 مقاله در مجلات علمی پژوهشی به چاپ خواهد رسید و مابقی نیز در جلد اول و دوم مجموعه مقالات این همایش چاپ خواهد شد.
بنابرگزارش شبستان در ادامه علی یوسفی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار داشت: این همایش دومین همایشی است که در مورد سیره و معارف رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود و خوشبختانه مورد اقبال صاحب نظران و اندیشمندان نیز قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این همایش روند رو به رشدی داشته است، تاکید کرد: سیره و معارف رضوی گنج مخفی است که با تلاش صاحبنظران و اندیشمندان که دغدغه اصلی آنها اعتلای فرهنگ و معارف رضوی است این سیره را به جامعه جهانی معرفی خواهد کرد.
همچنین حجت الاسلام قاسم کاکایی، استاد دانشگاه شیراز نیز در بیان معنویت در عرفان اسلامی، گفت: به علت حاکم بودن فضای دینی در کشور مسایل دینی با مسایل سیاسی و اجتماعی گره خورده است و به نوعی می توان گفت که عرفان های نوظهور به عنوان رقیب دین مطرح می شوند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه روحانیت ما در زمینه معنویت کم کاری هایی کرده اند، تصریح کرد: روحانیون ما آنقدر که مسایل دیگر پرداخته اند به مسایل معنوی کمتر پرداخته اند.
حجت الاسلام کاکایی بیان داشت: با نگاه به نقطه نظرات روحانیون کشور به ویژه ائمه جمعه سراسر کشور مشاهده می شود که این افراد در خطبه های نماز جمعه به ضرورت زمان به جای آنکه بیشترین زمان را به دعوت به تقوا و معنویت صرف کنند به تسویه حساب های گروهی اختصاص می داده اند.
وی غرب و هجوم تفکرات غربی را عاملی دیگر برای جدا کردن معنویت از دین دانست و تصریح کرد: غرب به این مسئله که اسلام عاری از معنویت و حاوی خشونت است بسیار دامن زده است و معنویت در دین اسلام را برگرفته از مسیحیت و یا برگرفته از ادیان هند دانسته اند.
پایان پیام/
نظر شما