وقتی چدن های به اغما رفته فولاد نمی شوند

کارخانه فولاد میبد به عنوان واحد فولادی کوره بلند ایرانی در یکسال گذشته تعطیل و با حدود 72 میلیارد تومان زیان انباشته ،130 میلیارد تومان بدهی و عدم پرداخت هشت ماه از حقوق 500 کارگر در اغماست.

خبرگزاری شبستان: کارخانه فولاد میبد نمایشگاهی از مشکلات دیروز و امروز صنعت کشور است، مدت زمان دوساله ساخت آن هشت سال به درازا کشید، هزینه های ساخت از شش میلیارد به 38 میلیارد تومان افزایش یافت، دوبار توسط آقایان هاشمی رفسنجانی و کروبی افتتاح شد، اما از همان ابتدا ناقص الخلقه بود، طرح توسعه آن هیچگاه اجرا نشد و چدن خاکستری هرگز رنگ فولاد به خود ندید، تنها پس از مدتی نام کارخانه از «چدن رضا» به «فولاد میبد» تغییر کرد، زیان تولید کارخانه در بازار نامناسب چدن 72 میلیارد تومان شد و سوء مدیریت و عقد قراردادهای ترکمنچایی بدهی آن را به 130 میلیارد تومان افزایش داد، امروز بیش از 14 ماه است که کارخانه تعطیل است و عقربه های ساعت برای 2500 نیروی مستقیم وغیر مستقیم آن به کندی حرکت می کند، از هشت ماه پیش هم دود سیاه بی پولی به چشم 500 کارگر وخانواده هایشان رفته و آنان حق وحقوق خود را دریافت نکرده اند.
 

اختلافات بین گروه اقتصاد نوین پارسیان و شرکت روسی نیز از دیگر دلایل وضعیت فعلی این واحد تولیدی است، اما در آتش اختلاف این دو سهامدار آن چیز که نادیده گرفته شده سهم 26 درصدی مردمی است که بعضا برای خرید سهام فولاد میبد طلا و زمین خود را فروختند.
 

برای برون رفت از وضعیت فعلی نیز نظرات مختلفی وجود دارد. برخی حمایت های دولتی را چاره ساز می دانند، برخی دادن قدرت عمل بیشتر به سهامدران و افزایش سرمایه و برخی دیگرتلفیقی از هر دو؛ اما همه بر اجرای فاز توسعه ای این کارخانه متفق القولند. در فولاد میبد زنجیره تولید قبل(کک سازی) و بعد آن (شمش فولاد) تکمیل نیست؛ کارگران فولاد میبد در زمانی که چدن مذاب با اجرای مرحله نهایی آماده تولید شمش فولاد است، آن را سرد و جامد می کنند و دوباره خریدار چدن باید با صرف همان میزان انرژی چدن را ذوب و به فولاد تبدیل کند، این درحالی است که 70درصد قیمت تمام شده چدن همان انرژی است که سرد می شود و به آسمان می رود. 

 

 نشانی‌ازقراردادترکمنچای                                                                                                                               

علی بهاری فر، نماینده کارگران شرکت فولاد میبد با اشاره به وضعیت نامناسب کنونی این شرکت از جزئیات قراردادی در این شرکت پرده برداشت که نتیجه عملی آن افزاش بدهی ها در مقطعی یک ساله و نشانی از سوء مدیریت در این شرکت است، قراردادی که به گفته بهاری فر به معاهده ترکمنچای شبیه است.
 

وی با بیان اینکه شرکت سهامدار روسی سهم 23 درصدی شرکت قائم رضا را با دو میلیارد تومان خریداری کرده است، گفت: شرکت روسی از تهیه کنندگان کک می باشد و در مقطعی که فولاد میبد با مشکل نقدینگی مواجه و توان تهیه کک را نداشت به صورت تحاتری کک را در برابر چدن به این شرکت تحویل داد.
 

به گفته وی بر اساس این قرارداد شرکت روسی به مدت یکسال در برابر تحویل کک، چدن گرفت و هیچ نقشی در سایر هزینه های تولید نداشت، در حالیکه فولاد میبد باید با هزینه های فراوان ماده اولیه کک را به چدن تبدیل کند.
 

بهاری فر ادامه داد: در آن مقطع شرکت های «چادرملو» و «سنگ آهن بافق» به توصیه وزارت صنایع و معادن و ایمیدرو که از سهامداران شرکت بودند به فولاد میبد سنگ آهن می فروختند و بدهی 18 میلیارد تومان اکنون فولاد میبد به چادرملو و سنگ آهن بافق مربوط به آن زمان است، علاوه بر این بدهی حمل سنگ آهن از این شرکت ها به فولاد میبد را باید به این بدهی ها اضافه کرد که شرکت حمل بار به همین دلیل اموال فولاد میبد شامل دو دیزل، ماشین آتش نشانی و ترانسفورماتور برق شرکت را از طریق دادگاه توقیف کرده است.
 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در خصوص بدهی ها، سوء مدیریت فولاد میبد و عدم توجه مسئولان حرف وحدیث های فراوانی وجود دارد، خاطرنشان کرد: با سوء مدیریت، عدم توجه به طرح توسعه و بی توجهی مسئولان، فولادمیبد به عنوان شرکتی زیان ده به گروه اقتصاد نوین واگذار شد، ولی متأسفانه شرکت اقتصاد نوین پارسیان استراتژی وبرنامه ریزی خاصی برای فولاد میبد ندارد.
 

بهاری فر با بیان اینکه شرکت اقتصاد نوین پارسیان با وعده هایی نظیر اجرای طرح توسعه و ایجاد شهرک فولاد به کارخانه فولاد میبد بر سر کار آمد، افزود: شرکت فولاد میبد پس از گذشت یکسال از ورود گروه اقتصاد نوین پارسیان بلاتکلیف است و عملا شرکت در 14 ماه گذشته ماده اولیه نداشته و متوقف بوده و کارگران نیز هشت ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.
 

وی در خصوص وضعیت نیروی کار این کارخانه نیز گفت: کارخانه از 28 اسفند سال گذشته تعطیل شده و قرارداد کارگران دو مرتبه تا 31 فروردین و بعد تا 20 اردیبهشت تمدید شده است.
 

بهاری فر با اشاره به اینکه این شرکت 445 کارگر دارد، گفت: 200 نفر از کارگران کنونی شامل نیروهای پیمانکاری می شوند که شرکت اقتصاد نوین پارسیان با آنان قرارداد مستقیم منعقد و آنان نیز زیر نظر شرکت فولاد میبد قرار گرفته اند.
 

تجمیع سهام و حمایت دولت راه نجات شرکت

وی در خصوص برون رفت از وضعیت فعلی نیز گفت: شرکت اقتصاد نوین پارسیان توانایی مالی و تمکن اقتصادی لازم برای راه اندازی کارخانه را ندارد و با توجه به سهامداران شرکت و اختلافات ما بین آنان باید سهام شرکت تجمیع وشرکت تحت پوشش حمایت های خاص دولت قرار بگیرد.
 

نماینده کارگران با اشاره به تصمیم استانداری برای قرار دادن این شرکت در پوشش کمیته حمایت از صنایع گفت: در این کمیته مدیریت وبدهی های شرکت فریز و طرح توسعه اجرا می شود وبعد از آنکه شرکت به سوددهی رسید از سهام داران در خصوص نحوه حضور در شرکت دعوت می شود.


فروش محصول زیر قیمت تمام شده و72 میلیارد زیان تولید/ ورود سهامدار توانمند راه برون رفت از وضعیت کنونی

ناصر غنی پور، قائم مقام مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد میبد با اشاره به اهداف راه اندازی این واحد تولیدی گفت: در زمانی که مدیریت صادق نباشد و واقعیت ها را بیان نکند چنین اتفاقاتی به وجود می آید، شاید هم مدیریت صداقت داشته باشد ولی از تخصص لازم بهره مند نباشد.
 

وی ادامه داد: در ابتدا بنا بود کارخانه دو ساله با شش میلیارد تومان هزینه احداث شود، اما کارخانه هشت ساله با دو سال توقف در زمان ساخت و با 38 میلیارد تومان هزینه ساخته شد، شاید چدن در زمان شروع به ساخت بازار خوبی داشت، اما به دلیل طولانی شدن پروژه ساخت بازار فروش نیز از بین رفت، بعد از ساخت نیز مدیران بیشتر به این فکر بودند که چراغ کارخانه روشن باشد و اکنون کارخانه با 72 میلیارد تومان زیان انباشته روبه روست.
 

غنی پور با بیان اینکه زیان انباشته به معنای زیان تولید است، افزود: 72 میلیارد تومان زیان انباشته به این معناست که کارخانه تولید داشته ولی تولیدات کارخانه زیر قیمت تمام شده فروخته شده و برای کارخانه همراه با زیان بوده است، چنین موضوعاتی به دلیل عدم صداقت مدیران است، یک روز فعالیت کارخانه همراه با 5/1 تا دو میلیارد زیان است و به نظر من تعطیلی کارخانه در یکسال گذشته کاردرستی بوده چرا که اگر کارخانه در این مدت فعالیت داشت به زیان انباشته کنونی 40 میلیارد تومان دیگر افزوده شده بود.
 

وی همچنین با اشاره به بدهی 130 میلیارد تومان کارخانه در کنار 72 میلیارد تومان زیان انباشته گفت: نصف این بدهی در حدود 63 میلیارد به بانک ها، در حدود 20 میلیارد به چادرملو و سنگ آهن بافق، 10 تا 15 میلیارد برای خرید کک و مابقی به شرکت های کوچک و حقوق پرسنل است.
 

غنی پور با بیان اینکه شرکت از چهارم بهمن سال 88 عملا متوقف شده است، افزود: گروه اقتصاد نوین پارسیان در 20 آبان 88 برنده مزایده شد، مدیریت وقت کارخانه پس از برنده شدن این شرکت خرید عمده ای در مواد اولیه انجام نداد و در نهایت کارخانه درچهارم بهمن متوقف شد و گروه برنده عملا کارخانه را تعطیل تحویل گرفت و نتوانست آن را راه اندازی کند.
 

کوه بدهی مانع فروش

وی افزود: کارخانه فولاد میبد مشکلات بسیاری دارد، برخلاف تصور برخی ها که از دور به آن نگاه می کنند و حرف می زنند به این راحتی ها نیست، اگر اکنون قصد فروش کارخانه را بگیرند بدهی های کارخانه از قیمت کارخانه بیشتر است و به هیچ وجه نمی شود آن را فروخت، سال 88 کارخانه 125تا 130 میلیارد تومان قیمت گذاری شد. در این مدت نه تنها کارخانه ارزش پیدا نکرده بلکه استهلاک دو سال گذشته را باید از آن کم کرد، همچنین کارخانه اکنون متوقف است و در آن زمان مشغول به کار بود و قیمت کنونی کارخانه بیشتر به دلیل زمین و ماشین آلات است.
 

غنی پور در خصوص دلایل ورود گروه اقتصاد نوین به این کارخانه و خرید سهام بخش دولتی نیز گفت: من هیچ وقت متوجه نشدم که آنان به چه نیتی این کارخانه را خریدند چون چندین مشتری برای خرید کارخانه مراجعه کردند، اما آن ها قبول نمی کردند، آن ها با توجه به بدهی 120 میلیارد تومان کارخانه این شرکت را 8/4 میلیارد تومان خریدند که 920 میلون تومان آن را نقد و مابقی در شش قسط پرداخت شد.
 

وی در خصوص توجیه پذیر بودن خرید این کارخانه گفت: گروه خریدار دو تا سه تاجر در اصفهان هستند که شرکت های خرید و فروش قراضه داشتند و هیچ دید فنی برای خرید کارخانه نداشتند، شاید در نگاه هیچ انسان عاقلی خرید این کارخانه با چنین زیان و بدهی توجیه پذیر نباشد، اما عده ای از خلاهای قانونی اطلاع دارند و می دانند که چه باید بکنند.
 

به مرگ می کشند که به تب راضی شود

غنی پور با بیان اینکه شاید برخی خودشان می خواهند کار را سخت کنند، افزود: این ها مطمئن هستند که کار به قدری سخت می شود که دولت پادرمیانی می کند و برخی وام ها و جریمه های کارخانه را می بخشد یا بخشی از آن را کم می کند در حقیقت فرد را به مرگ می کشند که به تب راضی شود.
 

وی همچنین در خصوص برخی اظهارنظرها که خواستار قرار گرفتن فولاد میبد در سبد حمایتی و کمیته حمایت از صنعت است، گفت: این مسئله باید موشکافی شود، ستاد حمایت از صنعت ردیف بودجه ای مستقل ندارد که در کارخانه هزینه کند. این کمیته تنها مدیریت و اداره کارخانه را به دست می گیرد، چنین مدل و روشی بیشتر برای کارخانه های نظیر قند، نان و سیمان و کارخانه های دستمزدی می تواند راهگشا باشد. مثلا در کارخانه سیمان دولت با اعتبار خود «کلینکر» به عنوان ماده اولیه سیمان را از واحدی تحویل و میزان پولی را به عنوان دستمزد پس از آسیاب و تبدیل به سیمان دریافت می کند.
 

غنی پور همچنین در خصوص ساز و کار حمایت دولتی در فولاد میبد اظهار کرد: در فولاد میبد دولت می تواند وارد شود و ماده اولیه را از واحدی دیگر بگیرد و آن را به چدن تبدیل کند و بابت این تبدیل کک به چدن وجهی را به عنوان دستمزد بگیرد، به این روش شاید فولاد میبد در دایره حمایت دولت به نتیجه برسد.
 

اجرایی شدن طرح توسعه تنها نقطه رهایی

وی همچنین راه برون رفت از وضعیت فعلی را ورود سهامداری توانمند به فولاد میبد ذکر کرد و گفت: باید سهامدار عمده ای که 60 تا 70 درصد سهام شرکت را در اختیار دارد به این کارخانه وارد شود و افزاش سرمایه بدهد و طرح توسعه را اجرا کند؛ چرا که اگر طرح توسعه اجرا نشود فولاد میبد هیچگاه به نتیجه نمی رسد و هر روز بدتر از دیروز می شود.
 

غنی پور ادامه داد: در حال حاضر چدن خام یا همان چدن خاکستری را هر کس به روش کوره بلند تولید کند همراه با زیان است؛ چرا که 70درصد قیمت تمام شده چدن انرژی است و این انرژی گران قیمت باید در مرحله نهایی به شمش فولاد تبدیل شود، ولی در ساختار فولاد میبد به دلیل عدم امکانات این انرژی سرد می شود و این سرمایه گران قیمت دود شده و به هوا می رود و بعد در جایی دیگر یک نفر دیگر دوباره باید هزینه کند و آن را مذاب کند.
 

وی با بیان اینکه چدن مذاب کیلویی 500 تا 600 تومان فروخته می شود، افزود: شمش چدن به شکل جامد 350 تومان فروخته می شود، چرا که خریدار شمش چدن مجبور است دوباره کیلویی 200 تومان هزینه انرژی بدهد و چدن جامد را به مذاب تبدیل کند. این در حالی است که فولاد میبد برای تبدیل چدن مذاب به شمش هزینه کرده است.
 

 پاس کاری سرمایه گذاران

غنی پور با بیان اینکه 23/24 درصد سهام این شرکت نیز برای شرکتی روسی است، گفت: سرمایه گذار روس نیز برای حضور در شرکت شرط هایی نظیر در دست گرفتن سهم عمده شرکت و حق تصمیم گیری دارد و گروه اقتصاد نوین پارسیان نیز با 11/46درصد سهام نیز ادعا می کند که من تنها 46 درصد سهام دار هستم، چرا مابقی سهامداران پا پیش نمی گذارند.
 

وی همچنین در خصوص وضعیت نیروی کار شرکت به برخی بهره برداری های سیاسی در این زمینه اشاره کرد و گفت: با وجودی که کارخانه از بهمن سال 88 عملا تولید نداشته، اما کارگران کارخانه تا قبل از عید سرکار حاضر می شدند و جالب اینجا بود که حتی در شیفت های خود به کارخانه مراجعه داشتند.
 

 

ماجرای فولاد میبد خوراک جدید رسانه های بیگانه

قائم مقام مدیرعامل فولاد میبد با اشاره به بهره برداری رسانه های بیگانه از اعتراضات کارگری گفت: کارگران فولاد میبد قبل از عید قصد عزیمت به یزد را داشتند که با مخالفت نیروی انتظامی، پیاده به سمت یزد حرکت کردند و بعد از 15 کیلومتر پیاده روی سوارماشین هایی که از سوی فرماندار تهیه شده بود، شدند و رفتند اما همین خبر در رسانه های بیگانه به این شکل بیان شد که کارگران فولاد میبد تا یزد پیاده روی کردند و پس از آنکه به دانشگاه آزاد میبد رسیدند، دانشجویان نیز به آنان ملحق شدند و با تجمع در مقابل استانداری شعارهای ضد نظام سر دادند یا اینکه در خبر دروغ دیگری گفتند که کارگران فولاد میبد برای پنج روز متوالی در مقابل فرمانداری تجمع و شعار سر دادند. 

 

چدنی که فولاد نمی شود

حجت الاسلام سیدجلال یحیی زاده، نماینده مردم میبد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شرکت فولاد میبد از نوع کوره بلند بوده که در کشور یک مورد این چنینی وجود دارد و دو بار توسط روسای دو قوه آقایان هاشمی رفسنجانی وکروبی در دولت های گذشته افتتاح شده است.
 

وی ادامه داد: این شرکت در ابتدا با هدف تولید فولاد ساخته شد، اما هنوز چدن تولید می کند، ظرفیت آن 300 هزار تن در سال پیش بینی شد که تاکنون در هیچ زمانی به چنین ظرفیتی نرسیده است، بر اساس مصوبه ای باید ظرفیت کارخانه بعد از اجرای فاز توسعه حداقل دو برابر شود که چنین فاز توسعه ای هیچ زمانی اجرایی نشده است.
 

وی افزود: در ابتدا کسانی که تأسیس و راه اندازی این واحد را پیگیری می کردند مدعی بودند که با دو، سه میلیارد تومان این کارخانه راه اندازی می شود، اما برای راه اندازی آن بیش از 20 میلیارد تومان هزینه شد و سپس به دلیل مسائلی نظیر بالارفتن قیمت ناگهانی کک و سنگ آهن و در برخی موارد بی کفایتی مدیریت با بدهی انباشته رو به رو شد که اکنون میزان آن به 130 میلیارد تومان رسیده است.
 

حجت الاسلام یحیی زاده ادامه داد: کارخانه فولاد میبد در آبان سال 1388 در ردیف اولین واحدهایی بود که در راستای اجرای اصل44 قانون اساسی 49درصد سهام دولتی آن به بخش خصوصی واگذار شد، اما بخش خصوصی از دوم بهمن 1388 تا کنون کارخانه را به صورت کامل تعطیل و حتی یک ذره چدن نیز تولید نمی کند، چراکه مسئولان کارخانه معتقدند، تولید چدن صرفه اقتصادی ندارد و هر چه کارخانه دیرتر مشغول فعالیت شود زیان انباشته آن با افزایش کمتری روبه رو می شود و تعطیلی آن به نفع کارخانه است.
 

وی ادامه داد: کارگران کارخانه فولاد میبد هشت ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و بیمه آنان بیش از یکسال ونیم است که پرداخت نشده، 500 کارگر در وضعیت بسیار ناراحت کننده ای سرگردان هستند، در حالی که اصل 44 قانون اساسی حق تعطیلی واحد و تعدیل نیرو را نداده وکارخانه باید مثل گذشته و عادی مسائل را دنبال کند.
 

  طفره مسئولان به چه معناست؟

حجت الاسلام یحیی زاده ادامه داد: سوال من از مسئولان این است که تاکنون با توجه به وظیفه نظارتی برای اجرای قانون اصل 44 چه کرده اند؟ چرا اجازه داده اند شرکت به وضعیت کنونی دچار شود؟ آیا فولاد میبد دارای ضوابط واگذاری بوده که واگذار شده است؟ اگر ضوابط واگذاری را داشته است انجام اقداماتی نظیر تعطیلی کارخانه و نپرداختن حق وحقوق کارگران به چه معناست؟
 

وی افزود: متأسفانه قانونی که با هدف رفع مشکلات اقتصاد و تولید آمده با عدم نظارت دولتی ها بر اجرای آن حداقل در فولاد میبد مشمئزکننده وناراحت کننده شده که در شأن نظام نیست.
 

حجت الاسلام یحیی زاده در عین حال اظهار امیدواری کرد: با قوانین و مقررات موجود شرکت فولاد میبد به شکل مطلوبی درآید تا بیش از این شاهد ظلم به سرمایه گذاران خرد که بسیاری از آنان از هستی خود گذشتند و کارگران مظلوم و مستضعف نباشیم.
 

شب و روز سیاه دستمزد کارگران 

وی مسئله اورژانسی میبد را در حال حاضر پرداخت حق و حقوق کارگرانی دانست که از هستی ساقط شده اند و گفت: مسئولان شهرستان روز و شب ندارند، 500 کارگر به همراه خانواده های آنان که چند هزار نفر می شوند، هشت ماه است هیچ دریافتی نداشتند و با وضع بسیار فجیعی در حال زندگی هستند.
 

یحیی زاده با اشاره به تذکرات متعدد به وزرای مختلف حتی رئیس جمهور، مکاتبات و ملاقات های فراوان در خصوص مشکلات فولاد میبد خاطرنشان کرد: قانون راه را برای آقایان باز گذاشته ولی تا کنون اقدامات جدی انجام نداده اند، اما در دو هفته گذشته روزنه هایی ایجاد شده و از وزرای صنایع و معادن و کار و امور اجتماعی دستوراتی را گرفتیم تا همانگونه که قانون مشخص کرده حمایت شوند.
 

