به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از بندر انزلی، یحیی سخنگویی، معاون توانبخشی بهزیستی کشور امروز(4 خرداد) در نشست خبری همایش کشوری طرح پایش مراکز روزانه توانبخشی که در دهکده ساحلی بندر انزلی درحال برگزاری است، اظهارکرد: رویکرد ما از ابتدای فعالیت در سازمان بهزیستی این بوده که خدمات توانبخشی غیر فعال(که قطعاً راه به جایی نمیبرد) به خدمات فعال، هدفمند و سازمان یافته تبدیل شود.
وی جلوگیری از رشد بیرویه مراکز روزانه توانبخشی را از فعالیتهای بهزیستی عنوان کرد و افزود: این محدودیتها باعث شد تا فرصت کافی برای خدمات توانبخشی که مدنظر بود، ایجاد شود.
سخنگویی توانمندسازی معلولان را مهمترین امر توانبخشی اعلام کرد و گفت: باید امکانات لازم برای معلولان در جهت توانمندسازی آنها فراهم شود.
وی با اشاره به معلولان ضایعه نخاعی تصریح کرد: این نوع معلولیت هزینه زیادی را برای سازمان ایجاد میکند و اگر امکانات مناسب در اختیار این افراد قرار گیرد این افراد توانمند شده و میتوانند در اجتماع حضور یابند.
این استاد دانشگاه خواستار آگاه سازی جامعه با استفاده از ظرفیت رسانهها جهت کاهش این نوع معلولیت شدو اضافه کرد: سازمان بهزیستی در سال جاری حق پرستاری به همه معلولان دارای ضایعه نخاعی تحت پوشش این سازمان پرداخت میکند.
عدم اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در 25 درصد روستاهای کشور
وی در ادامه به طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه و آغاز این طرح از سال 73 اشاره کرد و یادآور شد: با گذشت 20 سال از آغاز طرح هنوز 25 درصد روستاها تحت پوشش قرار نگرفتهاند.
سخنگویی ادامه داد: با تدابیر اندیشیده شده و اختصاص اعتبارات امسال شاهد پوشش صددرصدی روستاها با خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه خواهیم بودزیرا اجرای دقیق این طرح موجب تسهیل ارائه خدمات در شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت میشود.
هیچ ناشنوایی در نوبت کاشت حلزون نیست
وی با اشاره به معلولیت شنوایی اذعان کرد: حدود سه سال است که دیگر هیچ ناشنوایی در نوبت کاشت حلزون قرار نمیگیرد و این طرح برای همه نیازمندان آن اجرا شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور افزود: طی سال گذشته برای کاشت حلزون 5/3 میلیارد تومان هزینه شد که امسال برای اجرای طرح پنج میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
7 هزار معلول تحت پوشش طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده قرار میگیرند
وی به طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح از سه سال گذشته در کشور پیگیری شد که اجرای آن موجب کاهش هزینه و وقت خانوادهها گردید.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور اضافه کرد: در این طرح کارشناسان بهزیستی با مراجعه به منازل به ارائه خدمات توانبخشی میپردازند.
وی ابراز کرد: در سال 92، چهار هزار و 500 معلول تحت پوشش طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده بودند که در سال جاری این تعداد به هفت هزار نفر افزایش مییابد.
33 هزار معلول در روستاهای کشور شناسایی شده است
سخنگویی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از معلولیتها نیز ژنتیکی است، افزود: طبق آمار جهانی 15 درصد جمعیت کشورها معلول هستند که بر این اساس 12 میلیون معلول باید در کشور ما وجود داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و از خدمات مختلف آن بهره میگیرند.
معاون توانبخشی بهزیستی کشور با بیان اینکه هم اکنون 33 هزار معلول در روستاهای سراسر کشور شناسایی شده است، اذعان کرد: از این تعداد 220 هزار نفر از بهزیستی کشور خدمات دریافت میکنند.
گفتنی است، نخستین دوره پایش مراکز روزانه توانبخشی، حرفهآموزی و کارگاههای حمایتی تولیدی سراسر کشور با شرکت150 نفر از کارشناسان پایشگر منتخب از سراسر کشور در شهرستان انزلی به مدت دو روز در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما