حجت الاسلام حاج رضا قاسمی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد به خبرنگار شبستان در یاسوج گفت: قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، مسجد از جانب رژیم ستم شاهی به انزوا کشیده شده بود که البته در راستای پیروزی انقلاب، مسجد به یک سنگر مهم در امر مبارزه برای جوانان تبدیل شد.
وی افزود: مسجد کانون هدایت و ارشاد جامعه است؛ اگر بخواهیم جامعه را هدایت کنیم باید ارتباط جامعه را با مسجد محکم تر و برای ارتباط با خدا باید جامعه به مسجد اتصال یابد.
وی در ادامه با اشاره به فلسفه تاسیس ستاد عالی مساجد از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در مبارزه با جنگ نرم، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی، بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی و با هدف احیای واقعی نقش مساجد در جامعه، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال 1371 تاسیس شد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد یکی از اهداف مهمی که مساجد باید با جدیت آن را دنبال کنند را رفع نیازهای فرهنگی و معنوی جوانان عنوان کرد و افزود: نقش کانون های مساجد در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ دینی و مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن و ارائه برنامه های فرهنگی هنری در راستای جذب جوانان به سمت مساجد بسیار مهم و اساسی است.
وی دشمن شناسی را از مهم ترین ویژگی های جوانان مسجد ذکر و بر تقویت و اشاعه این روحیه در بین جامعه تاکید کرد.
قاسمی یکی دیگر از ویژگی کانون های مساجد را جذب و پرورش نیروهای جوان و نوجوان خلاق و مذهبی عنوان و اذعان کرد: این جوانان با معنویت خاص خود پایگاه مساجد را به عنوان سنگرهای نظام نگه داشته اند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود، یکی از با اهمیت ترین فعالیت های کانون های مساجد را توجه به آموزش، ترویج و تبلیغ مفاهیم دینی و قرآنی دانست و ابراز داشت: قطعا اعجاز قرآن در تاثیرگذاری مفاهیم کلام آسمانی در رفتار اجتماعی و فردی مخاطبین مهمترین نقطه عطف محسوب می شود.
وی توسعه کمی و کیفی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، افزایش سرانه حمایت از کانون ها و تهیه و توزیع کتب کمک آموزشی، عمومی و مذهبی کتابخانه مساجد و آموزش مدیریت فرهنگی، ائمه جماعات و مدیران مسئول کانون های مساجد، استمرار طرح تلاوت نور و تفسیر قرآن در مساجد را نیز نشانگر مهم ترین دستاوردهای کانون های مساجد عنوان کرد.
حجت الاسلام قاسمی با بیان اینکه، مجلس شورای اسلامی در برنامه پنجم توسعه تصویب کرده است که باید 25 درصد از مساجد هر شهرستان دارای کانون های فرهنگی و هنری مساجد باشند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به امکانات و برنامههای مساجد کمبودهایی در راستای رفع نیاز جوانان احساس می شود که تمام دستگاه ها باید در این امر راه کارها و برنامه های جدیدی را طراحی کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران در تمام دوران علمدار حرکت های معنوی و فرهنگی بوده است و باید همچنان به سمت گسترش و توسعه این امر مهم حرکت کند.
پایان پیام/
نظر شما