پرداخت زکات، تیشه به ریشه فقر است

خبرگزاری شبستان: یکی از مهمترین ارکان دین اسلام، که مهمترین ابزار تعدیل اقتصادی و توزیع ثروت محسوب می شود، زکات است و پرداخت آن تیشه به ریشه فقر در جامعه اسلامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز، یافتن محورهایی که جامعه اسلامی را به سمت تعالی و تکامل پیش ببرد، با تاملی بر احادیث، روایات و احکام دین کار سختی بشمار نمی آید.

 

سال جاری با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی، مقدمه ای غنی برای رسیدن به یک جامعه اسلامی است.

 

بدین منظور این خبرگزاری در استان البرز، سرفصلی را با نام فرصت تامل بر شعار سال جاری گشوده است، که فصل زکات نخستین منزل آن است.

 

زکات مال که یکی از واجبات دین اسلام و ارکان مهم آن است ،یکی از مهم ترین ابزارهای تعدیل اقتصادی و توزیع ثروت براساس اصول عدالت محسوب می شود.

 

حجت الاسلام سید اکبر موسوی، مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری در خصوص زکات گفت: پرداخت به موقع زکات اگر در جامعه ای پایدار باشد، از هر لحاظ در امنیت و آسایش قرار می گیرد و شکوفایی و پیشرفت را شاهد خواهد بود.

 

مدیر ستاد اقامه نماز با تاکید به اهمیت و واجب بودن نماز، این واجب الهی را در کنار اهمیت پرداخت زکات دانست و توضیح داد: در حدیثی از رسول خدا (ع) آمده است: ای مردم! زکات اموال خود را بپردازید که هر کس زکات نپردازد، برای او نه نمازی است و نه حجتی و نه جهادی. مستدرک، ج 1، ص 507.

 

این مسئول با بیان این مهم که در خصوص زکات فرهنگ سازی باید صورت پذیرد، اظهار کرد: مبنای نگاه دین اسلام بر اساس یادآوری است، از این روی جامعه اسلامی می تواند، با فرهنگ سازی گامی در مسیر تحقق پرداخت به موقع زکات بردارد.

 

به گفته موسوی، آگاهی به باورهای فردی هر انسانی در زمینه های مختلف یاری می رساند، آگاهی از ضوابط یک موضوع و بایدها و نبایدهای آن در پذیرش عقلانی انسان موثر است، این آگاهی به اهمیت زکات نیازمند فرهنگ سازی است.

 

مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز در پایان حدیث دیگری از حضرت موسی (ع) نقل کرد که نیز خطاب به بنی اسرائیل می فرماید: «أَقِیمُوا الصَّلاهَ وَ آتُوا الزَّکاهَ» سوره بقره، آیه 43. نماز را به پا داشته و زکات بپردازید.

 

 

حجت الاسلام صفرعلی عباسی، مسئول زکات شهرستان ساوجبلاغ در گفتگو با خبرنگار شبستان در البرز در خصوص اهمیت پرداخت زکات گفت: زکات در سایه گذشت همراه با درک بخشی از مال معنا و مفهوم پیدا می کند.

 

مسئول زکات شهرستان ساوجبلاغ گفت: انسانها به یکدیگر وابسته هستند، آنان با محوریت محبت و همدلی جامعه ای پویا را ایجاد می کنند، یکی از محورهای همدلی و درک متقابل انسانی محور زکات و پرداخت آن است.

 

به گفته این مسئول، فقر عامل و بنای بسیاری از تباهی ها و رنج های اخلاقی است، فقیر در سایه محبت و لطف کسانی که بضاعت مالی دارند، از جامعه اسلامی رخت می بندد.

 

عباسی با تامل بر این مهم که رابطه مستقیم و معنا داری میان پرداخت زکات و توزیع ثروت در جامعه است، توضیح داد: تأمین زندگی محرومین از طریق زکات جامعه بخشی از مفاسد پاک می کند و جامعه را از آلودگی های ناشی از فقر و محرومیت و فاصله طبقاتی دور می سازد.

 

مسئول زکات شهرستان ساوجبلاغ در پایان خاطرنشان کرد: آخرین مورد زکات در شهرستان ساوجبلاغ اهداء زمینی به مساحت هزار و 800 متر بود که از طرف سرهنگ محمد دهقان، به شورا و دهیاری روستای عباس آباد کوچک اعطاء شده بود، که اعضای شورا و دهیاری آن را به بحث زکات آوردند، ارزش این زمین 500 میلیون تومان است.

 

سید ربابه حسینی، رئیس شورا روستای عباس آباد کوچک نیز در همین رابطه از برگزاری همایش بزرگ زکات با حضور اعضای چهار روستای مجاور در این روستا در آینده نزدیک خبر داد.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت ابوالفضل روستای عباس آباد در ساوجبلاغ توضیح داد: زکات تیشه به ریشه فقر اجتماع است، حوزه زکات در مصارف مختلف اجتماعی پاسخگوی نیاز مردم است.
 

برپایه این گزارش، یکی از مصارف زکات در حوزه مباحث فرهنگی و ورزشی است، مردم روستای عباس آباد در ساوجبلاغ امروز در حسینیه مسجد حضرت ابوالفضل(ع) از تشک کشتی با ارزش 60 میلیون تومان بهره مند هستند که یکی از نمونه های مصرف زکات است.

 

سال اقتصاد و فرهنگ، نام و محتوایی چارچوبی از اصول اولیه دین مبین اسلام است، که با تبیین محورهای این چارچوب دستاوردهای کلانی را شاهد خواهیم بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 370906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha