تشکیل اتاق فکر برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان از سوی دشمنان

خبرگزاری شبستان: رحیم پور ازغدی گفت: دشمنان اتاق های فکری برای تک تک شهرها، محله ها و مساجد ایران، افغانستان، پاکستان، مصر، سوریه و سایر کشورهای اسلامی طراحی کرده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظهر امروز(1 خرداد) در دومین پیش همایش نشست هفدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با عنوان رسالت عالمان دین و نخبگان در مواجهه با پدیده تکفیر، با اشاره به اینکه اختلافات کلامی، اعتقادی و سیاسی بین شیعه و سنی از دوران اهل بیت (ع) تاکنون وجود داشته است، اظهار کرد: ما با ادبیات و غلو، چه غلو شیعی و چه غلو سنی مخالفیم.


وی بیان کرد: مسایل اختلافی بین علمای شیعه و سنی باید در جلسات علمی با منطق و سند و با زبان علمی و دوستانه بحث شود و در صورتی که هر دو طرف نتوانستند طرف مقابل خود را قانع کنند نباید یکدیگر را تفکیری و محکوم به مجازات مرگ کنند.


رحیم پورازغدی مشترکات مذاهب اسلامی را بسیار بیشتر از اختلافات آنها دانست و تصریح کرد: در جلسات مباحثه بین مذاهب اسلامی باید از مشترکات شروع کرد نه اختلافات؛ و از بیان بحث های تخصصی در میان عوام پرهیز کرد.


وی با بیان اینکه مسلمانان در صورت اتحاد از دشمنان مشترک ضربه نمی بینند بلکه بزرگ کردن اختلافات بین آنهاست که باعث بروز مشکلات از جمله مسلط شدن دشمنان نسبت به آنها می شود، گفت: امام راحل به لحاظ اجتماعی، سیاسی و مسایل امت صحبت از وحدت می کردند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: به همان دلایلی که امام علی(ع) صاحب مذهب تشیع بعد از رحلت پیامبر(ص) بر سر مسئله حکومت وارد جنگ و درگیری با مخالفانش نشد امروز هم باید با مدارا و سعه صدر مسایل و حقیقت شیعه را به اثبات رساند نه اینکه طرف مقابل را نجس و کافر معرفی کنیم.


وی با اشاره به اینکه جریان بیداری اسلامی که با شعار وحدت اسلامی، رهایی قدس و غیره شکل گرفت کم کم تبدیل به جنگ های داخلی، علوی و سلفی شد و این در حقیقت پاتک و ضد حمله دشمنان بود، گفت: دشمنان وقتی دیدند که به هیچ طریقی نمی توانند جلوی مسلمانان را بگیرند از ادبیات تکفیری برای تخلیه نیروی انقلابی مسلمانان استفاده کردند.


رحیم پور ازغدی ادامه داد: دشمنان به اهل سنت که جمعیت بیشتری از مسلمانان را شامل می شود اینگونه القا می کنند که شیعیان با اصل اهل سنت مشکل دارند و شیعیان موحد و مسلمان نیستند.


وی با بیان این مطلب که طبق فرموده ائمه اطهار(ع) برای جلوگیری از تفرقه شیعیان باید در مراسم های اهل سنت از قبیل تشییع جنازه، نماز جماعت آنها شرکت کنند، تصریح کرد: ریشه بسیاری از اختلافات بین شیعه و سنی در بحث احادیث است و نمی توان به اهل سنت گفت که شما باید احادیث خود را کنار بگذارید و پیرو احادیث ما باشید.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بخشی از اختلافات بین مذاهب اسلامی را ناشی از توطئه دشمنان دانست و اذعان کرد: دشمنان اتاق های فکری برای تک تک شهرها، محله ها و مساجد ایران، افغانستان، پاکستان، مصر، سوریه و سایر کشورهای اسلامی طراحی کرده اند و هر گروه از مسلمانان را نیز به شیوه ای خاص به جان هم می اندازند.


وی بیان کرد: رژیم فاسد عربستان زمانی که از ناحیه انقلاب های کشورهای اسلامی احساس خطر کرد که اگر جلوی این انقلاب ها را نگیرد نوبت به خود او هم خواهد رسید، تنها با تغییر مسیر انقلاب ها و به راه انداختن جریان تکفیری ها انقلاب های کشورهای اسلامی را علیه مردم مسلمان پیش برد.


رحیم پورازغدی با تاکید بر ریشه های فرهنگی، خطاب به طلاب حاضر در جلسه گفت: سنت پیامبر(ص) مبنای زندگی مسلمانان و تمدن اسلامی است و سنت پیامبر(ص) نیز از طریق احادیث به نسل های آینده رسیده است و تاکیدی که پیامبر(ص) در این زمینه داشته اند اینست که برای توجه به صحت احادیث باید بر مبنای عقل، آیات قرآن و اهل بیت(ع) پیش رفت.


وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه افرادی که عامدانه و به دروغ از من حدیثی را نقل کنند جایگاه خود را در آتش و جهنم آماده ببینند و هر وقت عبارتی از من شنیدید ببینید که با قرآن و روایات اهل بیتم در تضاد هست یا نه، افزود: در زمان بنی امیه و بنی عباس راویانی بودند که برای دفاع از اهل بیت(ع) حدیث جعل می کردند که مورد سرزنش اهل بیت(ع) نیز قرار می گرفتند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) مبنی بر اینکه چهار دسته حدیث داریم، گفت: دسته اول احادیثی است که توسط عده ای خائن و منافق به دروغ به اهل بیت و پیامبر نسبت می دهند، دسته دوم افرادی هستند که سوء نیت ندارند و دروغگو نیستند اما حدیث را کامل و دقیق حفظ نکرده اند، دسته سوم افرادی اند که فقط یک گروه از احادیث ناسخ و منسوخ را شنیده اند و دسته چهارم افرادی اند که به خدا و رسولش دروغ نبسته اند، حدیث را فراموش نکرده اند، ناسخ و منسوخ را درست منتقل کرده اند و باید به احادیث روایت شده از این افراد اعتماد کرد.


مقابله با جریان های تکفیری با رویکرد فرهنگی محقق می شود
در ادامه حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری، معاون پژوهشی جامعه المصطفی مشهد و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد، با اشاره به اینکه جریان تکفیری در طول اسلام وجود داشته است، تصریح کرد: جریان های تکفیری سیاستی است که سال ها در انگلستان رقم می خورده و اکنون نیز آمریکا این سیاست را دنبال می کند.


وی بیان کرد: پس از آنکه آمریکا جریان خاورمیانه بزرگ را مطرح می کند و در واقع می خواهد که کشورهای تاثیرگذار شیعه و سنی را به کشورها کوچک تقسیم کند به گونه ای که صهیونیست در خاورمیانه حرف اول را بزند، اما کشورهای منطقه که در مقابل این طرح ایستادگی می کنند، آمریکا نیز برای بازبینی این طرح از جریان اختلاف افکنی های بین مذاهب اسلامی استفاده می کند.


حجت الاسلام اخلاقی امیری با بیان اینکه اختلافات بین شیعه و سنی اختلافات عمیق و عقیدتی نیست، گفت: اختلافات بین این دو مذهب به قدری نیست که شکافی عمیق بین آنها ایجاد شود و از این شکاف این دو گروه بزرگ اسلامی را به جان هم انداخت.


وی نیاز دنیای کنونی را برخورد با جریان های تکفیری دانست و ابراز کرد: دشمنان هزینه های هنگفتی برای پشتیبانی از جریان های تکفیری می پردازند و در شبکه های ماهواره ای به صورت گسترده به اختلافات دامن می زنند.


عضو شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه موضوع اتاق های جنگ کشورهای غربی اینست که تا جایی که می توانند کشورهای اسلامی را به جان هم بیندازند، تاکید کرد: حوزه مقابله با تکفیر حوزه نظامی، اقتصادی و سیاسی نیست بلکه باید با رویکرد فرهنگی برای مقابله با تکفیری ها اقدام کرد.


وی با بیان این مطلب که همه اقشار جامعه از جمله سیاستمداران، اقتصاددانان و سایر گروه های جامعه باید برای مقابله با جریان های تکفیری قیام کنند، تصریح کرد: در خط مقدم این مقابله طلاب جامعه و به خصوص طلاب جامعه المصطفی قرار دارند چرا که در فضای دشمنی گری های تکفیری ها زندگی کرده اند و با تمام وجود درک کرده اند.


حجت الاسلام اخلاقی امیری با اشاره به اینکه امروز امکانات انتقال اطلاعات به قدری پیشرفت کرده است که می توان از این امر بهترین استفاده را داشت، تاکید کرد: سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر به برخی از مقالات همایش بین المللی شیخ طوسی در سایت اینترنتی همایش مراجعه کرده اند و این فرصت، فرصت بزرگی است.


وی خطاب به طلاب جامعه المصطفی که عازم تبلیغ به کشورهای خود هستند، گفت: شبهاتی که در کشورهای شما وجود دارد مشابه شبهات موجود در ایران نیست و ما می خواهیم که شما با حضور در میان جوانان و افراد کشور خود شبهاتی که در کف خیابان ها و در بین جوانان و مردم وجود دارد را جمع آوری کرده و برای پاسخ دادن به آنها به اتاق ها و انجمن های فکری ما بیاورید.


پایان پیام/

 

کد خبر 369874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha