مساجد جهان اسلام کانون آگاهی بخشی و مقابله با تفرقه‌انگیزی باشند

خبرگزاری شبستان: مساجدجهان اسلام باید کانون آگاهی و مقابله باتفرقه‌انگیزی باشند و فرقی ندارد آن تفرقه انگیزان، سلفی وهابی باشند یا جریان‌های لندن‌نشینی که به نام شیعه بر طبل تفرقه و نفاق در جهان اسلام می‌کوبند.

دکتر کامیار صداقت ثمر حسینی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش مساجد در تقریب مذاهب اسلامی و افزایش کاربری مساجد در این راستا اظهار کرد: همچنان که مساجد باید از بنا آباد باشند، باید در هدایت بخشی و آگاهی بخشی به مسلمانان هم آباد و سازنده باشد.

 

وی ادامه داد: پاره‌ای از روایات که در باب دگرگونی احوال در آخرالزمان وارد شده است اشاره به روزگاری دارد که در آن مساجد از حیث ساختمان آبادند ولی از حیث هدایت خراب و ویران. در حقیقت مساجد باید کانون رشد فرهنگ و اندیشه اسلامی باشند، البته در اینجا خوب است اشاره‌ای کوتاه به یکی از پیشنهادهای آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی حفظه الله تعالی شود که آن را در کتاب «سفرنامه حج» مرقوم فرموده‌اند و می‌تواند مبنایی برای رسالت مساجد از حیث تقریب مذاهب اسلامی باشد.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: آیت الله گلپایگانی در این کتاب می نویسد: باید «مسلمانان از بینش سیاسى کافى برخوردار باشند که بتوانند جریان‏های مختلف و پیامدهای آن‌ها را تحلیل و بررسى کنند و بفهمند که در مسائل مختلف و در شرایط مختلف، موضع‏گیرى‏هاى آن‌ها چه آثار مثبت و منفى دارد و طرح مسئله براى چه مقصدى و از جانب چه کسى است؟» برای مثال مسلمانان باید بدانند چرا امثال محب‌الدین خطیب در آثاری همچون «الخطوط العریضة» با طرح اتهاماتی واهی، تقریب و وحدت اسلامی میان شیعه و سنی را محال دانسته‌اند و چرا حکومت‌های سعودی و قطر همه‌ساله چنان کتاب‌هایی را به‌صورت انبوه منتشر و به‌رایگان میان حجاج توزیع می‌کنند؟ و آنان چرا می‌کوشند تا سخن شیعیان به دست مسلمانان نرسد؟ و این را اضافه کنم که غالب فتاوی هیئت کبار علمای سعودی، کتاب محب الدین خطیب را به‌عنوان مرجعی برای شناخت شیعیان به اهل سنت معرفی می‌کنند.


صداقت ثمر حسینی ادامه داد: با این وصف آیت‌الله صافی می‌خواهد تا مسلمانان این‌گونه جریان‏ها را که سیاست محض و تعصب خالص است از جریان‏هاى بحث و بررسى اهل مذاهب جدا کنند، ضمن آنکه بسیار فرق است میان کسی که در پی سوءاستفاده از موارد مورد اختلاف مسلمانان است با کسی که می‌کوشد با بررسی اختلافات حق را بیابد و با برخورد صحیح و روحیه تفاهم و حسن ظن، دیگران را نیز در کشف حقیقت یارى کند.

 

وی با بیان اینکه مساجد جهان اسلام باید کانون آگاهی بخشی برای مقابله با تفرقه‌انگیزی باشند و فرقی ندارد که آن تفرقه انگیزان، سلفی وهابی باشند یا جریان‌های لندن‌نشینی که به نام شیعه بر طبل تفرقه و نفاق در جهان اسلام می‌کوبند، تصریح کرد: مسجد در معنای حقیقی‌‌اش، مکانی برای عبادت همه مسلمانان است و هر مسلمانی از مذاهب شناخته‌شده اهل سنت و شیعه باید بتواند در آن‌ آزادانه تردد کند و عبادت خدای متعال را به جای آورد.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: البته طبیعی است در مناطقی که اکثریت با پیروان یک مذهب است، مساجد عموماً سیاق آن مذهب را به خود گیرند که در اینجا نیز جلوه‌های زیبایی از وحدت اسلامی در اقتدای مسلمانان به جماعت برادران مسلمان خود با مذاهب مختلف دیده می‌شود، بنابراین گمان می‌کنم موضوع اصلی باید رشد اخلاق و اخوت اسلامی میان مسلمانان و حاکم شدن آن در فضای مساجد اسلامی باشد تا مبادا فردی در جهان اسلام به دلیل مذهبش، شیعه باشد یا سنی، مورد اهانت قرار گیرد و مساجد جهان اسلام رنگ و بوی فرقه‌ای به خود گیرد که با روح تعالیم اسلامی و معنای حقیقی نماز و بندگی خدا مغایرت دارد.

 پایان پیام/

کد خبر 370067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha