ایجاد حس مسوولیت و تقویت روحیه دینی راه پیشگیری تخلفات اداری است

خبرگزاری شبستان: جنتی معتقد است، ایجاد حس مسوولیت و تقویت روحیه دینی و مذهبی افراد و کارکنان می تواند یکی از راه های پیشگیری از وقوع هر گونه تخلف اداری باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در جلسه "هم اندیشی اعضای هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" ضمن بیان این مطلب گفت:حفاظت و مراقبت از اسناد و مدارک محرمانه نظام جمهوری اسلامی ایران و تمامی مکاتبات انجام شده با مراکز و سازمان های مختلف، از سوی کارکنان و کارشناسان ادارات ضرورت دارد و افرادی که به این اسناد دسترسی دارند باید در این زمینه بکوشند.

 

وی افزود: هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه حفظ سلامت اداری و مقابله با تخلفات در حوزه اداری را بر عهده دارند که لازم است در ابتدا برای پیشگیری از هر گونه تخلف، کارکنان و افراد را با قوانین و مقررات آشنا کنند.


جنتی ضمن تاکید بر رشد فضایل اخلاقی در کارکنان گفت: کسانی که هدایت جامعه را بر عهده دارند به خصوص کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بیشتر از دیگران فضایل معنوی شان تقویت شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در سیستم های اداری باید شفاف سازی صورت گیرد و از اقدامات غیر قانونی و خلاف مقرارات اداری جلوگیری شود.


وی ادامه داد: یکی از نمونه های شفاف سازی امور که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است و بر اساس آن باید پیش رفت؛ تخصیص یارانه ها به مطبوعات و رسانه ها است که بر روی سایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی قرار گرفته و قابل دسترسی برای همگان است.


جنتی با اشاره به برخی اختلاس های صورت گرفته اظهار کرد: اگر در سیستم اداری مراقب برخی تخلفات بودیم هیچ وقت افراد نمی توانستند وارد سیستم های اداری شوند و اقدام به اینگونه تخلفات مالی کنند.


وی گفت: زمانی که مدارک و اسناد رسمی یک کشور مورد خدشه واقع می شود در نتیجه فساد اداری آن کشور است و عموم دستگاه های اداری که با مردم و ارباب رجوع سر و کار دارند در معرض این گونه فساد های اداری هستند، که کارکنان این گونه نهاد ها و دستگاه های اداری باید مراقب این تهدید جدی باشند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بی تردید منابع زیادی در دستگاه های اداری وجود دارد که می تواند منبع خبری بسیاری از سفارتخانه های کشورهای بیگانه و افراد معاند نظام برای سوء استفاده باشد؛ که کارکنان ادارات لازم است مراقب افشای اسناد و مکاتبات محرمانه نظام در حوزه های مختلف باشند.


وی با تاکید بر اینکه پایگاه دولت در میان مردم است؛ گفت: نوع برخورد با ارباب رجوع و تکریم آنها یکی از وظایف پر اهمیت از سوی کارکنان سازمان ها و وزارتخانه هاست؛ و باید در جهت گره گشایی و کارگشایی مشکلات ارباب رجوع همت گمارد.
 

جنتی با اشاره به برخی تخلفات اداری ادامه داد: برای تفهیم اتهام به متخلف اداری باید ابتدا آن خلاف را با داشتن اسناد کافی ثابت کرد زیرا با شک و تردید و شائبه و بدون داشتن سند کافی نمی توان فردی را متهم به انجام کاری خلاف قانون اداری کرد.


وی گفت: در انتخاب اعضای هیات های رسیدگی به تخلفات اداری باید از افرادی استفاده شود که بدون هیچ گونه غرض ورزی و بغض به مشکلات اداری رسیدگی کنند و لازم است این افراد داری ویژگی هایی از جمله اعتدال، اعتقاد و صداقت باشند.
جنتی افزود: کار رسیدگی به تخلفات اداری یکی از مهمترین و حساس ترین کارها و وظایف اداری است و به افراد متهم به تخلف اداری فرصت کافی برای دفاع از خود را داد.


در بخشی از این جلسه "علی اصغر کاراندیش مروستی" معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای 8 هیات رسیدگی به تخلفات اداری است که 6 هیات آن به صورت بدوی عمل می کنند و 2 هیات آن وظیفه تجدید نظر را به عهده دارند.


وی افزود: اطلاع رسانی درباره قوانین و مقررات مربوط به تخلفات اداری به صورت شفاف به کارکنان می تواند در جلوگیری از وقوع این گونه تخلفات موثر باشد.
 

کاراندیش گفت: اصلاح برخی آیین نامه های تخلفات اداری یکی از ضروریات است و باید بر اساس قانون خدمات مدیریت کشوری که خود نیز در حال اصلاح در برخی موارد است؛ پیش برویم.


در این جلسه "برزین ضرغامی" مدیر کل ارشاد استان تهران، "قاسم خسروی" مدیر کل امور اداری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، برخی مدیران و کارشناسان امور اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای هیات رسیدگی به تخلفان اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 370455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha