به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، نخستین روز از سومین کنفرانس دو روزه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت امروز چهارشنبه 31 اردیبهشت ماه با حضور جمعی از اندیشمندان در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این کنفرانس علیرضا صدرا، دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با ارائه مقاله خود با عنوان "الگوی متعالی سیاست متعالی" گفت: در سیاست دو نگاه، دو نظریه و دو نظام و نیز دو الگوی رقیب در قبال هم، بلکه در مقابل هم و حتی در مقابله متقابل با هم جریان داشته و همواره صف آرایی می کنند؛ می توان این دو را دو گفتمان، یا دو رویکرد، دو رهیافت و دو راهبرد دانست. و همچنین دو مکتب، حتی دو مشی و بلکه دو مسلک یا دو سلوک تلقی کرده و تعبیر مرد؛ یکی«سیاست متعالی»است. یا «الگوی سیاست متعالی» که «الگوی متعالی سیاست» بوده و محسوب می شود و دیگری «سیاست نامتعالی» یا الگوی سیاست نامتعالی و سیاست متدانی یا حتی به تعبیری «الگوی سیاست متدانی»بوده و یا به اعتباری«الگوی متدانی سیاست»به شمار می آید.
وی ادامه داد: می شود اینها را به ترتیب «الگوی متعالی سیاست و سیاسی و مدنی» و متقابلا «الگوی نامتعالی یا متدانی سیاست و سیاسی و مدنی» نیز تعبیر کرد که مبین «سیاست الگوی توسعه متعالی جمهوری اسلامی ایران» و «سیاست در الگوی توسعه متعالی جمهوری اسلامی ایران» و حتی متضمن «الگوی سیاست در الگوی توسعه متعالی جمهوری اسلامی ایران» است.
صدرا بیان کرد: انقلاب بی بدیل اسلامی ایران با طرح شعائر شعور خیز شورانگیز حکمت آمیز و حرکت آفرین استقلال، آزادی و جایگزینی نظام سازی سیاسی بدیع جمهوری اسلامی در حقیقت حکمت را وارد حکومت کرده و حکومت را بر اساس حکمت پی ریزی کرد. آن هم استقلال نه تنها از سلطه و نفوذ و وابستگی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی استکبار خارجی اعم از نیروها و نهادها، نظامات و دولت ها و قدرت ها و به ویژه ابرقدرت های بلوک شرق و غرب، است. بلکه استقلال از نگاه، نظریه و مکتب مدرنیسم و در هر دو شاخه به ظاهر متعارض لیبرالیسم و سوسیالیسم آن است و حتی استقلال از الگوی سرمایه سالاری راست و نیز دولت سالاری چپ بوده و به شمار می آید.
وی عنوان کرد: آزادی از نگاه، نظریه و نظام شوم سلطنتی استبدادی خودکامه و وابسته و عقب ماندگی با نهاد سازی و نظام سازی تا مرز الگوسازی توسعه متعالی ایرانی اسلامی خاص خویش است. سیاست الگوی توسعه متعالی ایرانی اسلامی فراگیر و فراهم آمده کلان بخش های سه گانه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که می توان آن را الگوی توسعه اقتصادی، توأمان با تعادل سیاسی و در جهت تعالی فرهنگی؛ معنوی و اخلاقی تلقی کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سیاست در الگوی توسعه متعالی جمهوری اسلامی و الگوی سیاسی توسعه جمهوری اسلامی ایران یا الگوی تعادل سیاسی جمهوری اسلامی ایران، زیرساخت راهبردی(بنیادین، جامع، نظاممند و هدفمند) و راهبرد(طرح هادی و نقشه راه و راهنمای) زیرساختی توسعه متعالی و الگوی آن است. الگوی سیاسی جمهوری اسلامی ایران در چشم انداز توسعه متعالی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی؛ الگوی متعالی سیاست یا الگوی سیاست متعالی است.
وی بیان کرد: الگوی متعالی سیاست یا الگوی سیاست متعالی در گفتمان حکمت مدنی و سیاسی اسلامی، سیاست انسانی، اسلامی و فاضله است که می توان به همین سبب آن را الگوی انسانی سیاست، الگوی اسلامی سیاست و الگوی فاضله سیاست دانست؛ در تعبیر حضرت امام خمینی(ره)؛ همان «سیاست هدایت صراط مستقیم»در گفتمان قرآنی بوده و به شمار می آید. یعنی سیاست راهبری راهبردی متعادل و متعالی یا سیاست تعادل بخش و تعالی آفرین است که همان اسوه حسن«و لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه» در تعبیر رسای قرآنی است.
وی ابراز کرد: الگوی نامتعالی یا متدانی سیاست یا الگوی سیاست نا متعالی و متدانی در گفتمان حکمت مدنی و سیاسی اسلامی خود دو رهیافت متعارض دارد؛ یکی سیاست غیر انسانی و دیگری سیاست ضد انسانی. به تعبیری؛ یکی سیاست غیر اسلامی بوده و دیگری سیاست ضد اسلامی به شمار می آید. حتی به عبارتی یکی سیاست غیر فاضله بوده و دیگری سیاست ضد فاضله که می توان به همین سبب آن را الگوی غیر و ضد انسانی سیاست، به تعبیری الگوی غیر و ضد اسلامی سیاست و به عبارتی الگوی غیر و ضد فاضله سیاست دانست.
صدار یادآور شد: سیاست نامتعالی یا سیاست متدانی و الگوی آن اعم از؛ غیر و ضد تعادل و تعالی است و یا غیر و ضد متعادل بوده و همچنین و به همین سبب غیر و ضد متعالی است که در نتیجه نه تنها قادر به تعادل و در نتیجه تعالی نبوده و بلکه برعکس بوده و مانع و جه بسا مخل آن نیز است. بدان سبب و به همان نسبت که تعالی نگری و تعالی گرایی نبوده و تعالی گذاری و تعالی پذیری نیست و عبارت از سیاست تک ساحتی و سیاست تنازعی است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: انقلاب بیبدیل اسلامی ایران با طرح شعائر شورانگیز، حکمت آمیز و حرکت آفرین استقلال، آزادی و جایگزینی نظام سازی سیاسی بدیع جمهوری اسلامی در حقیقت حکمت را وارد حکومت کرده است.
کد خبر 369760
نظر شما