دانشگاه محورهای اقتصاد مقاومتی را تبیین کند

خبرگزاری شبستان: نماینده رشت در مجلس با بیان اینکه بسیاری از اقتصادهای دنیا اقتصاد مقاومتی است گفت: دانشگاههای ما باید نقشه راه را مشخص کنند و ماموریت هر دستگاه و سازمان را نیز در این زمینه تعیین کنند.

غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره مهمترین عوامل و موانع بر سر راه توافق اقتصاد مقاومتی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از جمله عوامل عدم شناخت است یعنی خیلی‌ها هنوز نفهمیده‌اند اقتصاد مقاومتی چیست یعنی علی رغم اینکه مقام معظم رهبری ورود پیدا کرد و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را تنظیم و ابلاغ کرد و ابعاد و زوایای ان را روشن کرد اما این مساله هنوز برای بسیاری روشن نیست و هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است.

 

وی اظهار کرد: خیلی‌ها هنوز نمی دانند این یک علم نو و تازه است گرچه ما معتقدیم علم قریبی نیست اما اعتقاد داریم خیلی از اقتصادهای پویای دنیا نوعی اقتصاد مقاومتی هستند.

 

جعفرزاده تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه در مقابل تکانه مقاوم باشیم و امکان دارد این تکانه تحریم و یا جنگ و یا حوادث غیرمترقبه باشد و اقتصادی که بتواند در مقابل این ضربات را تحمل کند اقتصاد مقاومی است.

 

وی تصریح کرد: اقتصاد ترد و شکننده باشد و ضربه به آن بخورد نمی‌تواند در مقابله این تکانه‌ها مقاوم باشد اما انهایی که انعطاف پذیر باشند جلوی ضربه را می گیرد و در مقابل ضربه نیز از خودش واکنش نشان می دهد.

 

نماینده رشت در خانه ملت گفت: انچه که در گام نخست برای اقتصادی مقاومتی لازم بود ورود دانشگاه به این مساله بود یعنی باید به صورت علمی اقتصاد مقاومتی را تبیین می کردند زیرا محور آن دانش بنیان است و باید دانشگاه به آن ورود پیدا می کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه دانشگاههای ما باید نقشه راه را می‌نوشتند و ارایه می‌دادند بیان کرد: یکی دیگر از اشکالات که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح است این است که نقشه راهش ته ندارد و دانشگاهیان ما باید این نقشه را ترسیم کنند و بگویند ما در چه وضعیتی هستیم و قرار است به چه نقطه‌ای برسیم و اگر به آن نقطه برسیم ماموریت هر دستگاه و هر سازمان چیست و چه موانع و مشکلاتی دراین مسیر وجود دارد.

 

وی ادامه داد: اگر مشکلات قانونی باشد که مجلس باید به آن ورود پیدا کند و آن را حل کند و اگر مشکل اجرایی است که باید ابزارهایی در اختیار آنها قرار گیرد و تسهیل‌سازی شود.

 

جعفرزاده تصریح کرد: ما در حال حاضر فقط حرف می زنیم و تبیین و توصیف و تشریح می کنیم که این تبیین و توصیف نیز تا حدی خوب است که جا بیفتد و پس از آن باید وارد مرحله اجرا شویم.

 

وی گفت: جهان سومی های در حال توسعه تا از موضوعی اطلاع پیدا نکنند آن را اجرایی نمی کنند که از نظر ما در حال حاضر مراحل اقنایی اقتصاد مقاومتی تمام شده است و ما باید وارد مراحل اجرایی و عملیاتی شویم و لازمه‌اش نیز این است که دانشگاه ورود پیدا کند و نقشه و فرایند را ترسیم کند و وظایف هر دستگاه را مشخص کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 368779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha