884 پرونده طلاق در استان یزد منجر به سازش شده است

خبرگزاری شبستان: رییس کل دادگستری استان یزد گفت:884 پروند طلاق در سال گذشته در استان منجر به صلح و سازش شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، غلامحسین حیدری رییس کل دادگستری استان یزد ظهر امروز (31 اردیبهشت )در نشست هم اندیشی مسئولان عالی قضایی استان با اصحاب رسانه استان با اشاره به نقش ویژه رسانه ها در پیشگیری از جرائم گفت: یکی از مهم ترین وظایف دستگاه قضا پیشگیری از وقوع جرم در جامعه است.


وی رسیدگی به جرائم رخ داده را از وظایف فرعی دستگاه قضا دانست و افزود: از زمان ریاست آیت الله لاهیجانی بر دستگاه قضای کشور و تشکیل معاونت اجتماعی و پیشگیری در ادارات دادگستری استان ها به بحث پیشگیری از وقوع جرم توجه ویژه ای صورت گرفته است.


حیدری با اشاره به شناسایی پنج جرم مهم استان از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری اظهار داشت: جرائم سرقت، موادمخدر، تصادفات، اتباع بیگانه و آسیب اجتماعی طلاق از جرائم مهم استان در سال گذشته بوده اند.


وی اضافه کرد: در برخورد با چالش و ناهنجاری طلاق تصمیماتی اتخاذ و عملی شد و استان بهره خیلی خوبی در این زمینه برد و سایر استان‌ها هم از استان دارالعباده یزد برای این تصمیم تبعیت می‌کنند.
 

حیدری افزود: در این راستا و با همکاری سازمان بهزیستی استان کارگروهی متشکل از مشاور دینی، مذهبی و روحانی، مشاور اجتماعی، خانواده و مشاور روحی روانی تشکیل شد که بحمدالله نتایجی خوبی به دست آمده است.


وی اظهار داشت: باتشکیل این کارگروه کلیه پرونده های طلاق قبل از رسیدگی جهت صلح و سازش به این کارگروه ارسال می شود.


رییس کل دادگستری استان یزد با اشاره به فعالیت خوب این کارگروه در استان اظهار داشت: در حال حاضر آسیب اجتماعی طلاق از 10 آیتم برتر حقوقی دستگاه قضای استان رخت بر بسته است.


وی تعداد کل پرونده های طلاق استان در سال گذشته را سه هزار و 163 پرونده اعلا م کرد و افزود: تمامی این پرونده ها به کارگروه صلح و سازش ارسال شده است.


حیدری افزود: از این بین یک هزار و 26 پرونده مجر به طلاق و 884 پرونده به صلح و سازش ختم شد و مابقی پرونده ها در حال رسیدگی است.


وی خاطرنشان کرد: گاهی مواقع تصور می‌شود که این صلح پایدار نیست اما خوشبختانه با بررسی‌هایی که به عمل آمده، کمتر از یک درصد از پرونده‌های منجر به صلح و سازش به دستگاه قضا برگشته است.


حیدری با اشاره به مراقبت از صلح و سازش به وجود آمده در بین زوج ها تصریح کرد: برای پایدار ماندن این صلح و آشتی کارگروه مذکور هر چند وقت یک بار با سرکشی در این خانواده مسائل و مشکلات آنها را مورد بررسی قرار می دهد.


وی با اشاره به نقش رسانه ها در پیشگری از جرائم اظهار داشت: رسانه ها می توانند با تبلیغ،ترویج و فرهنگسازی مناسب نقش مهمی را در کاهش آسیب ها و ناهنجاری ها در جامعه ایفاء کنند.


رئیس کل دادگستری استان یزد برگزاری جلسات تخصصی را از دیگر فعالیت های دستگاه قضا استان در سال گذشته دانست و افزود: برگزاری جلسه با شهرداری، آموزش و پرورش، نشست شورای علمی پژوهشی، نشست تخصصی با معاونت فاوای شهرداری یزد درباره تهیه نقشه جرم خیزی استان، نشست‌های دانشگاهی در راستای جلوگیری از جرم، کلاس‌های آموزشی و پیشگیری در دادگستری از جمله این جلسات بوده است.


وی با بیان اینکه در مجموع در سال گذشته در 38 آیتم کار آموزشی صورت گرفته است گفت: امسال هم تصمیم داریم که به همین شکل گرمتر و پایدار‌تر عمل کنیم و تا نام دارالعباده به خوبی حفظ شود.


حیدری راه اندازی شبکه تخصصی قضا را از برنامه های دستگاه قضایی کشور دانست و گفت: در صورت تحقق این امر شبکه قضا در سیما به اجرای برنامه خواهد پرداخت.


وی گفت: کمترین چالش و کمترین تنش بین اصحاب رسانه و دادگستری کل کشور را می‌توان مربوط به استان یزد دانست.


رئیس کل دادگستری استان یزد از وقوع 6 فقره قتل عمد از ابتدای سال جاری تاکنون در استان خبر داد و گفت: از این بین 2 فقره قصاص و یک مورد عفوصورت گرفته است مابقی پرونده‌ها هم در حال پیگیری هستند.


وی راه اندازی کارگروه صلح و سازش در زمینه قصاص را از برنامه های دستگاه قضا استان دانست و افزود:این کارگروه در راستای کاهش میزان قصاص در استان تشکیل می شود.

 

حیدری با بیان اینکه حدود 70 تا 80 درصد پرونده‌های ارجاع شده به دستگاه قضا پرونده‌های حائز اهمیتی نیستند اظهار داشت: با فرهنگسازی از طریق صدا و سیما و ارجاع پرونده ها به مراکز حل اختلاف به دنبال کاهش پرونده های ورودی در استان هستیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 369694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha