خبرگزاری شبستان: فعالیتهای پژوهشی ستاد عالی یکی از محورهایی است که هرساله با هدف شناسایی، تربیت و حمایت از جوانان و نوجوانان دارای استعداد برتر، برگزاری میزگردهای تخصصی با رویکرد استفاده از تجربیات و نظرات کارشناسان و متخصصان، انتشار کتاب هایی با موضوع مسجد، حمایت از فعالیت های مسجدی و تشکیل هسته های پژوهشی انجام می شود.
در این راستا معاونت پژوهشی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در سال 89 برنامههای مختلف پژوهشی را برنامهریزی و اجرا کرده است که از جمله آن میتوان به محورهای اجرایی دفتر پژوهش که شامل چهارمین فراخوان پژوهش، دومین کارگاه روش تحقیق، اولین فراخوان طرح پژوهشی، پذیرش و نشر کتاب، راهاندازی و ساماندهی هستههای پژوهش، نظارت و ارزیابی کانونهای فرهنگی و هنری و چهارمین فراخوان بروشور (شهدا) اشاره کرد.
محمدرضا جعفری که معاونت آموزش پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور را بر عهده دارد در معرفی جزییتر طرحهای پژوهشی این ستاد به خبرنگار شبستان گفت: اداره کل پژوهش پس از گذشت پنج سال از شروع رویکرد جدید خود در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و با انتشار بیش از 30 عنوان کتاب در حوزههای مختلف مورد نیاز، کانونهای فرهنگی هنری مساجد بر آنند که با اعلام محورها و موضوعات پژوهش از همکاری پژوهشگران و محققان بهرهمند شود.
طرحهای پژوهشی
طرحهای پژوهشی اداره کل پژوهش معاونت آموزش و پژوهش باید مطابق با نیازسنجی فرهنگی و آموزش مخاطبان کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور پیرامون سیره اهل بیت (ع) در مبارزه با جنگ نرم، بررسی میزان همبستگی محتوایی موجود آموزشی در کتابهای کتابخانهای با نیازهای مخاطبان، تبیین ویژگیهای جوان مهدوی و آسیبشناسی شیوه آموزشهای دینی در حوزه مساجد و جشنوارهها صورت بگیرد.
کارگاههای دفتر پژوهش
اعضای هسته های پژوهشی برای ارتقای پژوهش، افزایش بهرهوری، آشنایی با موضوعات و دغدغههای روز، اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کارگاه های آموزشی ستاد عالی شرکت می کنند.
اهداف چهارمین فراخوان پژوهش
بالا رفتن دانش مبتنی بر پژوهش برای اعضای کانونهای فرهنگی هنری، تقویت شیوههای پژوهشی در حین فعالیت هستههای پژوهش، تقویت و تشکیل هستههای پژوهشی، ایجاد وبلاگ، پرورش روحیه پژوهشگری و توانایی نقد و تحلیل پدیدهها و گسترش تقویت فعالیتهای گروهی در قالب تشکیل هستههای پژوهش از مهمترین اهداف چهارمین فراخوان با موضوع بروشور شهدا در سال 89 بود.
شهدا به عنوان پیشقراولان جبهه حق علیه باطل مظهر قدرت ایران اسلامی محسوب میشوند، بنابراین معرفی آنها زنده نگه داشتن یاد آنها و دقت در نحوه زندگی این بزرگواران در جامعه یکی از کارآمدترین ابزارهای حفظ کیان اسلامی و نیز شمشیر برندهای در جبهه مبارزه تهاجم فرهنگی محسوب میشود.
بنابراین در راستای ابلاغ سومین فراخوان بروشور مفاخر و اماکن مذهبی در سال 88 و به دلیل اهمیت بالای موضوع سال نیز چهارمین فراخوان بروشور مفاخر در کانونهای فرهنگی سراسر کشور حول محور شهدا هستههای پژوهشی فعالیت کردند.
چهارمین فراخوان بروشور هستههای پژوهشی کانونهای مساجد سراسر کشور با موضوع شهدا سال گذشته با ارسال 283 اثر برگزار شد بیشترین تعداد آثار رسیده متعلق به استان فارس با 50 اثر و کمترین آثار متعلق به استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، تهران، خراسان جنوبی، خوزستان و کردستان با یک اثر بوده است.
کارگاه روش تحقیق
برای ارتقای پژوهش، افزایش بهرهوری، آشنایی با موضوعات و دغدغههای روز، اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد توانستند با رعایت شرایط و ضوابط در کارگاه های گوناگون شرکت کنند که در سال گذشته بیش از 700 نفر در این کارگاههای روش تحقیق شرکت و آموزش دیدند.
هستههای پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور
هستههای پژوهشی با هدف انجام پژوهشهای برنامهمحور برای افزایش توان و اعتلای جایگاه علمی کانون و دستیابی روزافزون به یافتههای علمی نوین و تلاش در کاربردی کردن نتایج پژوهشها و بکارگیری آنها در فعالیتهای مسجد و کانون، انجام پژوهشهایی که به رفع معضلات اساسی کشور و جذب اعتبارات پژوهشی از خارج از ستاد کمک میکند و نیز سازماندهی گروههای پژوهشی در مساجد و تقویت فعالیتهای مشترک پژوهشی فعالیت میکنند.
شرایط تشکیل هسته پژوهشی شامل هدف و عنوان هسته پژوهش متناسب با نیازهای آموزشی و پژوهشی مساجد و برای توسعه بنیه علمی اعضای کانون در یکی از زمینههای علمی یا کاربردی بنا به تقاضای تشکیل هسته پژوهشی که به تأیید دبیرخانه استان رسیده و حداکثر مدت بررسی یک ماه باید ظرف این مدت نتیجه بررسی دبیرخانه استان به معاونت منعکس نشود متقاضی تشکیل هسته پژوهشی میتوانند تقاضای خود را مستقیما به مدیر کانون و به معاونت ارسال کنند.
پایان پیام/
نظر شما