نماینده مردم میبد در مجلس تنها را برون رفت از مشکلات فعلی فولاد میبد را قرار گرفتن در کمیته حمایت از صنعت با حضور پنج وزیر دانست و افزود: تا حدی دستوراتی صادر شده و احتمال انجام آن وجود دارد که لازمه آن لغو مزایده و خارج شدن کارخانه از دست مدیریت فعلی است. 

 

قانون عهد دقیانوس به درد فولاد میبد نمی خورد

 دکتر کمال بیگی از روزنامه نگاران بومی منطقه که تا کنون چندین مقاله با موضوع فولاد میبد در نشریه محلی "میبد" منتشر کرده و با فراز و نشیب های این کارخانه آشناست نیز گفت: قرار گرفتن کارخانه فولاد میبد در سبد حمایتی دولت به هیچ وجه به نفع این کارخانه نیست، قانون طرح حمایت از صنعت برای عهد دقیانوس است و در سال های بسیار دور قبل از انقلاب تصویب شده و هیچ کس از این نمد تا کنون نتوانسته برای خود کلاهی بدوزد.
 

وی در خصوص تجربه موفق سیمان بهروک که پس از قرار گرفتن در سبد حمایتی دولت تجربه موفقی را داشت، گفت: سیمان بهروک نیز هم اگر کارخانه آزادگان به عنوان واحد بالادستی آن نباشد باید تعطیل کند، برود، کارخانه فولاد میبد صنعت بالادستی و پایین دستی می خواهد.
 

بیگی با اشاره به طرح کک سازی به عنوان صنعت پایین دستی فولاد میبد افزود: برای اجرای طرح کک سازی شمال پس از تجزیه و تحلیل های فراوان در پنج نقطه از کشور، شهرستان میبد از سایر نقاط مناسب تر تشخیص داده شد و حتی شاهرود در رتبه بعدی میبد قرار گرفته و هزینه تولید آن سالیانه 12 میلیارد تومان بیشتر از میبد است و مشکل آلودگی کک سازی نیز در شورای عمران شهرستان رفع شده و کک سازی هیچ مشکلی از نظر آلودگی ندارد.
 

وی داشتن پارامترهایی نظیر نزدیکی با جاده بین المللی، ریل راه آهن، فرودگاه و فاصله یک کیلومتری با فولاد میبد را از جمله مزیت های این شهرستان برای کک سازی شمال دانست و افزود: طرح کک سازی شمال در صورت گشایش LC در مدت سه سال اجرا می شود و ماهیانه یک میلیارد تومان سودآوری داشته و فولاد میبد نیز به بالندگی خواهد رسید.
 

وی همچنین در خصوص صنعت بالادستی فولاد میبد یا به عبارتی دیگر کارخانه نورد نیز گفت: اگر کارخانه نورد به فولاد میبد اضافه شود، هزینه های سرسام آورجامد کردن و انتقال و ذوب کردن حذف و مستقیم چدن مذاب به محصول نهایی نظیر میلگرد، نبشی و سایر محصولات دیگر تبدیل و از پرت هزینه ها جلوگیری می شود، مضاف اینکه میلگرد در کوچکترین روستاها مشتری دارد ولی چدن را باید به شرکت ها و واحدهای خاصی برای تبدیل محصول نهایی تحویل دهند.
 

وی همچنین با رد برخی اظهارنظرها که فناوری و تکنولوژی فولاد میبد را دست دوم و ناقص می دانند، اظهارکرد: تکنولوژی کوره هیچ مشکلی ندارد، کوره فولاد میبد، کوره ای خوب و استخوان دار است و شاهد آن مدیریت های بسیار بد و شوک های حرارتی و مدیریتی است که این کوره آن ها را تحمل کرده و اکنون نیز اگر در آن کک وارد شود، می توان آن را روشن کرد، مشروط بر اینکه به اندازه شش ماه ماده اولیه داشته باشد.
 

بیگی با بیان اینکه برای روشن شدن کوره میبد باید شرکت افزایش سرمایه دهد، خاطرنشان کرد: کوره میبد به دو طرح بسیار بزرگ صنعت پایین دستی کک سازی و بالادستی نورد نیازمند است وشرکت های کک سازی و نورد هریک هویت و تشکیلات مستقلی خواهند داشت که تنها از نظر بازار به یکدیگر وابسته هستند و در جهت هم افزایی یکدیگر فعالیت می کنند، وجودشان به یکدیگر وابسته است و در کاهش هزینه های تولید به یکدیگر کمک می کنند.
 

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سهام شرکت فولاد میبد و نقش مردم در این کارخانه اشاره کرد و گفت: سهام مردم میبد در این شرکت پس از کش و قوس های فراوانی و افزایش سرمایه های چندین باره در نهایت به 30 درصد کاهش یافته است، در طرح های جدید نباید از سهم 30درصدی مردم که برخی از آنان طلا و زمین خود را فروخته و سهام فولاد میبد را خریده اند تغییر کند، مردم سهامداران اصلی این شرکت هستند و به حق آنان اجحاف شده و اگر سهمیه 30درصدی آنان کاهش یابد واقعا به حق آنان ظلم شده است.
 

این روزنامه نگار بومی با تأکید بر در نظر گرفتن مصلحت مردم در طرح های جدید گفت: نباید سهم هیچ یک از سهامداران به 51 درصد برسد تا این سهامدار اختیار تام داشته باشند، چرا که اگر سهام به 51 درصد برسد شرکت سهامی خاص شده و هیئت مدیره و مدیرعامل تعیین و هرلحظه که اراده کند، می تواند کارخانه را تعطیل کند.

 

صدورحکم هم دردی دوا نکرد

حسن صفوی، مدیرکل کار وامور اجتماعی استان یزد نیز با اشاره به بدهی های این شرکت گفت: سوء مدیریت و تکنولوژی نامناسب، فولاد میبد را به وضعیت حال حاضر دچار کرده است.
 

وی ادامه داد: نیروهای کارخانه فولاد میبد مطالباتی دارند، به اداره کار مراجعه و شکایت کرده اند و حکم به نفعشان صادر شده ولی هنوز حکم را به اجرا نگذاشته اند، کارگران در هر زمان می توانند به دادگستری مراجعه و حق و حقوق خود را دریافت کنند.
 

صفوی با بیان اینکه کارگران فولاد میبد قراردادی هستند، اظهارکرد: اگر کارخانه فولاد میبد تعطیل شود، کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می گیرند ولی کارفرما قرارداد آنان را تمدید کرده و طبیعتا باید آنان را به کار بگیرد ولی کارفرما پس از تمدید قرارداد حقوق کارگران را پرداخت نکرده که این موضوع دل نگرانی آنان را بیشتر می کند که هم مانع جدایی است و هم حقوق آنان را نمی دهد.
 

مدیرکل کار وامور اجتماعی استان یزد افزود: به نظر شخص من اگر در کارخانه فولاد میبد مدیریت منسجم حاکم و با حمایت های دولتی همراه شود امکان فعال شدن دوباره آن نظیر کارخانه سیمان بهروک وجود دارد باید ترکیب مدیریت یک دست تر شود و شرکت سهامدار عمده داشته باشد.

 

فرماندار پیگیر رفع مشکلات

محمد مهدی زارع، رئیس سازمان صنایع و معادن استان یزد نیز گفت: جلسات متعدد با پیگیری فرماندار شهرستان و دیگر مسئولان در سطح استان و کشور برگزار شده و امیدواریم هر چه زودتر راه حل مناسبی برای مرتفع شدن این مشکل پیدا شود.
 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیدگاه های مختلف نظیر قرار گرفتن فولاد میبد در تحت پوشش کمیته حمایت از صنعت و یا ورود سرمایه گذار عمده به کارخانه گفت: هر دو این طرح ها خوب است ولی سرمایه گذار عمده چگونه می خو اهد به کارخانه فولاد میبد ورود داشته باشد؟ در حالی که اگر تحت پوشش کمیته حمایت از صنعت قرار بگیرد، مدیریت فعلی کنار می رود و ساز و کار سرمایه گذاری در کارخانه فراهم می شود.
 

وی همچنین در خصوص لزوم ساخت این کارخانه نیز گفت: ساخت این کارخانه به 15 سال پیش بر می گردد و در آن مقطع دارای توجیه فنی وافتصادی بوده که روز به روز نیز باید فازهای توسعه ای آن اجرا شود.
 

وی تأکید کرد: اگر اکنون نیز برنامه ریزی مناسبی بر کارخانه حاکم شود کارخانه فولاد میبد می تواند فعالیت خوبی

داشته باشد.

      

 تعهدات بی اساس به چه درد می خورد؟

غلامرضا منتظری، مدیرکل دفتر هماهنگی و امور اقتصادی استانداری یزد نیز اختلاف بین سهامداران شرکت و طولانی شدن مدت زمان ساخت کارخانه را از جمله دلایل مشکلات کنونی فولاد میبد ذکر کرد.
 

وی با اشاره به برگزاری نشست هایی با سازمان خصوصی سازی برای رفع مشکلات فولاد میبد گفت: مسئولان استان با سازمان خصوصی سازی برای برطرف ساختن مشکلات مالی مجموعه و رسیدن به راه حلی نهایی بین سهامداران رایزنی داشته اند.

 

وی همچنین با اشاره به پیشنهادات استان برای رفع مشکلات کارخانه تصریح کرد: خلع ید گروه اقتصاد نوین پارسیان و واگذاری سهام به شرکتی دیگر در کنار قرار گرفتن کارخانه تحت پوشش هیئت حمایت از صنعت و طرح موضوع در کارگروه حمایت از تولید سه راهکار استان برای برون رفت از وضعیت فعلی است.

 

منتظری با اشاره به نگارش نامه ای با امضای استاندار در خصوص قرار گرفتن کارخانه تحت پوشش حمایت های دولتی خاطرنشان کرد: گروه اقتصاد نوین پارسیان به شرکت خصوصی سازی متعهد شده تا حقوق حداقل سه ماه کارگران را پرداخت کند.

 

وی ادامه داد: همچنین این گروه متعهد شده تا نسبت به افزایش سرمایه خود و سهم مردمی اقدام کند.

 

منتظری تأکید کرد: اگر گروه اقتصاد نوین پارسیان به تعهدات خود عمل نکند باید گزینه های بعدی را در زمینه رفع مشکلات این کارخانه پیگیری کرد.

 

وی در خصوص برخی نظرات در خصوص واحد کک سازی شمال در میبد گفت: صورت جلسه این واحد برای بهره مندی از تسهیلات طرح آمایش آماده است تنها این کارخانه باید زیر ساخت های لازم از جمله آب را فراهم کند. 

 

سه راهکار برای برون رفت از وضعیت فعلی

محمدرضا رجایی، فرماندار میبد نیز با بیان اینکه ما شرمنده کارگرانی هستیم که هشت ماه حقوق نگرفته اند، گفت: مسئولان گروه اقتصاد نوین پارسیان قول پرداخت سه ماه حقوق کارگران را در ماه جاری داده اند، البته اگر بدهند، چرا که آنان تاکنون چنین قول هایی زیاد داده اند، تکلیف با این گروه مشحص نیست مسئولیت پذیر و پاسخگو نیستند.
 

وی از نامه استاندار یزد به وزرای کشور، کار وامور اجتماعی و صنایع و معادن در خصوص حل مشکلات فولاد میبد خبرداد و گفت: استاندار یزد در این نامه وضعیت کارخانه را تشریح و درخواست کمک کرده اند که بنده پیگیر آن بودم و دستورات لازم را از وزرای صنایع ومعادن و کار و امور اجتماعی گرفته ام.
 

وی همچنین از جلسه سه ساعته با سازمان خصوصی سازی با موضوع فولادمیبد خبرداد و گفت: به شدت پیگیر موضوع کارخانه فولاد میبد هستیم که یا شرکت اقتصاد نوین به سرعت مشغول کار شده و حداقل بخش قابل توجهی از حقوق معوقه کارگران را پرداخت وکارخانه را دوباره راه اندازی کند و یا اینکه از این گروه خلع ید شده و به گروه دیگری واگذار کنند.
 

رجایی با بیان اینکه فولاد میبد مشکل جدی شهرستان است، ادامه داد: اکنون مشخصا سه درخواست خلع ید از گروه، قرار گرفتن در هیئت حمایت از صنایع و یا کارگروه حمایت از تولید وزارت صنایع را پیگیری می کنیم و برای نتیجه نهایی باید صبر کرد و منتظر آینده بود.
 

فرماندار میبد در پایان با اشاره به اینکه امیدواریم با دستور مساعد وزرای صنایع و معادن و کار و امور اجتماعی این مشکل برای همیشه حل شود، خاطرنشان کرد: این کارخانه از ابتدای شکل گیری تاکنون همیشه به نوعی با مشکلاتی روبه رو بوده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 36796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha