راه اندازی بانک تطبیق چهره در آینده ای نزدیک

خبرگزاری شبستان: فرمانده ناجا از راه‌اندازی سامانه تطبیق چهره با استفاده از اطلاعات ثبت‌احوال در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده ناجا امروز در همایش کاربردی مدیریت جرم بر سرقت گفت: امیدواریم این همایش گام مهمی درافزایش امنیت بیشتر مردم و کاهش یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آنها باشد.

 

وی اظهار کرد: گرچه ممکن است سرقت در برابر بسیاری از جرایم جنایی مانند قتل، آدم‌ربایی و تجاوز به عنف از نظر شدت و نوع تهدید رقم خفیف‌تری داشته است اما همین سرقت‌ها هم که اغلب رقم پایین‌تری دارند یک نوع آزار فکری و روانی برای مردم ایجاد می‌کنند مانند واردکنندگان و توزیع‌کنندگان مواد مخدر.

 

 سردار احمدی‌مقدم تصریح کرد: صرفا پلیس نباید به شدت جرم و ارزش مالی جرم عنایت داشته باشد بلکه باید توجه اصلی پلیس پاسخ به مطالبات مردم باشد.

 

فرمانده ناجا با اشاره به نظرسنجی صورت‌گرفته توسط پلیس در سال 92 گفت: در چند سال متوالی مواد مخدر به عنوان مهم‌ترین دغدغه مردم محسوب می‌شد که به علت نزولی‌شدن بحث شاخص‌های اقتصادی متاسفانه در چند سال اخیر شاهد افزایش سرقت در جامعه بودیم ولی اکنون مردم اولویت اول خود را جرایم خرد قرار داده‌اند.

 

سردار احمدی مقدم تصریح کرد:فشار بیگانگان و مشکلات مدیریتی باعث شد قیمت ارز افزایش یابد و از دو سال قبل تا کنون سرقت نیز سالانه 20 درصد رشد یابد.

 

سردار احمدی‌مقدم با بیان اینکه سال گذشته بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری شاهد یک آرامش در صحنه بین‌المللی و شرایط اقتصادی شدیم، افزود: این آرامش فضای کسب و کار را نیز بهبود بخشیده است.

فرمانده ناجا تصریح کرد: ما باید در علت‌های بسترساز و زمینه‌ساز جرم وارد شویم هرچند این اقدام  مانند شاخص‌های اقتصادی.
در حوزه اختیار ناجا نیست.

 

وی با بیان اینکه باید به دنبال کانون های جرم خیر برویم افزود: به عنوان مثال می بینیم که وقتی بیکاری در یک منطقه جغرافیایی 40 تا 50 درصد است مطمئناً این مکان تبدیل به منطقه جرم خیز می شود. این در حالی است که وقتی مال حرام خوری عادت و سرقت نیز به عنوان یک شغل مطرح شد می بینیم که فرد دیگر حاضر نیست برای 7 هزار تومان حقوق ماهیانه کار کند چرا که می گوید با یک ماه سرقت 70 میلیون تومان به جیب می زنم و چند وقتی را با آن پول سپری می کنم.

 

وی با بیان اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای در حال تغییر ذائقه جوانان ما هستند، گفت:باید اطلاعات به درستی تجزیه و آمایش شود و مراقب باشیم که بی توجهی به کانون ها و برخی مناطق جوانان را تبدیل به مجرم نکند. وقتی ماهواره برخی اتفاقات را تبلیغ می کند می بینیم که جوانان نیز می خواهند یک شبه پولدار شوند.

 

فرمانده ناجا تصریح کرد:اگر دستگاه های فرهنگی نتوانند مناعت، قناعت، فرهنگ کار و صرفه جویی را ترویج دهند دچار مشکل می شویم و گروهی لمپن که دنبال ثروت باد آورده و عیاشی هستند مشکل ایجاد می کنند.

وی ترویج امر به معروف و نهی از منکر، تعاون اجتماعی، اتحاد جهت حل مشکلات به صورت جمعی را از عوامل کاهش جرایم در جامعه برشمرد.

 

وی با بیان اینکه برخورد با سرقت اولویت اول ناجا در سال 93 است، افزود: اولویت تنها با تخصیص منابع مشخص می‌شود نه به تعیین اولویت، بنابراین منابع مادی و توجه به مدیریت یک حرکت عمومی است که باید در این راستا انجام شود.

 

وی با بیان اینکه مسئله سرقت یک مسئله فرابخشی در نیروی انتظامی است، اظهار کرد: پیشگیری‌ راهبردی آن در ناجا با معاونت اجتماعی ، در بخش انتظامی با پلیس پیشگیری و در بخش کشف با پلیس آگاهی است.

 

وی تصریح کرد: عدم هم‌پوشانی و هم‌افزایی با دستگاه‌های دیگر از جمله مشکلات مهم در نیروی انتظامی است مثلا برخورد دستگاه‌ قضایی در اسرع وقت با سارقان اثر پیشگیرانه‌ای در افزایش جرم در جامعه دارد.

 

وی از راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت در نیروی انتظامی خبر داد و افزود: خودم به عنوان فرمانده این قرارگاه و سردار رادان نیز به عنوان جانشین قرارگاه فعالیت می کنند این بدان معنا نیست که فقط پلیس آگاهی وظیفه برخورد با سرقت را دارد چرا که وظیفه این پلیس کشف جرم است. علاوه بر کشف جرم باید دستگاه قضا نیز برخورد قاطعی با مجرمان انجام دهد.

 

وی با بیان اینکه مردم تکالیف خود را در حفظ منازل‌شان از سرقت به خوبی انجام نمی‌دهند، افزود: همه از نیروی انتظامی مطالبه‌گرند اما ما مردم را درگیر این مسئله نکردیم و مردم نیز تکلیف خود را در قبال سارقان منازل خود نمی‌دانند.

 

وی با بیان اینکه سارقان عمدتا به دنبال وجوه نقد در منازل هستند، خاطرنشان کرد: آنها عموما به دنبال اموالی مانند ارز، طلا و پول که حجم زیادی ندارند، هستند؛ بنابراین مردم باید در حفظ اموال خود تکالیف خود را بهتر بدانند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه در زیرساخت ها مشکل داریم و صندوق امانات در کشور به اندازه کافی در مناطق مختلف و بانک ها برای این که مردم اجناس با ارزششان را در آن قرار دهند نداریم. در همین حال به مردم پیشنهاد می کنیم از نرده، دوربین و قفل های ایمن برای محافظت از خانه هایشان استفاده کنند. همچنین معاونت اجتماعی موظف است با ابزار اطلاع رسانی آموزش های لازم را به مردم ارایه کند.

 

وی با بیان اینکه ما فقط در تهران 15 مرکز نگهداری امانات داریم، افزود: این تعداد جوابگو نیستند، ما باید در هر محله‌ای مراکز نگهداری اموال داشته باشیم.

 

وی افزود: اصحاب رسانه و مطبوعات باید در آگاه‌سازی مردم جهت حفظ منازل‌شان از دست سارقان اطلاعِ‌رسانی کنند و همچنین نهادها، دستگا‌‌ه‌ها، باندها، موسسات و شرکت‌ها نیز حفظ اموال خود از دست سارقان را جزء وظایف اصلی خود بدانند.

 

وی با بیان اینکه اینکه اموال بانک ها مورد سرقت و اختلاس قرار می گیرد افزود: بانک ها، نهادها و موسسات مالی اختلاس ها را گزارش نمی کنند تا اعتبارشان زیر سوال نرود، خودشان می پوشانند و فکر می کنند اگر به آگاهی موضوع اختلاس را بگویند آبرویشان می رود نمی دانم چرا این افراد کوتاهی می کنند.

 

وی با تأکید بر بازدارندگی از تکرار جرم خاطرنشان کرد: این موضوع یکی از مهم‌ترین مسئله در نیروی انتظامی است؛ قوانین نقص هایی دارد ضمن این که پس از طی دوران محکومیت سیستم کنترل بر مجرم وجود ندارد. نیروی انتظامی اعلام آمادگی می کند که نظارت دایمی روی مجرمان سابقه دار داشته باشد و از تجهیزات نوین برای کنترل این افراد استفاده کند.
 

فرمانده ناجا اظهار کرد: از سوی دیگر باید آثار کیفری فرد محکوم مانع فعالیتش نشود. برخی اوقات می بینیم که این اقدام نتیجه معکوس دارد و ممکن است فرد دوباره دست به تکرار جرم بزند.

 

وی با اشاره به افزایش قدرت کشف در آگاهی افزود: تجهیزات و ابزارهای ما در کشف جرایم در پلیس آگاهی مدرن شده است به گونه‌ای که حتی در سطح منطقه جزء بدترین‌ها هستیم.

 

وی با بیان اینکه سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف در 10 سال گذشته کاهش داشته است، افزود: با وجود اینکه شرایط اقتصادی ما دارای نوسان بود ولی این جرایم کاهش داشته است.

 

وی افزود: دو سوم مسروقات توسط پلیس آگاهی کشف می‌شود ولی فقط یک‌سوم آن را به صاحبان خود برمی‌گردانیم به دلیل اینکه صاحبان آنها را نمی‌توانیم شناسایی کنیم، بنابراین این اموال تلف می‌شوند که باید ساماندهی شوند و به دست صاحبان آنها برگردانده شوند.باید کاری کنیم که با ساز و کاری مشخص بیمه خسارت اموال سرقتی را پرداخت کند.
 

 

وی بر ضرورت انجام تحقیقات و پژوهش در ناجا تاکید کرد و افزود: ما باید به امور فنی در بررسی پرونده‌ها توجه داشته باشیم، ما نمی‌توانیم از هر مسئول پرونده‌ای انتظار داشته باشیم کارشناس اجتماعی باشند. وقتی فرم‌های مشخصی به آنها بدهیم و جغرافیای جرم هر جرمی را مشخص کنیم این موضوع می‌تواند در سرعت کشف تاثیرگذار باشد.

 

وی  همچنین از تشکیل بانک جامع اطلاعاتی پلیس و قوه قضائیه خبر داد و افزود: سامانه تشخیص چهره نیز راه اندازی شده است و در مرحله تحقیقاتی است. پس از هماهنگی با سازمان ثبت احوال و انتقال داده ها به این سامانه می توانیم مجرمان را از طریق تصویر شناسایی کنیم. در 90 درصد پرونده ها چهره متهم شناسایی می شود و تنها در 10 درصد چهره مشخص نیست.

 

وی با بیان اینکه مستندسازی تجربیات و تجزیه تحلیل جرم مهم است، خاطرنشان کرد: بررسی هر یک از جرایم باید دارای یک کمیته علمی باشد تا مسایل مربوطه را بتوانند مورد بررسی قرار دهند.

 

وی افزود: بانک دی ان ای پلیس نیز کامل شده و بانک اثر انگشت نیز با وجود گلوگاه هایی مثل صدور گواهینامه و گذرنامه در حال تکمیل است. فکر می کنیم بانک تطبیق چهره از ابتدای برنامه ششم توسعه به صورت کامل راه اندازی شود.

 

وی با بیان اینکه وقوع سرقت در فروردین ماه یک درصد رشد نشان می دهد  خاطر نشان کرد: بعد از دهه فجر با انجام اقدامات ضربتی میزان وقوع سرقت اندکی افت کرد اما در فروردین ماه وقوع سرقت یک درصد رشد یافت و دو جرم عمده باعث شد در تمامی جرایم کاهش نداشته باشیم اما خوشبختانه در اردیبهشت ماه شاهد شتاب سیر نزولی وقوع سرقت هستیم.

 

پایان پیام/ 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فرمانده نیروی انتظامی افزود: بانک دی ان ای پلیس نیز کامل شده و بانک اثر انگشت نیز با وجود گلوگاه هایی مثل صدور گواهینامه و گذرنامه در حال تکمیل است. فکر می کنیم بانک تطبیق چهره از ابتدای برنامه ششم توسعه به صورت کامل راه اندازی شود.

وی با اعلام اینکه وقوع سرقت در فروردین ماه یک درصد رشد نشان می دهد گفت: بعد از دهه فجر با انجام اقدامات ضربتی میزان وقوع سرقت اندکی افت کرد اما در فروردین ماه وقوع سرقت یک درصد رشد یافت و دو جرم عمده باعث شد در تمامی جرایم کاهش نداشته باشیم اما خوشبختانه در اردیبهشت ماه شاهد شتاب سیر نزولی وقوع سرقت هستیم.

احمدی مقدم در پایان در جمع خبرنگاران در مورد تکلیف پلیس در طرح امنیت اخلاقی گفت: در بحث فساد و ناهنجاری اجتماعی شرح وظایف جدیدی نداریم و همانند قبل برخورد می کنیم ضمن این که با جلوه های فساد قطعاً برخورد می شود.
ارسال نظر
 

 

کد خبر 369213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha