به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر محمد مهدی علی قلی، استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته قرآنی در این جلسه به بیان خطبه 88 نهج البلاغه پرداخت و گفت: در این خطبه مولای متقیانف حضرت علی (ع) به بیان سخنانی در رابطه با افراد جاهل و نادان پرداخته که امام عصر خود را نشناخته و فرد دیگری را اطاعت می کنند.
وی با اشاره به اینکه نام این خطبه هلاکت است، افزود: محل صدور خطبه مدینه و در سال 36 هجری است که این خطبه مبارکت خطاب به عموم مردم بیان شده است.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته قرآنی با بیان اینکه این خطبه از دو بخش تشکیل شده است، بیان کرد: در بخش اول حضرت علی (ع) می فرماید؛ عذاب های الهی ناگهانی نیستند بلکه خداوند به جباران و ستمگران فرصت جبران می دهد و در مجازات آنها عجله نمی کند تا شاید آنان به سوی خدا بازگشته و توبه کنند.
استاد علی قلی ادامه داد: در بخش دوم این خطبه اشاره به اقوام و طوایف منحرف دارد که برای حل اختلافات دینی خود به جای اینکه به منبع وحی و کتاب آسمانی مراجعه و از این کلام نورانی درس بگیرند به افراد ستمگر و جاهل پناه می بردند.
وی ادامه داد: حضرت علی (ع) در این خطبه به سرنوشت جباران و ستمگران اشاره می کند و می فرماید کسانی که به ذات خداوند ایمان و اعتقاد ندارند و عدل الهی را درست نمی دانند به سرنوشت بدی گرفتار خواهند شد.
این استاد دانشگاه توسل به قرآن و اهل بیت را راه نجات و سعادت بشر دانست و بیان کرد: توجه به آیات نورانی قرآن کریم و کلام و احادیث پیامبران و بزرگان سبب سعادت انسان در دنیا و آخرت می شود.
گفتنی است در این مراسم با حضور 80 نفر از خواهران و برادران راه یافته به ترم چهارم دوره آموزشی نردبان آسمان که شامل معلمان، مربیان قرآنی، معلمان آموزش و پرورش، دانشجویان، و عموم مردم بود برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما